AK Parti’den sürpriz bir istifa haberi geldi. 2020 yılında AK Parti’nin ağır toplarından aldığı destekle İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Gönül Asuk, artan çalışma temposunda görevlerini layıkıyla yapabilmek için istifa kararı aldığını duyurdu. Düzce Belediyesi iştiraki Bahçeşehir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Asuk, yaptığı istifa açıklamasında şunları kaydetti:

“AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na geldiğim günden beri gerek teşkilatımın sorumluluklarını, gerekse Düzceli hemşerilerimiz ile olması gereken gönül bağını daha üst seviyelere getirmek için ben ve yönetim kurulu üyelerim gayretle çalıştık. İl Başkanım Sn. Mustafa Keskin ve yönetiminin desteği, Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü ’nün Düzce adına yaptığımız her faaliyetle şahsıma ve yönetimime verdiği güç ile büyük mesafe de aldık.

Kadın kolları başkanlığını yürütürken çalışma hayatımda mesai saatlerimin eksiklerini gece yarılarına kadar çalışarak telafi etme gayretimden de asla vazgeçmedim. 2023 hedefine ilerlerken hem iş hayatımı, hem ailemi, hem de kadın kolları başkanlığında beklenen yüksek performansı göstermem mümkün görünmüyorken görevi layığıyla yapma adına şu andan itibaren yürütmekte olduğum Düzce Kadın Kolları Başkanlığı’ndan ayrılıyorum.

Çalıştığım işlerde daha verimli olmakta Düzce için hizmet olacaktır. Hayatımda yapmaktan en çok mutluluk duyduğum sosyal sorumluluk proje ve çalışmalarına da kesintisiz devam edeceğim. Bir AK Parti neferi olarak dün olduğu gibi bugün de ülkem, Genel Başkanım Cumhurbaşkanım Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve partim için çalışmalara aynı ruhla aynı azimle devam edeceğim.”