CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’ya sert sözlerle yüklendi. Bugün Anıtpark Meydanında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çelenk sunma törenlerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden kendilerinin düzenleyecekleri ayrı tören için ses tesisatı ve kürsü talep ettiklerini, ancak İsa Yazıcı’nın bu konuda kendilerine bahane uydurduğunu öne sürdü.

“Bundan sonra sizin takipçiniziz, bundan bilginiz olsun”

“Bundan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün resmi törenlerdeki tavırlarının yakın takipçisi olacağız” diyen Cemşit, “Bugün 19 Mayıs törenlerinden sonra, Cumhuriyet Halk Partisi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yapacağı tören için, çelenk sunumu için, Gençlik Spor Müdürlüğü’nden ses sistemi, kürsü ve çadır talep etmiştik. Sabahki törenlerde kullanılan tesisatı biz istedik onlardan. Saat 13:00’da da bizim törenimiz vardı. Çeşitli bahanelerle bizleri yok saydı, sevgili müdürümüz! Bizlere bunları vermedi. Gençlik Spor Müdürünün bu tavrı, görev yaptığı makama yakışmayacak bir hareket sergilemiştir, bu tutumla. Bir kürsüyü, bir ses sistemini bizlere bayram törenleri için çok gören Gençlik ve Spor İl Müdürü haddini aşmıştır. Biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisinin her alandaki bu varlığı sizleri çok rahatsız ediyor. İktidar yürüyüşümüzü görüyorsunuz ve elinizden geldiğince bizleri engelleme çabası içerisine giriyorsunuz. Ama şunu asla unutmayın, CHP tüm örgütleri ile şehrimizde her yerde olmaya devam edecektir. Biz dimdik durdukça, siz bugünkü gibi doğru dürüst cevap verecek cesareti bulamadan, kaçıp gideceksiniz. Yaptığınız bu hareket, sadece Cumhuriyet Halk Partililere değil, bu bayram için gönül vermiş, heyecan duymuş toplumun her kesimindeki vatandaşlarımıza yapılan bir saygısızlıktır. Cumhuriyet Bayramında, fener alayında hemen önümüze kendi programını koyarak, toplanılan kalabalığı sahiplenmeye çalışılmak, bu Gençlik Spor İl Müdürünün ilk vukuatıdır. Bundan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün resmi törenlerdeki tavırlarının yakın takipçisi olacağız. Ne doğrarsan sevgili müdürüm aşına, o çıkar kaşığına. Bundan sonra sizin takipçiniziz, bundan bilginiz olsun” diye konuştu. 

“Bu yaptığınız ayak oyunları hiçbir işe yaramayacak”

Bugün 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 19 Mayıs törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi yerine, Necip Fazıl Kısa Kürek’in ‘Gençliğe Hitabe’ şiirinin okunmasına da tepki gösteren Cemşit, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum; 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda yapılan bugünkü anma töreninde, yine Gençlik ve Spor İl Müdürünün foyası ortaya çıktı. Devletimizin ve ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunmasının yerine, Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabe şiiri okundu. Ben bu konuda çok üzgünüm. Bunlar yapmak istedikleri nedir? Atatürk’ü kaldıramazsınız arkadaşlar! Çabanız bunun için ise, buna çabanız ve cesaretiniz yetmez! Bunların hesapları hepinizden sorulacaktır. Bunu bir kenara yazın. Atatürk’ü bu insanların ruhundan ve kalbinden çıkartamazsınız. Bu yaptığınız ayak oyunları, hiçbir işe yaramayacak. Siz gittiğiniz zaman, her şey geriye gelecek” ifadelerini kullandı.