Vatan Partisi Düzce İl Teşkilatı, son dönemde Türk siyasetinin önemli başlıkları arasında yer alan CHP’nin ‘Kürt sorununun çözüm yeri TBMM’dir’ çıkışıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Partililer Cedidiye Meydanı’nda toplanırken açıklamayı il başkanı Fethi Sönmez okudu.

‘Amaçları çözüm değil, Türkiye’yi kaosa sürüklemek’

Sönmez demokratik haklar bakımından bugün Kürt sorunu diye bir şeyin olmadığını belirterek, “Kürt sorunu”, Meclisin iradesiyle ve Türk Ordusunun silahıyla çözülmektedir. ABD’den demokrasi isteyen Biden Tayfasının amacı, “Kürt sorununu TBMM’de çözmek” değil, Türkiye’yi ABD-İsrail planları çerçevesinde kaosa sürüklemektir. “Kürt sorununa TBMM’de çözüm” söylemi, Türk Ordusunun başarıyla sonuca giden silahlı çözümünü baltalamak için gündeme getirilmiştir ve PKK’yı kurtarmak içindir. Demokratik haklar açısından bugün Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Tam aksine ABD’nin silahlandırıp üzerimize sürdüğü terör sorunu vardır. Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kürt vatandaşlarımızın eşitlik, kardeşlik ve birlik yönündeki demokratik talepleri yasalarla düzenlenmiştir ve hükümet tarafından uygulanmaktadır.” dedi.

‘Silahlı yanıt TBMM’nin çözümüdür’

Son dönemde terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe vurulduğunu belirten Sönmez, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD ve İsrail merkezli silahlı dayatmaya silahla yanıt vermiştir ve bölücü terörü yurt içinde ve sınır ötesinde temizlemenin sonuna gelmiştir. İşte bu çözüm, Türk Milletinin iradesini temsil eden TBMM’nin çözümüdür. ABD güdümlü PKK/HDP dostlarının “Kürt sorunu TBMM’de çözülmelidir” diye tutturması karşısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk Milletinin iradesini ve hükümete verdiği görevi bir kez daha dünyaya ilan etmeli ve PKK dostlarının bozgunculuğunu mahkûm etmelidir.” diye konuştu.

‘Atomu parçalayabilirler, ancak Türkiye’yi parçalayamazlar!’

Vatan Partisi’nin bu hafta TBMM Başkanlığı’na ‘Kürt sorununa TBMM’de çözüm’ konusunda bir karar tasarısı sunacağını belirten Sönmez daha sonra 9 maddelik bu tasarı okudu. Sönmez sözlerini, “Ne ABD ne de başka bir güç Türk milletini bölemez! Atomu parçalayabilirler, ancak Türkiye’yi parçalayamazlar! Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak kararlılığımıza kimse dokunamaz! Bu karar, Türkü ve Kürdüyle bütün Türk Milletinin kararıdır! Bu karar, Türk milletinin egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıdır!” diyerek sonlandırdı.

HABER: Mehmet GÜNESEN