İl teşkilatında sessizlik hakim
MHP'de yine sular durulmuyor. Referandum sürecinde art arda gelen istifa haberleri ile sarsılan MHP Düzce Teşkilatı, geçtiğimiz ay ise İl Özel İdaresi'nde iki İGM üyesi arasında patlak veren ve birinin istifası ile sonuçlanan olayla günlerce konuşulmuştu. İl Başkanı Ümit Yılmaz'ın adeta sessizliğe gömüldüğü şu günlerde partiden şaşkınlık yaratan bir haber geldi. 

Merkez İlçe, Taner Çakır'ı göreve getirdi
Düzce Belediye Meclisi'nde 'muhalefet' denildiğinde ilk akla gelen isim olan MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu, MHP Düzce Merkez İlçe Yönetimi tarafından görevinden alındı. Katırcıoğlu'nun yerine Avukat Taner Çakır getirildi.

FETÖ duruşmaları nedeniyle yoğunluk yaşıyor
Son dönemde aldığı FETÖ davaları nedeniyle sık sık duruşmalara giren Çakır, eski ve tecrübeli bir siyasetçi olarak tanınıyor. 2009 yılının Temmuz ayında tek liste gidilen kongre sonucunda Düzce Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçilen Çakır, sonraki yıllarda partinin çeşitli kademelerinde hizmetlerini sürdürdü. Son yerel seçimler sonucunda Düzce Belediye Meclis Üyesi olarak MHP'yi belediyede temsil eden Çakır, artık Grup Başkanvekili olarak önemli bir görev üstlendi.

Bundan sonra mecliste nasıl bir muhalefet olacak?
Aynı zamanda 'sözcülük' anlamına da gelen MHP Grup Başkanvekiliği'nde yaşanan bu kan değişimi sonrası şimdi Taner Çakır'ın meclis toplantılarında nasıl bir muhalefet tarzı takınacağı merak ediliyor. Neredeyse her toplantıda verdiği önerge ve söz alarak eleştirdiği konularla AK Partililer'i terleten Katırcıoğlu'ndan sonra Çakır'ın aynı yöntemi mi izleyeceği yoksa daha ılımlı bir hava mı estireceği gelecek ayki toplantılarda belli olacak.

Görevden alma gerekçesi açıklanmadı
Diğer taraftan bilindiği gibi Düzce Belediye Meclisi'den MHP'yi temsilen 10 meclis üyesi bulunuyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı MHP'li meclis üyeleri arasında en sık söz alarak meclise gündemine getirilen konuları irdeleyen isim olan Katırcıoğlu'nun neden görevden alındığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Katırcıoğlu'nun Merkez İlçe'deki bazı partililer tarafından istenmediği ve kararın bu nedenle alındığı iddia edildi.

Haber: C.ÜSTÜNER