31 Aralık'ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak AK Parti Düzce 6. Olağan İl Kongresi'ne sayılı günler kala geçtiğimiz günlerde başkanlığa aday olduğunu açıklayan geçmişte Saadet Partisi İl Başkanı olan, AK Parti'den aday adaylıkları bulunan, Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Selahattin Aydın bugün basının karşısına geçerek kongre öncesinde bir basın açıklaması yaptı.

“Genel Merkez uygun görmedi”
Kendisi ve diğer başkan adaylarının adaylıklarını AK Parti İl Binası’nda açıklamak istediğini ancak genel merkezin tavrıyla karşılaştığını aktaran Aydın şöyle konuştu:

“Bu toplantıyı AK Parti Başkan Adayı olarak parti binasında yapmak isterdim, sizleri orada ağırlamak isterdim. Ama dün il başkanımızla yaptığımız görüşme sonucunda il binasında basın toplantısı yapmamızı genel merkezin uygun görmediği şeklinde bir görüş oldu il başkanımız tarafından ve genel merkezi arayıp teyit alabileceğimin söylenmesi beni üzdü. Nihayetinde Hikmet Başkan kongrede divan oluşuncaya kadar il başkanımızdır. Onun sözünü genel merkezimizi arayıp teyit ettirmek hoş olmazdı. Ama dediğim gibi ben ve diğer adayların bu işi orada yapmasını isterdim. Parti önünde yapmak istedim ama onun da size haksızlık olacağını düşündüm.”

“Birçok şey genel Başkanımızın üstünden gidiyor”
Düzce’de AK Parti’nin siyaset tarzı ile Erdoğan’ın 2019-2023 hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığını kaydeden Aydın şu ifadelerde bulundu:

“Genel başkanımızın da siyaset tarzıyla zaten uymuyor. Bazı şeyleri dillendirmeye gerek yok. Düzce’de ciddi anlamda rahatsızlık var ama ne hikmetse partinin geçmişte emeğini çekmiş bu partiyi bir yere taşımız arkadaşlar herkes bu gidişattan rahatsız. Birçok şey genel başkanımızın üstünden gidiyor. İstiyoruz ki bu iş olmasın, bu yük alınsın, bu yüke teşkilatlar da katkıda bulunsun. Bugüne kadar böyle bir şey olmadı, gidişattan birçok insan rahatsız ama konuşan insan çok az bile değil gibi. Benimle birlikte birkaç arkadaş daha çıktı ben bu sayının daha fazla olmasını isterdim.”

“Demokrasi varsa, sandıktan bahsediyorsak adaylar çıkıp yarışmalı”
Delegelerle yaptığı görüşmelerde onların da olumlu görüş beyan etmediğini aktaran Aydın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Arayan delegeler var. Diyorlar ki; “Biz bugüne kadar birçok seçimde birden fazla aday vardı ama son zamanlarda sonradan çıkanlara da sıcak bakanlar olmadığı gibi biz de kongrede bulunmayı gerekli görmüyoruz. Bizde o heyecan yok.” Genel merkezin aday gösterdiği ve delegelerin sadece ona oy attığı bir kongre bize göre bir kongre değil. Aday çıkılmasından hoşlanılmama işi de hoş değil. Eğer demokrasi varsa, sandıktan bahsediyorsak adaylar çıkıp yarışmalı ve delege de bu heyecanı yaşamalı. İnşallah ben iyi bir yarış olacağına inanıyorum. Tekrar söylüyorum, mevcut teşkilatla genel başkanımızın koyduğu hedef bana göre çok zor görünüyor. Bunu sadece ben dillendirmiyorum. Dışarıda vatandaş çok rahat bir şekilde dillendiriyor. Partili olan arkadaşlarda da bu rahatsızlık var. İnşallah hayırlı olur diyorum. Bu yarışta varız dedik ve inşallah mahcup olmayız.”

“Genel merkez bir açıklama bile yapmadı”
Aydın son olarak kongre iki gün kala basın açıklama yapmasının nedenini ise şu sözlerle ifade etti:

“Açıklamanın bu kadar geç olmasının nedeni, partiden beklentimiz genel merkezden çağırılacağız, temayül yoklaması yapılacak diye bekledik bu bizi bayağı bir oyaladı ama bu yapılmadı. Hatta genel merkez bir açıklama bile yapmadı. Çıktı önce belediye başkanımız konuştu akabinde il başkanımız “Genel merkezin adayıyız” dedi. Ben bu yolu tasvip etmiyoruz. Bu doğru değildi.”

Haber: Ö.YILMAZ