Yapılan 29 Mart yerel seçimlerinde sürpriz olarak değerlendilen bir bölgede Konuralp oldu. 15 yıldır Konuralp'te Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Aykut, bu sefer Başkanlığı AK Parti'den seçimleri kazanan Yusuf Ercan'a kaptırdı. Bugün düzenlenen törenle Ercan, Aykut'tan koltuğu devraldı.

Konuralp Eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada her zaman Konuralp için çalıştığını ve çalışmaya da devam edeceğini dile getirdi. Aykut, elindeki belgeyi de göstererek, “Bu belgede Belediye'nin ne kadar borcu olduğu ve ne kadar alacağı olduğu yazıyor. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki Konuralp Belediyesi'nin 2 milyon 34 bin TL borcu, 2 milyon 39 bin TL'de alacağı vardır. Konuralp Belediyesi'nin kazasında da 73 bin TL bulunuyor. Yani Ercan kardeşime borçsuz bir Belediye bırakıyorum. Kendisi daha genç bir kardeşimiz. Kardeşimizinde benim gibi uzun yıllar Konuralp'e Başkanlık yapacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Üniversite'nin yol sorununu çözmemiz gerekiyor.”

Koltuğa oturduktan sonra açıklamalarda bulunan Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'da yapmayı düşündüğü çalışmalardan bahsetti. Ercan, “Üniversite bölgesi olan Konuralp'te üniversitenin sorunlarına yönelmemiz gerekiyor. Bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Öncelikle üniversitenin yol sorununu çözmemiz gerekiyor. Bu sorunun dışında tarihi bir dokuya sahip olan Konuralp'in bu dokusunu sağlamak için gerekli çalışmaları yapmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Eski Başkanla yeni Başkan birliktelik mesajları da vererek birbirlerine teşekkür plaketi takdim etti.