Belediyelerin merkezden yönlendirilmesi için Merkez belediyelerine bağlanması için çıkarılan karar doğrultusunda Konuralp Belediyesi'ninde Düzce Belediyesi'ne bağlanması için çalışmalar başlatılmıştı. Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'ta duruma tepki göstermiş ve karara tepki göstererek dava açmıştı. Açılan davayı değerlendiren Aykut, “ Konuralp'in merkeze bağlanması herkesi rahatsız ediyor. Kamuoyu artık bu olaydan sıkılmaya başladı. Neredeyse bu işe soyunduğumuza pişman olduk. Bu memlekette yanlış siyaset olabilir ama hak ve hukukta vardır. Konuralp bir siyasi oyuna gelebilir ama tüzel kişiliğini koruyacak. Konuralp, Konuralp olarak kalmaya devam edecek. İlerleyen yıllarda Konuralp'i ilçe olarak ta göreceğiz. Konuralp, Konuralp'linin malıdır. Biraz zamana ihtiyacımız var. Zaman her şeyi çözecek. Adli tatilin başlaması da bizi süreç açısından biraz sıkıntıya soktu. Sonucun lehimize çıkacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni yapılan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi konusuna da değinen Aykut,”2009'a kadar çalışmaları bitirip hastaneyi hizmete açmayı düşünüyoruz. Yapılan işlerde bizde Konuralp Belediyesi olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Yapılacak olan hastane bizim göz bebeğimiz olacak. Bu konuda her şeyi yaparak hastanenin zamanında açılması için uğraş veriyoruz. Tabi hava şartlarına göre hastanenin açılması biraz geçikebilir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak 23-24 Ağustos'ta geleneksel olarak yapılan Sünnet Festivaline de değinen Başkan Aykut,” Bu yıl şenliğin 10.'sunu gerçekleştireceğiz. Amacımız hem çocuklarımızı sünnet ettirmek hem de Konuralp'in tanıtımını sağlamaktır. Düzce'de yaşayan ve eğlenmeyi bilen herkesi düzenlenen programa davet ediyoruz. Kalıcı Konutlar ve Düzce'den de program için ücretsiz servislerimiz olacak. Düzenlenen programlara sanatçılar Sinan Özen, Nez, İpek Tanrıyar ve bölgesel sanatçılarımız da katılacak.”dedi.