Anayasa değişikliği için oy verme işlemi Düzce'de sabah saat 08.00'da başladı. Son 1 aydır yoğun bir çalışma yürüten partilerin il başkanları da oylarını vermek üzere sandık başına gitti. Referandumda hayır kampanyası yürüten CHP ile ‘Evet‘ diyerek AK Parti’ye destek veren MHP’nin il başkanları aynı adreste oy kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında oyunu Şıralık Vatan Ortaokulu'nda kullandı. Sabah saatlerinde oy vermek için okula gelen Tozan'a, CHP Düzce Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Zoral da eşlik etti.

Görevlilerle kısa süre sohbet eden CHP İl Başkanı Tozan, oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Tozan, bugün son sözü milletin söyleyeceğini belirterek, "Herkesin oyunu kullanmasını istiyoruz. Vatana, millete hayırlı olsun." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz da oyunu Şıralık Mahallesindeki Vatan İlkokulunda kullandı. Oy kullanmaya MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Çetin Sarıahmet’le birlikte gelen Yılmaz, oy verme işlemini 1265 nolu sandıkta gerçekleştirdi.

Oy kullandıktan sonra Öncü Haber’e açıklama yapan Yılmaz, “Uzun bir referandum sürecinin bugün sonuna geldik. Halkımızın tercihi tecelli edecektir. Vatana millete hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.