Her hafta salı akşamı Öncü TV’de yayınlanan ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Düzce’de seçimin nabzını tutan “Seçim Gündemi” programının dün akşamki konuğu Gümüşova Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Azap’tı. Azap, kendisi için ortaya atılan iddialardan ilçenin en büyük sorunu su meselesine; yeni dönem projelerinden ilçe için yaptığı çalışmalara kadar birçok konuya açıklık getirdi.

“Gönül bırakılmaması mümkün değil ama bizim de mahcubiyetimiz var”
Kendisini tanıtmasının ardından Gümüşova’daki su meselesine ilişkin konuşan Azap, şunları kaydetti:

“Gönül bırakılmaması mümkün değil ama bizim de mahcubiyetimiz var. Özellikle yaz günleri akan suyun savunulabilir bir durumu yok. Benim bu suyun iyi olduğunu söylememem mümkün değil. 1963 yılından bu yana gündemde olan bir konu. Ama gelinen noktada bizim esas sorunumuz içme suyumuzun kalitesi. Bizim ilçemiz son 4 yılda ciddi oranda büyüdü. İçme suyundaki abone sayımız yüzde 56 artmış. Tüketimimiz de artık. Son 35 yılın en kurak kışlarını yaşıyoruz. Bu yüzden kaynaklar azalıyor. Yeşilyayla’da gelen su 1 buçuk metreye kadar düşüyor. Bu kaynakla suyu beslememiz zor. Hacıkadirler’e yükleniyor. Buranın yapısından dolayı kalitesi düşük kumlu su geliyor. Bunu mecbur vermek zorundayız. Elimizdeki imkanlarımız bu. Yazın da bu kullanıldı.”



Şebekeye gelen suyun direkt olarak musluklara verilemeyeceğini söyleyen Azap, “2015 yılında arıtma tesisinin proje hazırlamasını bitirdik. 2017 yılında yine başvurduk. 2018’in 29 Kasımında ihalesi yapıldı” ifadesinde bulundu.

“Önümüzdeki Eylül ayı gibi bu şehre arıtılmış su vermek ve mahcubiyetimizi gidermek istiyoruz”
Göreve geldiği günden bu yana her yıl bir seçim ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığını söyleyen Azap, “Darbe girişiminde devlette çok ciddi ve sıkıntılı durumlar oldu. Her gittiğimizde farklı bürokratlar oldu. Bunların hepsi bizim önümüzde engeldi. Savunulur bir tarafı yoktu özür diliyorum. Firma geldi yer tahsisini aldı. 3 bin tonluk depo ve arıtma tesisinin ihalesiydi bu. Son binası ile ilgili revizesi yapılıp inşaatı yapılacak. 2019 yılı içinde arıtma tesisi bitecek. Önümüzdeki Ağustos-Eylül ayı gibi biz bu şehre arıtılmış su vermek ve mahcubiyetimizi gidermek istiyoruz” dedi.



“Kendi dönemimizde suya zam yapmayacağız”
Vatandaşların kendilerine sabır gösterdiğini yineleyen Azap ayrıca yeniden göreve gelmesi halinde  suya zam yapmayacağını belirtti ve, “Kendi dönemimiz boyunca maliyeti artsa da zam yapmayacağız” dedi.

“En son sistem bir arıtma tesisimiz olacak”
Su meselesinin geniş yer tuttuğu ve sorunların irdelendiği programda Ünsal’ın “Bu su sorunu neden çıktı?” sorusuna Azap, şu yanıtı verdi:

“O zaman da bizim arıtma tesisiyle ilgili sorunumuz vardı. Ben hiçbir şekilde yeni kaynak bulmadım. Yeni kaynaklar var. Kimse elindeki suyu döküp yeni su vermez. Mahcubiyetimiz var. Elimizde olan imkanlar bunlar. İlçemiz büyüdü abone sayımız artı. Biz de bu sorunla karşılaştık. Biz Allah nasip ederse en son sistem ve tam otomatik bir arıtma tesisimiz olacak. Cumayeri bizden önce bitirdi çünkü elinde hazır projesi vardı. Biz her şeyi sıfırdan yaptık.”



“Önümüzdeki 15-20 yıl bir tesise ihtiyaç olmayacak”
Dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den destek alıp almadığı yanıtlayan Azap, şöyle konuştu:

“Bakan bey bizimle çalıştı. Ortak çalıştık. Her toplantıda bu gündeme geldi. Ama bazı şeyler bir bürokratın elinde değil. Basit bir şey değil. Bir şehre arıtma yapıyorsunuz. Önümüzdeki 15-20 yıl bir tesise ihtiyaç olmayacak.”

“İmar planımızı yaptık; toplu konut eksiğimizi tamamladık”
Ünsal’ın, “Suyu yapamadık ama ne yaptınız?” sorusuna ise Azap, şöyle cevap verdi:

“Toplu konut eksiğimizi yaptık. İmar planı rezervimizi yaptık. Bu OSB’miz için de geçerliydi. Belediye meclis üyelerimizin tam onayıyla imar planımız yürürlüğe girdi. Sonra inşaat müteahhitleri burası açılınca konut yapmaya başladı ve konut fazlalığı oluştu. Gümüşova’da kiralar hala 500 TL. Bu sayede hem modern yeni konutlar yapıldı hem de konut fazlalaştı. TOKİ ile 187 dairelik 2+1 konutlar yaptık. Talepleri topladık. Rakam neredeyse tam gelince tüm taleplere karşılık konut yaptık. Başvuru sayısı ne kadarsa o kadar konut yapıldı.”

“Gümüşova küçük yer yer birçoğu benim akrabamdır”
Azap ayrıca, yapılan bu toplu konutlarda kendisini akrabalarının olup olmadığı konusuna da açıklık getirdi. Azap, şöyle konuştu:

“Gümüşova küçük yer yer birçoğu benim akrabamdır. Ama bu konu benim takdirimde olan bir konu değil. Herkes gelir beyanı ve belgelerini verdi. Şartları sağlamayanları zaten aramadık. Merkezi sistemden bunun kontrolü yapılıyor. Kişilerin kendisine bağlı bir konu değil. Kimse açıkta kalmadı. Başvuranların hepsi aldı.”

“Ona vatandaş karar verecek”
MHP Gümüşova Belediye Başkan Aday Muharrem Tozan’ın, “Seçim beyannamesinde bulunan 31 maddeden 10 tanesini yaptı” iddiasını yanıtlayan Tozan, şöyle konuştu:

“Ona vatandaş karar verecek. Ne kadar ne yapmışız vatandaş bakacak. En son kararı o verecek. Sadece ana kaynak suyu getirmedim ben. Diğer konular yapıldı. Benden önce, kendi imkanlarımızla, kredi kullanmadan yapılan, benden öncekilerden, hepsinden fazla iş yaptım. Bizim itfaiyemiz yoktu. Traktör tankı ile su taşıyorduk. Vidanjörümüz, hasta taşıma, cenaze taşıma aracımız yoktu. Kamyonları yeniledik. Makam aracımız yoktu onu aldık. Kanal açma aracımız vidanjörümüz var. Ambulansımız var hasta nakli yapıyoruz. Belediyenin her şeyini yeniledik.

“En önemli işlerden biri imar planını yenilemekti”
Bana göre yapılan en önemli işlerden biri imar planını yenilemekti. Bizim belediye içinde kendi bilgisayar sistemimizi kablolarımızı yeniledik. Düzce’de ilk olarak mobil uygulamaya geçtik. Her şeyi yapıyorlar. Belediyenin tüm hizmetlerini internet üzerinden sağlıyoruz. Bu altyapıyı yaptık. Akıllı kent sistemlerini uygulamayı düşünüyoruz önümüzdeki dönemde.”



“En önemli yaptığımız konu OSB ile ilgili yaptığımız çalışmalar”
Yaptığı en önemli işlerden birinin Gümüşova’ya organize sanayi bölgesini kazandırmak olduğunu söyleyen Azap, şu ifadelerde bulundu:

“En önemli ne yaptınız derseniz? En önemli yaptığımız konu OSB ile ilgili yaptığımız çalışmalar. 2012 yılında burası OSB olsun diye sadece dilekçe verilmiş. Biz bu konuyu ele aldık. 2014’ün temmuz ayında ilk toplantımızı yaptık. Islah OSB olarak kuruluşu tamamlandı. Belediye adına diğer konuları da gece gündüz çalışarak tamamladık. Yaptığımız tüm çalışmalar el birliği ile tamamlandı. En son imar planları da yürürlüğe girdi. Yaklaşık bin kişinin hatta en fazla bayan istihdamının olacağı bir işyeri yapılıyor. Şu an zemin etüdü yapılıyor. Önümüzdeki 18 ay içinde inşaatı bitirmek istiyorlar. Bir başka firma daha 158 milyonluk yatırıma hazırlanıyor.”

Azap yeniden seçilmesi ve göreve gelmesi halinde 3 bin kişilik istihdam alanının Gümüşova’ya kazandırılacağını söyledi.

“Sosyal çalışmalara ağırlık verdik, kültürel aktiviteler yaptık”
Belediye başkanlığı süresi boyunca Gümüşova’ya yaptığı hizmetleri anlatan Azap, şunları kaydetti:

“Dönemimiz boyunca sosyal çalışmalara ağırlık verdik. Hafta sonu ve iftardan sonra. İlahiyatçılarımız geldi. Misafirimiz oldu. Ali Erbaş hocamız geldi. Diğer çeşitli etkinliklerde de bulunduk. Serdar Tuncer gelecek 18 mart etkinliğimiz kapsamında. Gümüşova Kültür Merkezine herkesi bekliyoruz. Aynı zamanda kültürel etkinlikler de yaptık. İstanbul kültür turları düzenledik. Bin 200 vatandaşımızı kültür turlarına çıkardık. Kültürel etkinliklerimizi çeşitlendirerek devam ettirmek istiyoruz. Aynı zamanda önemli projelerimizden biri hoş geldin bebek. Bunu yapmak seçim vaadimizde vardı. Başladık devam ediyoruz.

“Bebek yardımları yaptık; ortaokul öğrencilerimizin hepsine tablet dağıttık”
Köy mahalle ayrımı yapmadan devam ettiriyoruz. Bebek hediyesi paketimizde bebek bezi ıslak mendil, bebek arabası, puset gibi hediyelerimiz var. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Diğer konu eğitime destek kapsamında eğitim materyalleri sağlıyoruz. Spor malzemeleri sağlıyoruz okula. Bin ortaokul öğrencisine bin tablet dağıttık. Bakanımız Faruk Özlü’nün katılımı ile düzenlemiştik. Ortaokuldaki öğrencilerimizin hepsi tablet sahibi oldu. Her mahalleye park projemizi gerçekleştirdik. Biz bu park alanlarını çeşitlendirerek devam etmek istiyoruz. Her mahalleye spor yapma alanları yapmak istiyoruz. Sosyal alanları artırmak istiyoruz.”

“Hastanemizin ulaşım sorunu kalmadı”
Gümüşova’da bulunan entegre hastanesinde uzman doktor olmaması sorusunu yanıtlayan Azap, “Bizim entegre hastanemizin 24 saat acil servisi var. Burası hastane tabi ki eksiklerimiz var. Bunların hepsi zamanla toparlanır. Tabi ki biz de isteriz. Çalışmalarımızı da yapıyoruz. Ama inşallah bu imkanın da olacağını düşünüyoruz. Çevre düzenlemesini yaptık. Kavşak düzenlemesini yaptık. Hastane ulaşımında sorunumuz kalmadı” dedi.



“Çok güzel bir pazaryerimiz var neden değiştirelim”
Mevcut pazaryeri alanının taşınacağı iddialarını da yanıtlayan Azap, “Pazaryerinin başka yerine taşınması konusu var. Bununla ilgili bir şey düşünmedik. İlçemizin ihtiyacını karşılıyor. 30 yıl sonra gerekirse o zamanın yöneticileri değiştirir. Çok güzel bir pazaryerimiz var neden değiştirelim” diye konuştu.

“Şişeleme için kaynak suyu tahsisi alınmıştı, biz ihaleye çıkardık”
Azap ayrıca Yeşilyayla Köyü’ndeki kaynak suyu ile ilgili ortaya atılan iddialara şu yanıtı verdi:

“Bizim göreve geldiğimizde, gelmeden önce, Ahmet Bostancıoğlu döneminde çeşitli uğraşılar verilen Yeşilyayla Köyü’nde şişeleme için kaynak suyu tahsisi alınmış. Bu tahsisle ilgili çabalamışlar ama olmamış. Biz bunu o zaman ihale ile devri kararı alınmış. Biz de bunun devamını yaptık. 360 bin artı KDV. Yoksa yapılan masraflar boşa gidecekti. Bu bize gelecek bir içme suyu kaynağı değildi. Biz ihaleye çıkardık ve açık ihale ile devretmiş olduk. Onlar kullanıyor.”

“Eczane sorunumuzun takipçisi olacağız”
Gümüşova ilçe merkezinde eczane olmaması nedeniyle sıkıntı çeken vatandaşa bir söz veren Azap,  “Eczanemiz vardı. Sahibi sağlık sorunlarından dolayı kapatmak zorunda kaldı. Birçok kişi ile görüştük ama ticari bir konu olduğu için kimse cesaret edemedi. Merkezde eczane sorununu gidermek için elimizden geleni yapacağız. Takibini yapacağız” ifadesinde bulundu.

“O bölgede arazim var ama diğerlerinden ayrıcalıklı bir şey yapılmadı”
Kendi arazisini sanayi bölgesi yapması iddialarını yanıtlayan Azap, “Doğru benim o bölgede arazim var. Başkasının arazisine ne olduysa benimkine de o oldu. Ayrıcalık yapılmadı” dedi.

Azap ayrıca, MHP Gümüşova Belediye Başkan Adayı Muharrem Tozan’ın, İş-kur personeline broşür dağıttırıyor iddiasına, “İş-kur personeline broşür dağıttırmadım” yanıtını verdi.

İşte gelecek dönem projeleri…
Gelecek dönem projelerinden de bahseden Azap, şöyle konuştu:

“Millet bahçesi haricinde her mahalleye spor alanları oluşturmak istiyoruz. Gençlerle ilgili okul haricinde vakit geçirmeye ihtiyacı olan alanlar lazım.  Aynı zamanda konferans salonları lazım. Biz önemli ölçüde mahallelerde gençlik merkezi oluşturmak istiyoruz. Dinlenme ve spor alanları da olsun istiyoruz.



Ücretsiz internet alanları; 2.Etap TOKİ…
Bizim konut alanları oluşturmak hedefimiz de devam ediyor. 2.etap TOKİ yapacağız. Suyu zaten halletmiş olacağız. Aynı zamanda altyapı ve yollarla ilgili çalışmalar da sürecek. Meslek edindirme kurslarını açmak istiyoruz. Böylece gelişen sanayiye de katkı sağlayacak. Ücretsiz internet alanları oluşturmak istiyoruz.



Herkeste akıllı telefonlar var. Vatandaşın isteklerine bu anlamda cevap vermek istiyoruz. Her mahallede spor alanlar oluşturmak istiyoruz. Gençlerimizin enerjisini boşaltacağı, spor faaliyetlerinde bulunacağı alanlar olsun istiyoruz. Fatih Mahallesi ile Merkez Mahalleyi bağlayan altgeçidimiz vardı. Şimdi duble yol olunca merkezde de dalçık yapıldı. Biz iki mahalleyi birbirine bağlayacağız.


“Hayalim, ilçeye otoyol giriş-çıkışı; takipçisi olacağız”
Biliyorsunuz Kuzey Çevre Yolumuz açıldı. Biz bu çevre yoluna Çilimli’den Gümüşova’ya bir bağlantı yapma talebimiz var. Bunun takipçisi olacağız. Kuzey çevre yoluna bağlantımız olacak.



İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri de otoban bağlantısı. Düzce’de yapıldı ve ciddi oranda rahatlama oldu. İnsan kullanılmayınca farkına varıyor ihtiyacın. Bizde de bu ihtiyaç var. OSB’miz gelişiyor. Gidiş-geliş fazla olunca bu işin de takipçisi olacağız. Benim hayalimdir bu proje. Gümüşova’dan otoyol giriş çıkışlarımızın olması için elimizden geleni ardına koymayacağız.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ