Bağımsız Düzce Belediye Başkan Adayı Hasan Kalkan, seçim çalışmaları kapsamında Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti. Burada Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile bir araya gelen Kalkan, neden bu yola çıktığını ve Düzce için hedefleri üzerine sohbet etti.

Hasan Kalkan kimdir?
Ziyaretin sonunda Öncü TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan Kalkan, ilk olarak kendisini şöyle tanıttı:

“1979 Düzce doğumluyum. Işık ilkokulu, Yunus Emre ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdim. Daha sonra üniversite eğitimimi Kırıkkale’de tamamladım. Askerliğimi yaptıktan sonra bir süre Düzce’de faaliyet gösteren bir fabrikada çalıştım. Şuan ticaretle uğraşıyoruz.”

“Kendi adayımızı kendimiz çıkarttık”
Düzce Belediye Başkan Adayı Hasan Kalkan, bağımsız aday olmaya nasıl karar verdiğini ise şöyle özetledi:

“Düzce il olduktan sonra bir beklenti içerisine girdik. Kendimizi İzmit, Adapazarı, Bolu ile kıyaslar hale geldik. Daha sonrasında bununla alakalı herhangi bir katkı olmayınca, Düzce’de komşu illere yaklaşma adına hizmetler gelmeyince doğal olarak biz de kendi adayımızı kendimiz çıkarttık.”

“Kendime güvenmesem zaten bu yola çıkmazdım”
Bağımsız adaylığın özgüven gerektirdiğine dikkat çeken ve kendisine güveninin tam olduğunu söyleyen Kalkan, “Kendime kesinlikle güveniyorum. Kendime güvenmesem zaten bu yola çıkmazdım. Şuanda ilçelerle kıyaslanıyoruz. Alaplı, Hendekle kıyaslanıyoruz. Biz iliz ve elimizde bulunan imkanlar çok fazla. Hep söylüyoruz yaylalarımız var denizimiz var göllerimiz var diye.” şeklinde konuştu.

Düzceli’ye ne vaat ediyor?
‘Hasan Kalkan Düzceli’ye ne vaat ediyor?’ sorusu üzerine Kalkan, şu ifadeleri kullandı:

“Hasan Kalkan’ın cesareti var. Çöp işleme tesisi kuracağımız zaman milyon dolarlardan bahsedip bu işi her zaman rafta bekletiyorsan bu yanlıştır. Ben her zaman için başlamanın bitirmenin yarısı olduğunu düşünen birisiyim. Plastiğimizi işlemek için bile bu yola çıkmış olsak -ki geri dönüşüm tesisi kurmanın maliyetli bir iş olduğunu söylüyoruz- her zaman çok büyük rakamlar konuşuyoruz ya biz sadece plastiğimizi işlesek, camımızı işlesek ve bunun için ufak bir tesis bile kursak geri dönüşüm adına çöplerimizden para kazanma adına yola çıkmış oluruz. Bir plastik şişeyi çöpe attığınız zaman bunu öğüten bir makine var. Buğday gibi pirinç gibi bunu yarı mamül haline getiriyor. Siz bunu parayla satıyorsunuz. Aynı şekilde cam da böyle… Ama camın kirlenmemesi lazım. Biz şuan camımızı çöp kutusuna atıyoruz, gömüyoruz.”



“İstanbul’un fethi de imkansız olarak görülüyordu ama fethedildi”
Bağımsız aday olarak seçime girmenin riskinden de bahseden Kalkan, “Düzce’den bugüne kadar bağımsız olarak bir muhtar bile seçilmemiş. Bir belediye başkanı ve milletvekili seçilmesi de çok uzak bir ihtimal olarak görülüyor. Ama zamanında da İstanbul’un fethi de imkansız olarak görülüyordu ama sonuçta fethedildi.” dedi.

“Yönetenleri, yönetilenlerden seçmemiz lazım”
Son olarak Düzceliler’e seslenen Bağımsız Düzce Belediye Başkan Adayı Hasan Kalkan, şunları kaydetti:

“Düzceli hemşehrilerimizden, ağabeylerimizden, kardeşlerimizden şunu dikkate almasını istiyorum. Otobüse binmeyen birisi otobüs biletinin 3 lira olduğunu bilemez. Bakkaldan ekmek almayan birisi ekmeğin 1.5 lira olduğunu bilemez. Buna dikkat etsinler istiyorum. Eğer yönetenlerin yönetilenleri anlamasını istiyorsak yönetenleri, yönetilenlerden seçmemiz lazım.”

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ