Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Düzce İl Merkezinde düzenlenen toplantıya katılmak üzere kente geldi. Akademisyenlerle Türkçe dilinin tarihi üzerine basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından gündeme ilişkin basın mensuplarının soruların yanıtladı.
Türkiye’nin toprak bütünlüğü için bir savaşa girdiğini ifade eden Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İdlib Harekâtında başarılı olacağından emin olduklarını söyledi.

ABD’nin, İsrail’in bu girişimi başarısızlığa uğrayacaktır
ABD’nin Kürdistan kurma peşinde olduğunu dile getiren Perinçek, kurulmak istenen devleti ‘ikinci İsrail’ olarak adlandırdıklarını belirterek, “ABD’nin, İsrail’in bu girişimi başarısızlığa uğrayacaktır. Çünkü Türkiye, Irak, İran ve Rusya birleştiler. Çünkü bir silah arkadaşlığı oluşturdular. ABD ile İsrail’in Batı Asya’da sözüm ona Kürdistan planı yerle bir olmuştur.” dedi.
Batı Asya’da Mustafa Kemal Atatürk’ün konfederasyon kurma planı yönünde ciddi gelişmeler olduğundan söz eden Perinçek, Atatürk’ün ön görüsünün hayata geçmekte olduğu bir süreci gördüklerini kaydetti.

Tüm milletimizi Mehmetçiğin zaferi için bir olmaya çağırıyorum
Mücadelenin Türkiye’nin, Irak’ın ve Suriye’nin toprak bütünlüğü için önemli olduğunu aktaran Perinçek, “Türkiye bölgede fetihçi bir amaç gütmüyor. Musul’u, Kerkük’ü alayım gibi bir amacı yoktur. Mehmetçik orada vatanın bütünlüğü ve güvenliğimiz için görev yapıyor. Tüm milletimizi Mehmetçiğin zaferi için bir olmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.
ABD ile yaşanan vize krizine değinen Perinçek, “Vatan savaşına vize konulamaz. Türkiye ABD’nin Ortadoğu’daki iddialarına karşı silahla mücadeleye girdi. Vize uygulaması Türkiye’nin vatan savaşına karşı ABD’nin diş göstermesidir. Bunlar boşunadır.” diye ifade etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik ‘Karar verilmiş, söz bir kere ağızdan çıkmıştır. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik, 84’ü de söyleseydik, bunlar çılgına dönecekti’ sözlerini değerlendiren Perinçek, Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük İran’la, Rusya ile arasını açmak olduğunu vurguladı.



Irak ve Suriye dağılırsa Türkiye parçalanır
Türkiye ile bölgedeki devletler arasında güvensizlik yaratacak açıklamaların Mehmetçiğin kanıyla ödemesine sebebiyet vereceğini paylaşan Perinçek, “Irak’ın bir bölümünü alacağız iddiası, son derece tehlikelidir. Bahçeli Türkiye ile Irak arasına fitne sokuyor. Kerkük, Musul Irak’ın toprağıdır. Bu söylemler Bahçeli’nin o yerlerin dağılacağı yönünde beklentiler içerisinde olacağını gösteriyor. Irak ve Suriye dağılırsa Türkiye parçalanır. Bahçeli’yi bu açıklamalara son vermeye davet ediyoruz. Bunlar Türk Ordusu’na yapılacak en büyük ihanettir. ” diye konuştu.

2019’da Erdoğan kazanamayacak
2019 seçimleriyle ilgili konuşan Perinçek AK Parti’nin kazanamayacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilemeyeceğini söylerken ABD’nin ‘HDP’li, CHP’li, FETÖ’lü ve Akşener’li oluşturmaya çalıştığı bir iktidar projesi olduğunu gördüklerini ifade etti.
Perinçek, ekonominin kötü durumda olduğunu kaydederek Vatan Partisi’nin merkezde olduğu bir milli hükümetin Türkiye’nin gündeminde olduğunu sözlerine ekledi.

Haber:Y.SEVER