Referandum çalışmaları kapsamında Düzce'ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümüşova'da gerçekleştirdiği 'Evet Mitingi'nin ardından MHP Düzce İl Teşkilatı'nın misafiri oldu. Partiye gerçekleştirdiği ziyarette Bakan Özlü'ye eşi Onur Özlü, Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve yönetimi ile Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı da eşlik etti.

"MHP'nin tertemiz bir sicili vardır"
MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz ile sohbeti sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Özlü, şöyle konuştu: "Basına özellikle söylemek istiyorum. MHP'nin tarihine baktığımızda hep milletten yana tavrını koymuş bir partidir. Bizim dönemimizde bir garabet ortaya çıkardılar ve bir şart ortaya sürdüler. Normalin üstünde bir sayı söylediler. Bazı partiler bu sayıya ulaşamadığı için meclise giremedi. Yine MHP seçimden sonraki süreçte meclise girdi, seçimler yapıldı ve reis-i cumhur seçildi. Bu yüzden MHP'nin tertemiz bir sicili vardır. Her parti seçim beyannamesinde "Yeni anayasa yapacağız" diyor. Bu hep tartışıldı. Bizim genel çoğunluğumuz yetmediği için yeni bir anayasa yapılmadı. Sonra 15 Temmuz oldu. Sonra devletin bekasını düşünen biri olarak Sayın Bahçeli görüşme sürecini başlattı. Böyle bir talep gelince bu 18 madde ortaya çıktı. Aslında görüşmeler uzun sürdü. Buna merdiven usulü dendiğini ifade ettiler. Dolayısıyla 18 maddelik bir paket var. Buna hayır diyen de var tarafsız diyen de var. Ama bizim MHP ile hazırladığımız "Cumhurbaşkanlığı korunsun" şeklindeydi. Bunu AK Parti hazırlamadı. Bunu beraber hazırladık. Bu AK Parti ve MHP'nin mutabık olduğu bir paket."

"Düzce büyükşehir değil, Düzce'yi düşüneceğiz"
Türkiye'nin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Özlü, şöyle devam etti: "Yenilenecek ki kalkınsın, yürüsün. Bu sistem devleti hızlı çalıştıracak bir sistemdir. Bunu en iyi işadamları bilir, iş sürecini kısaltacaktır. Bu yetkiyi iş yapmak için istiyoruz. İş yapmaya niyetiniz yoksa yetki de istemezsiniz. Biz bu 18 maddenin yeniden hayata geçmesini istiyoruz. MHP ve AK Parti vekillerinin ortak oylarıyla ortaya geldi bu. Benim iki arzum var; Türkiye'nin hızla gelişmesi ve kalkınması için bunu çok arzu ediyorum. Bu yüzden müştereken çalışmamız lazım. Bir de Düzce için... Düzce'de son dönemlerdeki daha sakin, daha nitelikli bir siyasi ortam var. En azından konuşarak halledebiliyoruz. Düzce için yeni bir siyaset yapma anlayışı çerçevesinde güzel bir sonuç çıkaralım ve Türkiye gündemine oturtalım. Bunu ne faydası olacak? Siyaseten hepimizi güçlendirecek en az iki kat hizmet etmeye destek olacağını söylemek isterim. Düzce'nin böyle bir potansiyeli var. Olmasa söylemem boşuna neden kendimizi yoralım yoksa. Düzce'nin birinci olma potansiyeli var. Düzce'ye parlak bir gelecek hazırlamak için bu şart. Düzce büyükşehir değil, Düzce'yi düşüneceğiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu referandum sürecinde birlikte çalışalım rekor bir evet oyuyla bu süreci geçirelim."

"Düzce'de öyle sistem kuralım ki başka illere örnek olsun"
"Düzce'nin başından beri bütün projelerini ve sorunlarını yakından takip ediyoruz." diyen Bakan Özlü, "Eksikleri gidereceğiz, uğraşacağız, çalışacağız. Bunu Düzce için yapacağız. Düzce'de öyle sistem kuralım ki başka illere örnek olsun. Hep beraber çalışalım. Düzce'de rekor bir oy çıkaralım. Bu referandumda hep beraber çalışalım. İki siyasi partinin lider kadrosunun verdiği kararı uygulayalım." dedi.

"Ülkenin beka sorunu olduğunu gördüğümüz için taslağa onay verdik"
MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz ise Türkiye'nin, kaderini etkileyecek önemli bir anayasa referandumu süreci geçireceğini belirterek, "AK Parti ve MHP'nin ortak kararıyla 18 maddelik bir anayasa değişikliği kararı alındı. Meclisten geçirildi ve halkın oylamasına sunulacak. AK Parti ve MHP olarak birlikte biz evet demeyi uygun gördük. Biz MHP olarak ülkenin beka sorunu olduğunu gördüğümüz için AK Parti'nin sunduğu taslağa onay verdik saha çalışmalarımızı planladım ve çalışıyoruz." diye konuştu.


Taziye ziyaretinde bulundu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, MHP Düzce İl Teşkilatını ziyaretinin ardından, geçtiğimiz gün amcası Sadık Taşlı’yı kaybeden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı’ya taziye ziyaretinde bulundu. Özlü, taziye ziyaretini Taşlı’nın Konuralp’teki evinde gerçekleştirdi.

Özlü ayrıca, annesi vefat eden Türkiye Romanlar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Sibel Gün Çabuk’a da taziye de bulundu.