AK Parti’de il kongresine artık adım adım yaklaşılıyor. Eylül ayında başlayan ilçe kongreleri bugün AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi ile devam etti.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen 6. Olağan Genel Kurul, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan’ın katılımlarıyla yapılıyor. Kongre için saat 11:30 sularında Düzce’ye gelen Bakan Özlü, Kültür Merkezi girişinde partililer tarafından çiçekle karşılandı.

Diğer tüm kongrelerde olduğu gibi tek liste ile yapılacak ve mevcut İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu’nun aday olduğu kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan kurulunun seçilmesinin ardından konuşmalara geçildi.



Sen-ben kavgasına düşmeden davamıza sahip çıkmalıyız”

İlk olarak kürsüye kongrenin tek adayı mevcut Başkan Hakan Kuşçuoğlu geldi. “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek başladığı konuşmasını Kuşçuoğlu şöyle sürdürdü: “Bundan 16 ay önce kıymetli abim Durmuş Arslan’dan devraldığım bu görevi arkadaşlarımla birlikte ifa etmeye çalıştık. AK Parti’nin büyük değerleri karşısında ne kadar hizmet etsek azdır. Kıymetli yol arkadaşlarım AK Parti gibi büyük bir dava partisinde görev almak, hizmet etmek büyük bir onurdur. Bu görevi hakkıyla yerine getirmek hepimizin boynunun borcudur. Partimizin Kurucusu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi bu ülkenin kaderi parti ile birdir. Bu minvalde sen-ben kavgasına düşmeden, bıkmadan, usanmadan davamıza sahip çıkmalıyız. Bu parti ve davaya hizmet edeceğime kanımın son damlasına kadar söz veriyorum.”

Kuşçuoğlu’nun konuşması sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajı yayınlanmak istendi ancak yanlış videonun ekrana gelmesi birkaç dakikalık bir bekleyişe sahne oldu. Ardından videolu kutlama katılımcılara izletildi.

Erdoğan’ın mesajı

Erdoğan, mesajında, “Kongremizin ülke ve partimizin için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kurulduğu günden beri AK Parti ve ülke için çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. AK Parti demokrasiden ekonomiye kadar yapılanların kat ve kat üzerinde hizmet vermiştir. Kendimizi sürekli yenileyerek ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Önceliği daima parti ve ülkesinin çıkarları planlarla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’nin AK Parti’ye, AK Parti’nin geçmiş ile gelecek arasında kuracağı köprüye ihtiyacımız var.”  ifadelerini kullandı.

Emin adımlarla 2019’a yürümemiz gerekiyor”

Kürsü konuşmaları, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile devam etti sonrasında sözü Düzce Milletvekili Ayşe Keşir aldı. Keşir, 2019 seçimlerinin önemine vurgu yaparak, “Yoruldum” diyen değil kendileri ile yürüyecek kişilere ihtiyaçları olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: “Biz sorumluluğu olan bir teşkilatız. Emin adımlarla 2019’a yürümemiz gerekiyor. Teşkilata hizmet edenlere çok teşekkür ediyorum. Bugün temiz bir kadro gelecek, hayırlı olsun diyorum.”

İnsanların birbirine saygı duyması ve haddini bilmesi…”

Kongreler için “yenilenme” ve “düğün günlerimiz” ifadesini kullanan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “21’inde Gümüşova kongremizi gerçekleştireceğiz. Tüm kongrelerimiz huzur ve sükunet içinde geçiyor. Huzur içinde 2023 hedeflerine yürüyoruz. Böyle bir teşkilata ait olmak çok güzel. Bu kutlu davada bugüne kadar geldik. 7 Haziran seçimlerinden bu yana 3 seçim geçirdik. Bu dönem bizim içim çok önemliydi. Bu teşkilatlar başına gelenlere rağmen dik durup Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı, bundan sonra da sahip çıkacaktır. Bu dönemde birlik-beraberlik ve insanların birbirine saygı duyması ve haddini bilmesi Düzce’de kazandığımız şeylerden biri. Bir olduğumuzda sonuç ortada. Değerli yol arkadaşlarımız Hakan Kuşçuoğlu’na bundan sonra yapacağı hizmetlerinde başarılar diliyorum.”

Yolsuzluklarla mücadele edilmiş ve bunlarla başarı sağlanmıştır”

Kürsüye gelen AK Parti Düzce İl Koordinatörü Hüseyin Devecioğlu’nun konuşması ise şu şekilde: “İnşallah yeni yapılanma sürecinde teşkilatımızla il düzeyinde koordine hizmetini birlikte götüreceğiz. Bizlere hep ilkleri yaşatan AK Parti 2001’de milletimiz tarafından kurulup Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tabelası açılmış bir partidir. İktidarımızın ilk yıllarında büyüme ve kalkınmamızın önündeki engeller ortaya çıkarılmış, yolsuzluklarla mücadele edilmiş ve bunlarla başarı sağlanmıştır. Çoraklık dönemini başarıyla geçiren AK Parti milletimiz tarafından tekrar iktidara taşınmıştır. Pek çok alanda başarılı hizmetler yaparak yoluna devam etmiştir. Bunu gören aziz milletimiz AK Parti’ye yeniden görev vermiştir.”