Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Düzce’deki iftar programlarını sürdürüyor. Hemen her ilçede düzenlenen iftar programlarına katılan Bakan Özlü’nün dünkü durağı Kaynaşlı oldu.

Kaynaşlı Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Özlü ilçede yoğun ilgiyle karşılandı. Masaları gezerek ilçe halkıyla tokalaşan Özlü’yeİl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir ve AK Partili siyasiler eşlik etti.



“Kaynaşlı için çok önemli projeler”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, iftar yemeği sonrasında, 16 Nisanda yapılan halk oylamasında yüzde 80’in üzerinde oy veren Kaynaşlı ilçesine teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gönlümüz tüm Düzce’de oy oranının Kaynaşlı’daki gibi olmasını isterdi ama olmadı.Kaynaşlı için çok önemli birçok projeyi yatırım programına aldırmayı başardık. Bunlardan birkaç tanesi Şimşirli Köyü otoban çıkış kavşağı, kanal Kaynaşlı, D-100 Karayolu geçişi, D-100 üzeri tüm yan yollar, Asar Deresi ve tüm yan derelerin ıslahı gibi bütçelerinin ayrılmalarını sağladığımız projeler.Kaynaşlı’nın geleceğe güvenle gülmesini sağlayacak önemdedir. Önümüzdeki günlerde projeleri benim de katılacağım bir programda detaylı tanıtımlar yapacağız.”

“İhtiyaç dahilinde gündeme gelebilir”
Bakan Özlü habercilere yaptığı açıklamasında üretim reform paketinden çıkarılan zeytinlikler ile ilgili konuştu:

Özlü, "Üretim reform paketi başlangıçta 76 maddeydi. Zeytinlikler bunun içinde sadece 2 maddeydi. Şimdi 74 madde vardı. Komisyonda da genel kurulda da ilaveler oldu. 100 maddeyi geçti. İçerisinde üniversite kurulumları geldi. Birtakım yeni vergisel indirimler geldi. Türkiye'deki üreticilerin, sanayicilerin önünü açacak olan çok değerli bir pakettir. Zeytinlikler konusu aslında paket içerisinde sadece 2 maddedir. Düşündüğümüz bölgeler vardı. Güney Marmara gibi, Balıkesir, Bandırma gibi. Bu bölgelerde endüstri bölgeleri kurmak istiyorduk. Halen kurmaya engel bir durum söz konusu değil. Olsa iyi olurdu, olmaması da bir sıkıntı değil. Fakat şunu ifade etmek isterim. Mevcut kanun, zeytincilikle ilgili kanun 1939 yılında çıkmış bir kanun. 1995 yılında ve 2008 yılında kısmi revizyon görmüş bir kanun. Bu kanun ihtiyaçları karşılamıyor. İhtiyaçlar karşılanmadığı sürece, ihtiyaçlar ortada durduğu sürece, bu tekrar gündeme gelebilir. Ancak bizim şu anda Meclisten geçen pakette çok önemli yapacağımız işler var. Bunlara yoğunlaşacağız." dedi.





Bakan Özlü, programın ardından Ankara'ya hareket etti.

Haber: Ö. Yılmaz