Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin geleceğini inşa eden önemli projelere imzasını atmaya devam ediyor. Son olarak, Özlü’nün de içinde bulunduğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz’i deniz taşımacılığında Türk Gölü haline getirmek ve gemi inşa sanayisini geliştirmek üzere, “Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi” hayata geçiriliyor.

‘Koster Filosu Yenileme Projesi İmza Töreni’ bugün Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Türkiye Denizcilik Federasyonu Genel Başkanı Erkan Dereli, KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve denizcilik sektöründen birçok ismin katılımıyla İstanbul’da bulunan bir otelde geçekleştirildi.



Burada bir konuşma yapan Bakan Özlü, “Koster Filomuzun Yenilenmesi Projemiz; yerli ve milli sanayi hedefimizin, çok önemli halkalarından biridir. Bu proje; ülkemiz için stratejik öneme sahip olan, milli menfaatlerimizle doğrudan ilgili bir projedir” dedi.

“Tersanelerimizin kapasitesi artacak, yan sanayi için de yeni iş potansiyelleri sağlayacak”
Karadeniz ve Akdeniz havzasında deniz taşımacılığı için kullanılan yaklaşık bin 900 adet Koster gemisi bulunduğunu ifade eden Bakan Özlü, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu gemilerin toplam kapasitesi; yaklaşık 10 milyon deadweight ton, ortalama yaşı ise 23’tür. Tüm filonun yüzde 44’ü, 20 yaş üzerindedir. Bizim deniz taşımacılık filomuzda 800 civarında koster gemimiz var. Bu gemilerin toplam kapasitesi 3,6 milyon deadweight ton, ortalama yaşı ise 26’dır. Filomuzun bölgedeki pazar payı, %30 civarındadır. Türk sahipli koster filosunun adet olarak % 68’i, tonaj olarak % 57’si, 20 yaşın üzerindedir. Bu rakamlardan da görüleceği gibi; Akdeniz ve Karadeniz’i deniz taşımacılığında Türk Gölü haline getirmek ve gemi inşa sanayimizi geliştirmek için, Koster Filosunu yenilememiz şarttır. Ayrıca; bir koster gemisinin ekonomik ömrünün, yaklaşık 20 yıl olduğu göz önüne alındığında, koster filomuzun oldukça yaşlı olduğu gerçeği ile de yüz yüze gelmekteyiz. İlk etapta 20 gemi, program kapsamında 100 olmak üzere, toplamda 800 gemimizi, son teknoloji ile ve yurtiçi imkânlarla yeniden inşa ederek, filomuzu güçlendireceğiz. Bu süreçte Türk ekonomisine en az 5 milyar dolar katkı, iki katına kadar ihracat imkânı ve 30 binin üzerinde aileye gelir kapısı açacağız. Projemizle birlikte; tersanelerimizin kapasitesi artacak. Gemi İnşa sektörümüzün büyümesi; yan sanayimiz için de yeni iş potansiyelleri sağlayacak.”



“İthalatta ve ihracatta kendi yükümüzü kendi gemilerimizle taşıyacağız”
Bu projenin ülkenin milli menfaatleri ile doğrudan ilgili olduğunu kaydeden Özlü, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Proje 2023 sonrasında, deniz ticareti filomuzu modern gemileri ile donatmaya adanmıştır. Dış ticaretimizin çok önemli bir bölümü deniz yoluyla gerçekleşmekte. Ülkemiz, deniz ticaretinin önemli rotalarında yer almaktadır. Akdeniz ve Karadeniz’i deniz ticaretinde merkez haline getirmek için filomuzu yenilemek istiyoruz. Bir koster gemisinin ekonomik ömrünün yaklaşık 20 yıl olduğu göz önüne alındığında koster filomuzun oldukça yaşlı olduğu gerçeğiyle yüz yüze geliyoruz. Deniz ticaretimizi güçlendirmek için liman arkası bölgeleri de güçlendiriyoruz. Yüksek teknoloji alanlarında yerli ve yabancı yatırımcıları çekebilmek ve küresel bir güç olmak hedefiyle mega endüstri bölgeleri kuruyoruz. Bunun en yakın örneklerinden biri Filyos projemizdir. Filyos endüstri bölgesi, büyüyen, gelişen güçlü ve büyük Türkiye’nin sembol eserlerinden birisi olacaktır. Bugün imzalanacak proje kapsamında KOSTER Denizcilik Anonim Şirketi’ni kuruyoruz. Bu şirkete yüzde 49 pay ile bakanlık olarak ortak oluyoruz. Yüzlerce yıl boyunca Çaka Bey’in, Umur Bey’in, Barbaros Hayrettin’in kadırgalarla fethettiği denizlerde bundan sonra yerli ve milli kosterlerimizle yer alacağız ve bayrağımızı dünyada dalgalandıracağız. İthalatta ve ihracatta kendi yükümüzü kendi gemilerimizle taşıyacağız.”

Haber: Ö.YILMAZ