Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından soluğu Düzce’de aldı. Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Milletvekili Adayları Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Numan Çabuk ile basının karşısına geçen Özlü, değerlendirmelerde bulundu.
 
Özlü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
“AK Parti’nin aday listeleri yıldız gibi parlıyor”
 
“Kendilerini seçim bölgeleri ile bütünleştirmiş, listelerimizin seçmenler tarafından sevilen isimlerden oluştuğunu görüyoruz. Bizim yaptığımız listelerde farkımız bir kez daha ortaya çıktı. 126 bayan aday gösterdik. Adaylarımızın yaş ortalaması 44. 25 yaşında altında 57 adayımız var. Kadınıyla erkeğiyle 24 Haziran seçimlerine damgamızı vuracağız. AK Parti’nin aday listeleri yıldız gibi parlıyor. AK Parti Türkiye’nin partisidir. Bizim adaylarımız da aynı zaman da milletimizin vicdanını taleplerini en iyi biçimde temsil etmektedirler. Düzce adaylarımızın da hepsi sevilen, sayılan, deneyim sahibi adaylardır.
 
“Düzce’de olup, seçim çalışmalarına adaymışım gibi çalışacağım”
 
Ben tabi listede yer almadım bazı bakan arkadaşlarımızla birlikte. Elbette bu durum Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri. Seçim süresi boyunca diğer illerde genel merkez tarafından bana verilecek görevlerin dışında Düzce’de olacağım. Seçim çalışmalarına adaymışım gibi katılacağım. Düzce’nin 3 adayı yok, Düzce’nin 4 adayı var. Birisi de benim.
 
“Bizim siyasetimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin siyasetidir”

 
AK Parti siyaseti koltuk siyaseti değil dava siyasetidir. Bizim siyasetimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin siyasetidir. Seçimler boyunca bakanlığımızın devam eden projelerini takip edeceğim. Bunun yanında partimizin bize verdiği görevleri 81 ilimizde aday arkadaşlarım için çalışacağım. Ben seçimlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
 
“Düzce bu dönem bir yıldız gibi parlayacak”
 
3 vekil arkadaşımızdan Fahri Çakır, bizim kurucu il başkanımızdır, büyüğümüzdür, bizim ağabeyimizdir. Yine Ayşe Keşir hanımefendi, 2015 yılında beraber aday olduğumuz değerli bir kardeşimiz. Bütün zamanını Düzce’de geçirmiştir. Düzce için Ankara’da koşturan, ter döken kardeşimizdir. Kendisini de tebrik ediyorum. Yine Numan Çabuk genç kuşaktan bir kardeşimiz. Kendisini tebrik ediyorum.
 
Bu seçim süreci boyunca birlikte olacağız. Düzce için, Türkiye için çalışacağız. Güzel hizmetler yapacağız hep beraber. İnşallah Düzce bu dönem bir yıldız gibi parlayacak.
 
“Aday adayı olan 51 arkadaşımızın her biri bizim için kıymetlidir”
 
Bizim partimizde asla kırgınlık olmaz. Buradaki her bir arkadaşımızın aday adaylığı vardır. Listede gösterilmemiştir. Bunlardan birisi de benim. Bakın 2010’da ben de aday adayı idim. Listede gösterilmedim. Çalıştım ve bugün bakanlık yapıyorum. Bakın Fahri Çakır Bey de bir örnektir. Fahri Bey 2003-2007 yıllarında milletvekilliği yaptı. Daha sonra ara verdi. Beraber de aday adayı olduk. Temayül yoklamalarına girdik. Fahri Bey defalarca katıldı. Hiçbir zaman küsmedi, kırgınlık göstermedi. Her defasında çalıştı. Yıllar sonra Fahri Bey bizim 1.sıra milletvekili adayımız. AK Parti’de bunlar olmaz. Numan Bey de geçen seçimde aday adayı idi. Çalıştı ve bugün bizim adayımız. Burası bizim partimizdir. Böyle bir şey olmaz. Aday adayı olan 51 arkadaşımızın her biri bizim için kıymetlidir. Her biri milletvekili adayı olmaya layık olan arkadaşlarımızdır.”

Haber: Ö.YILMAZ