Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı dönemde üzerinde yoğun bir mesai harcayarak belli bir noktaya taşıdığı İzmir Teknoloji Üssü Projesi’nde önemli bir gelişme yaşandı.

ÖZLÜ’NÜN PROJESİNDE YENİ GELİŞME

İzmir’in Urla ilçesinin Güzelbahçe Mahallesi’nde bulunan 179 bin 393 metrekarelik alanın Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Bilişim Vadisi) İzmir Teknoloji Üssü Ek Alanı Olarak Tespit Edilmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece Bilişim Vadisi çatısı altında İzmir’de kurulması planlanan İzmir Teknoloji Üssü için önemli bir eşik daha aşılmış oldu.

“BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUM”

Bu gelişme karşısında duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özlü, sosyal medya hesabından “Bakanlık dönemimde bütün çalışmalarımın odağında yer alan “Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye” hedefimizin önemli halkalarından biri de “İzmir Teknoloji Üssü” projesiydi.” açıklaması yaptı. Özlü, “Yoğun mesai harcadığım, startını verdiğim, 12 Haziran 2018’de Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım ile birlikte imzaladığımız protokolün Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 10 Temmuz’da yeni aşmaya geçmesinden memnuniyet duydum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” cümleleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.  Özlü’nün projesiyle Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya 25 milyar TL katkı sağlanacak. Toplam istihdam 40 bini geçecek.

EN BÜYÜK ESERİ TOGG PROTOKOLÜYDÜ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü; bakanlık görevini yürüttüğü 2016-2018 yılları arasında büyük önem verdiği yerli ve milli otomobil projesi için de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu (TOGG) İşbirliği Protokolü’nün imzalanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte öncülük etmişti. Bu gelişme Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN