AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu konuk olduğu, Öncü TV ekranlarında yayınlanan “Kitabın Ortasından” programında, Akçakoca eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak’a yönelik, “Birilerine Rant sağladı” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Sosyal Medya Üzerinden tartıştılar…

Programda, “İnsanların denize sıfır yerlerde, lokanta yapacağı yerleri yeşil alan yaparken başka yerlere imar verdiniz; nerelere verdiğinizi de şimdi burada anlatmayayım, verdiniz rant sağlandı birilerine” diyen Sarıoğlu’na cevap veren Fikret Albayrak, “Akçakoca’da banka hesaplarına, bindikleri arabalarına ve kasalarında sakladıkları tapularına bakılırsa Akçakoca’nın rantını götürenleri görürler” diye konuştu.

Sarıoğlu ise, bu paylaşımının ardından yine sosyal medya hesabı üzerinden Albayrak’a cevap verdi. Sarıoğlu yaptığı paylaşımda, “Sayın başkanım, ben siz şahsınıza rant sağladınız demedim bunu yapmadığınızı en iyi bilenlerdenim. Ancak; bahsettiğim sahil bandındaki GB (günübirlik )imarlı olan sadece şahıs arazilerini yeşil alana çevirerek belli bölgelerde bazı kişilerin yeşil alan olan arazilerini imara açıldığını kastederek o alanların ranta açıldığını vurguladım. Sanırım yapılan haberler sizde yanlış algı oluşturmuş. Bizi kastederek yukarıda yazdığınız yazıya cevabım şu olacaktır; Sizin de bizimle ilgili söylediğiniz sözlerin bu yanlış algıdan olduğunu düşünmek istiyorum.

Eğer yaptığımız işlerde size göre bir rant varsa, detayları ile açıklamanızı rica ediyorum. Aslında sizde bizim ticari başarımızı her zaman tasvip edip, tebrik edenlerdensiniz. Bunu bizzat defalarca sizin ağzınızdan duyan biri olarak bu arabalar-paralar-tapular konusunda bizleri kastetmediğinizi düşünmek istiyorum. Bizimki sadece işini iyi yapan hesabını bilen haramdan uzak durup helal işlerle uğraşıp her iş yaptığı kişiden helallik alıp yoluna devam eden bir iş insanının başarısı” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI