Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Anıtpark'taki miting havasındaki kutlama sonrası Öncü Tv'nin “Seçim Özel” programına konuk olan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, hem seçim sürecini değerlendirdi hem de 10-0'lık başarının nasıl sağlandığını anlattı.

 


Darbecilere kırmızı kart gösterdi


Seçimin sonucuna bakıldığında Düzce'nin istikrardan yana tavrını koyduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu; “Önümüzde istikrar ve güvenden yana tavrını net olarak ortaya koyan bir Düzce var. Her türlü kirli ittifakı, her türlü demokrasi karşıtlığı teşebbüsüne karşı duruşunu demokrasiden yana net olarak ortaya koyan bir Düzce seçimi kısaca bu iki cümle özetleyebilir. Düzce demokrasiye sahip çıkmış darbecilere kırmızı kartını göstermiş bu anlamda hiçbir tereddüte mahal bırakmayacak açıklıkta net bir cevap vermiştir. Düzce bunu hep yapıyor.” dedi.

 


Konuralp bir yol kazasına uğradı


Seçim sürecinde “Birilerinin sesi cok fazla çıkıyordu.” diyerek muhalefet ve cemaati işaret eden Kaşıkoğlu, “Yaptığımız çalışmalar bu sonucu bize verdi. Biz bu sonucu 3-4 ay önceden gördük, sadece tescil edildi. İlk günden itibaren 10'da 10 yapacağız dedik, bunu bugün söylemedik. 11'de 11 olacaktı ama Konuralp bir yol kazasına uğradı, olmadı.” dedi.

 

Adayı biz belirlemedik


AK Parti'nin Düzce'deki seçim başarısına ilişkin ise Kaşıkoğlu, parti gözetmeksizin tüm kapıları çalarak yaptıkları anket yönetemini gösterdi. AK Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu şöyle konuştu: “Biz sadece AK Partili seçmene gitmedik. İl teşkilatındaki arkadaşlarımızla kapı kapı hiç atlamadan gezdik. Amacımız halkımızın bizden nasıl bir aday beklediğini tespit etmekti. Adayı biz belirlemedik. Bu sorumluluğu tek basımıza AK Parti teşkilatı olarak biz almayalım istedik. Sadece genel merkeze böyle bir sorumluluk yükleyelim istemedik. Halkımıza danışarak kentimizi yönetecek adayları halkımızla birlikte tespit edelim dedik. Bana göre bu 10'da 10'luk başarı hikayesinin temelinde bu yatıyor. Halkın kendi istediği adayları ve yönetme noktasında layık gördükleri isimleri AK Parti olarak onların önüne koymuş olmamızın ödülünü almış bulunuyoruz. Biz aday arkadaşlarımızın tespitini yaptık, genel merkez de bu 10 kişiyi aday yaptı.”

 


Karalama kampanyalarıyla nerelere geldikleri ortada


Konuşmasını devamında muhalefeti eleştiri oklarının hedefine koyan Kaşıkoğlu, CHP ve MHP'yi karalama kampanyası yapmakla suçladı.

Kaşıkoğlu, “Biz mhp ve chp ile çatışmadık, yarışmadık. Biz koalisyonla yarıştık. Düzce'de AK Parti ve AK Parti karşıtı arasında geçen bir yarıştı. Adaylarımız projelerini ısrarla anlatırken gerek MHP gerek CHP kanadının hükümete aslı astarı olmayan yalan, iftira ve karalama kampanyalarıyla nerelere geldikleri ortada!” dedi.

 

 

Haber;C.Üstüner