Başbakan Erdoğan milletvekillerinin ardından il başkanları ve belediye başkanlarının Köşk seçimine ve adaylığına yönelik nabzını yokladı. Yapılan ankette il başkanları ve belediye başkanları Köşk adayının “Erdoğan” olmasını istedi.

 

Teşkilat başkanlığı tarafından hazırlanan raporun okunduğu toplantıda, oyları azalan yerlerin daha çok çalışması istendi. Erdoğan ise Köşk seçimine yönelik görüşmelerin sürdüğünü, adaylık konusunun daha netleşmediğini vurguladı.

 

Milliyet gazetesinden Abdullah Karakuş'un haberine göre; Köşk seçimine yönelik bazı oyunlar oynanacağı mesajını teşkilata da veren Erdoğan, şimdiden ev ev gezilmesini istedi. 2,5 saat süren toplantıda belediye başkanları ve teşkilat mensuplarının tek tek milletvekilleri gibi görüşleri alınmadı. Edinilen bilgiye göre ise ankette Köşk adayı olarak “Erdoğan” isminin öne çıktığı belirtildi. Teşkilat ayrıca yenileşme açısından 3 dönem yasağının sürmesini de istedi.

 

Köşk’e aday olup olmayacağına istişareler sonucunda karar vereceğini belirten Erdoğan’ın, “Cumhurbaşkanımız ile görüşmemiz de konuyu enine boyuna masaya yatıracağız” dediği öğrenildi.