CHP’li gençler bugün 81 ilde postaneye giderek, Başbakan Erdoğan’a Gezi Parkı protestolarında hayatlarını kaybeden gençlerin fotoğraflarının yer aldığı mektuplar gönderdi.
CHP Düzce Gençlik Kolları İl Başkanı Özlem Çıtlak, basın mensuplarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazmış oldukları mektubu okurken, CHP’li gençlerde gezi parkı eylemlerinde ölen gençlerin fotoğraflarını taşıdı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baskıcı rejim uyguladığını öne süren Çıtlak, 1 yıl önce Taksim olaylarının büyümesinde sergilenen bu tavrın etkili olduğunu söyledi.


“Oradaki vatandaşlarımız polise silahla saldırmadı, hiç kimseye zarar vermedi. Taksim ruhu siz zulüm ettikçe öyle bir boyut kazandı ki, ne olursa olsun, kim olursa olsun sadece baskıcı yönetime karşı tek yumruk oldular. Haksızlığa, zulme korkusuzca canları pahasına direndiler. Olayda öldürülen gezi direnişçilerin isimlerini unutturmamak adına yinelemek isterim, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Mustafa Sarı, İrfan Tuna, Ali İsmail Korkmaz, Selim Önder Berkin ElvanSizce neden hayatlarını kaybetmişlerdir? Kimler öldürmüştür ya da öldürtmüştür? Biz unutmadık! 1 yıl değil 1000 yıl geçse de unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hepsi birer evlattı ve anne babasının kıymetlisiydi… Sizden bir siyasetçi olarak değil öncelikle bir baba olarak, vicdanı olan bir baba olarak empati kurmanızı istiyoruz.” Diyen Çıtlak “ Ya ölen evlatlar sizin olsaydı bu denli adaletten yoksun kalırlar mıydı?” sorusunu sordu.


Çıtlak, sözlerini” Rafa kaldırdığınız ve tozlanmış vicdanınıza sesleniyoruz, halkımıza zulüm eden bir başbakan istemiyoruz.” şeklinde tamamlarken, son günlerde ulusal basında sıkça yeralan Düzce Milletvekillerini de es geçmedi.

 

DÜZCE’YE PRESTİJ KAYBETTİRİYORLAR


Mail adresinden torpil belgeleri çıktığı iddia edilen AKP Düzce Milletvekili Osman Çakır'a seslenen Çıtlak, “CHP Düzce İl Gençlik Kolları olarak AKP Düzce milletvekili Osman ÇAKIR’a soruyoruz. İlimizin bu denli sorunları varken aracılık hizmetlerini bırakıp ilimizin sorunlarıyla ilgilenmesini rica ederiz. Aynı zamanda Fevai ARSLAN, İbrahim KORKMAZ ve Osman ÇAKIR’ın bu beceriksizliklerinden dolayı DÜZCE’miz yerel ve ulusal basında prestij kaybetmiştir.”ifadesini kullandı.

 

 

Haber;S.Kaşkır