Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, başkanlık sistemini anlattığı konferansların finali yapmak için sabahın erken saatlerinde Düzce’ye geldi.

Kaynaşlı gişelerde Ak Parti teşkilatı tarafından karşılanan Malkoç, Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, bazı sivil toplum kurumu temsilcileri ve teşkilat üyeleri ile Kalıcı Konutlarda bulunan Erguvan Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.



Kahvaltı öncesi Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le sohbet eden Malkoç, kahvaltı sonrası dua edildikten sonra programa katılan davetlilere hitap etti.



Türkiye’nin uzun zamandır gündeminin yeni anayasa olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Malkoç, başkanlık sistemini anlattığı konferanslar kapsamında yaklaşık 20 ili dolaştıklarını ve finali Düzce’de yapmak istediklerini belirtti.

“Türkiye’yi zor durumda bırakmak için karar aldılar”

Almanya Parlamentosunda Türkiye aleyhine alınan soykırım kararına değinen Malkoç, “Tarihimizde yüzümüzü kızartacak hiçbir hadise yoktur. “ dedi. Malkoç, “Almanlar 1.Dünya Savaşında bizim müttefikimizdi. Tehcir Projesi Almanların icat ettiği bir projeydi. Bugün gelmişler, Türkiye’yi zorda bırakmak için karar aldılar. Bu bizim için çok önemli değil, Avrupalıları ve Almanları biliyoruz.” Dedi.

“Bir ülkede 13 ayda bir başbakan değiştiğinde huzur olur mu?”

Türkiye’nin 2002 yılından sonra iyi bir hamle yaptığını kaydederek açıklamalarını sürdüren Malkoç, yeni bir anlayışın gerektiği olduğunu vurguladı.

Malkoç, “2013 hedeflerine giderken En önemli kavşak noktası yeni anayasadır. Bu anayasa yenilememiz lazım. Türkiye’deki hak ve hürriyetleri genişletip, sağlam hukuki zemine oturtmamız  gerekir. Türkiye’deki devlet çarkının daha düzenli işlemesini temin etmemiz gerekir. Cumhuriyetimizin 93. Yılındayız. Geçen hafta kurulan hükümetimiz 65. Hükümet. 93 65’e bölelim 13 ay 15 gün. Bir ülkede 13 ayda bir başbakan değiştiğinde huzur, istikrar, kalkınma olur mu? İhracat artar mı? İnşallah bu sorunu aşacağız.” ifadelerini kullandı.

Sapanca’yla yarışma temennisinde bulundu

Başdanışman Malkoç, sözlerini Sivil toplum temsilcilerine büyük görev düştüğünü dile getirdi.



Malkoç, Düzce Valiliği’ni ziyaret ederek Düzce Valisi Ali Fidan’la bir araya geldi. Makam Şeref Defteri’ni imzalayan Malkoç, Düzce’nin turizmde Sapanca’yla yarışması temennisinde bulunduğunu Vali Fidan’a aktardı. Sohbet ortamında süren ziyaret Vali Fidan tarafından Malkoç’a hediye takdim edilmesinin ardından basına kapalı sürdü.


Haber:Y.SEVER