MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, üniversitedeki başhekim değişikliğinin ardından, yeni atanan başhekim hakkında ortaya atılan iddialara ateş püskürdü. Başhekimin arkasında olduklarını söyleyen Danışmaz, karalama kampanyası yürütüldüğünü iddia ederek, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak yeni atanmış olan başhekime sonuna kadar destek veriyoruz. İnanıyoruz, güveniyoruz, doğru bir tercih olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“BAŞHEKİMİN ARKASINDAYIZ”

Danışmaz, “Biz Düzce Üniversitesi'nin Düzce'ye çok fazla değer kattığını, değer katacağını her geçen gün “bacasız fabrika” diye tabir ettiğimiz bir üretkenlik sağladığını çok iyi biliyoruz. Ama ne hikmetse pazartesi günü görevine atanmış olan başhekim hakkında hiç hoş olmayan astı astarı belli olmayan karalamalar, söylemler, iftiralar baş göstermektedir. Biz yakinen tanıdığımız başhekim ile ilgili söylemlerin doğru olmadığını, doğru olmasının mümkün olmadığını sadece ve sadece Düzce Üniversitesi Rektörü ve Başhekim ile ilgili söylemlerin Düzce'ye Düzce Üniversitesi'ne zarar verdiğini söylüyoruz. Hala da yolu yapılamayan üniversitenin yolunu yapmakla uğraşmaları gerekirken atanmış olan başhekimle ilgili aslı astarı olmayan karalamaların Düzce'ye hiçbir fayda sağlamayacağını sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.” dedi.

“Beden eğitimi öğretmeninden başhekim olur mu? şeklinde kullanılan üslubu eleştiren Danışmaz, “Bu yanlış bir üslup. Recep Bey beden eğitimi öğretmeni değildir. Temel tıp bilimleri mezunudur. Neyin ne olduğunu bilmek gerekir. Yeni başhekime görevinde başarılar diliyorum. Hem rektörün hem yeni başhekimin sonuna kadar arkasındayız.” diye konuştu.

“YAPILMAMASININ ALTINDA ART NİYET VAR”

Mart ayında İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül ile görüştüklerini ve o zaman yolun yapımı için gerekli paranın sağlandığını ve havalar düzelir düzelmez yolun yapılacağının kendisine bildirildiğini ifade eden Danışmaz, koca bir yazın geçmesine rağmen yolda herhangi bir gelişme olmadığını ve yol içinde ayrılan paranın farklı yere aktarıldığını söyledi.

Danışmaz, “Düzce Üniversitesi yolu ile ilgili olarak İl Özel İdaresini ziyaretimde Meclis Başkanı Muzaffer Bey ile konuşmamızda üniversite yolunun parasının hazır olduğunu, ekonomik olarak sorun olmadığını ve sadece havaların düzelmesini beklediklerini söyledi. Bu konuşma mart ayında yaşandı. Daha sonra almış olduğumuz bilgiler yolun parasının başka bir yere aktarıldığı yönünde oldu ve şu ana kadar koskoca yaz geçmesine rağmen 500 metrelik yolun yapılamaması buradaki hükümeti temsil eden siyasi partinin beceriksizliği, milletvekillerinin beceriksizliğidir. Buna hiçbir kılıf bulmalarına gerek yok. 500 metrelik yolu yapamayan bir iktidarın çıkıp da kamuoyun şu sebeplerden dolayı yapamadık deme hakkı yok. Üçköprü'deki 3 kilometrelik sıcak asfaltı “Buradakiler MHP'li bunu başka tarafa kaydıralım” diyebiliyorlarsa ve 500 metrelik üniversite yolunu yapmıyorlarsa bunun altında ben art niyet ararım. Ben üstüne basa basa söylüyorum Düzce Üniversitesi Düzce'nin bir katma değeri. Herkes sahip çıkmalı. Her siyasinin sahip çıkması gerekirken bir yol yapılamıyorsa buraya hasta getirirken saniyeler ile mücadele eden ambulans düzgün yol bulup da gidemiyorsa bunun vebali de, günahı da, yakınını kaybeden insanların bedduası da şu anki mevcut elinde güç olup yapmayan arkadaşlara aittir. Onları da Allah'a havale ediyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye başkan aday adayı başvurularının devam ettiğini ifade eden Danışmaz, il belediyesi içinde başvuru olduğunu ancak isimleri şu anda açıklayamayacaklarını söyledi.

 

Haber; M.YILMAZ