Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte aday adayları da açıkça dillendirilmeye başlandı. İktidar partisinde mevcut belediye başkanı İsmail Bayram bir dönem daha belediye başkanlığına talip olduğunu açıklarken, Bayram'ın ardından AK Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu da katıldığı bir televizyon programında resmen aday adayı olduğunu dile getirdi.

Kaşıkoğlu'nun programda "Belediye başkanlığını düşünüyor musunuz?" sorusuna “Ben partimin her kademsinde görev aldım. Vekillik yaptım, şimdi de il başkanlığı yapıyorum, partimin yetkili kurulları böyle irade gösterirse neden olmasın?“ ifadelerini kullanması AK Parti belediye başkanlığına resmen talip olduğunu gösterdi.

Kaşıkoğlu'nun geçtiğimiz günlerde 30 Ağustos Zafer Bayram resepsiyonunda bütün masaları gezerek davetliler ile teker teker tokalaşması "Belediye başkanlığı için nabız yokluyor" şeklinde yorumlanmıştı. Resepsiyonun ardından Kaşıkoğlu'nun bu yönde açıklamada bulunması adaylık yarışında yer aldığını resmileştirdi.

İsmail Bayram, Mehmet Keleş, Metin Kaşıkoğlu, Selahattin Aydın, Mustafa Yılmaz, Kenan Varol ve Semih Kıbrıs'ın başkan adaylığı için isminin geçtiği AK Parti'de belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde çok yönlü gelişmelerin olabileceğinin sinyali şimdiden verilmiş oldu.

 

Haber: S. KAŞKIR