Tüm Türkiye, Antalya Manavgat ve yurdun diğer bölgelerinde çıkan 81 orman yangınıyla mücadele için seferber oldu. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de felaketi haber alır almaz İtfaiye Müdürlüğü’ne ait 2 arazöz, 1 pikap ve 6 personelin Antalya’ya gönderdi. Bölgeye ulaşan ekipler iki gündür söndürme ve soğutma çalışmalarına destek vermeyi sürdürüyor.

KILIÇDAROĞLU AFET BÖLGESİNDE

Bölgede çalışmalar devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangın afetiyle boğuşan Manavgat’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, milletvekilleri ve İl Başkanı ile birlikte yaptığı basın açıklamasında yangın bölgesinde yaşanan can ve mal kaybından dolayı üzüntüsünü dile getirerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

“BAŞKANLARIMIZ DAYANIŞMA İÇİNDELER”

Belediye başkanlarının yangın felaketi nedeniyle ayrım yakmaksızın dayanışma içinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, aralarında Düzce Belediyesi’nin de olduğu bölgedeki çalışmalara destek veren belediyelere teşekkür etti. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başkanlarımız ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. Büyük bir dayanışma içindeler. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Burdur, Muğla, Yalova, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Düzce, Kocaeli ve Denizli. Parti ayrımı gözetmeksizin buraya yardım gönderen destek veren bütün belediyelere yürekten teşekkür ederiz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Kim insanı seviyorsa, kim bir sorunun çözümü için çaba harcıyorsa, başımızın üstünde yeri var" diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN