Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez parti binasında bir basın açıklaması yaptı.  11 Ocak Cumartesi günü Düzce Üniversitesi Tektonopark Konferans Salonu’nda “Düzce Üretim Devrimi Kurultayı” düzenleneceğini açıklayan Sönmez, kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in de katılacağını belirtti.
 



“Üretim kurultayı yapacağız”
Başkan Fethi Sönmez yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’de bir üretim seferberliğine ihtiyaç vardır. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’inde bu yönde çalışmaları var. Bizde bu doğrultuda bir üretim kurultayı yapma kararı aldık. Genel başkanımızda katılım gösterdiği kurultayı Düzce Üniversitesi Teknopark Konferans Salonu’nda düzenleyeceğiz.”
 
“Üniversite Düzce için bulunmaz bir nimet”
Üniversitenin Düzce için bulunmaz bir nimet olduğunu belirten Sönmez şöyle konuştu: “Düzce Üniversitesi’nin sloganı “Değer Üreten Üniversite”. Gerçekten de bu slogana uygun olarak üniversite dışında değer üretmeye çiftçi ve üretici ile birleşme konusunda gayretleri var. Buda Düzce için bulunmaz bir nimettir.”
 




“Çiftçimize sahip çıkmamız gerekiyor”
Çiftçilerin üretemez bir hale geldiğini belirten Sönmez şöyle konuştu: “Düzce’nin birinci sınıf tarım arazisi olduğunu herkes biliyor ama pazara gittiğimizde orada satılan sarımsak ithal sarımsak oluyor. Artık çiftçimiz üretemez hale geldi. Çiftçi su sıkıntısı çekiyor. Çiftçimize sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye ve Düzce için fikri olan yüreği olan herkesi bu kurultaya bekliyor ve davet ediyoruz.”