Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, 2018 yılını değerlendirmek amacıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Düzce Belediyesi tarafından engelli bireylerin istihdamına destek amacıyla hizmete sokulan Kusursuz Kafe’de düzenlenen basın toplantısında Başkan Ay, göreve geldiğinden bu güne belediye eliyle hayata geçirilen proje ve çalışmaları sıraladı.
 
Ayda bir kez genel konuları ele almak için basınla bir araya geldiklerini anımsatan Başkan Ay, bu ayki toplantıda sadece 1 aylık süreyi değil tüm 1 yılı değerlendirmek istediklerini aktardı.

“25 yıldır yapılamayan sanayi çarşısının asfaltını yaptık”
3 ay sonra yerel seçimlerin yapılacağını belirterek, “O güne kadar görevimizin başındayız.”  diyen Başkan Ay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Belediye başkanı olarak hem doğumda hem de ölümde vatandaşların yanında olmaya özen gösteriyoruz. Şehir içerisindeki cenazelere bizzat katılıyoruz, şehir dışında ise yurdun hangi noktasında olursa olsun cenazemizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Yine doğumla ilgili de sosyal hizmetler birimimiz aracılığıyla ilgileniyoruz. Aynı şekilde yangın afeti durumunda da gerekli yardımları sağlıyoruz. Sosyal faaliyetlerimizin yanı sıra yol, ulaşım ve kanalizasyon hizmetlerinin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. 25 yıldır yapılamayan sanayi çarşısının asfaltını yaptık. Düzce otoban bağlantı yolunu tamamladık. Yine 1. OSB yolunu tamamlayarak, fabrikaların gidiş-geliş yola kavuşmasını sağladık. Yarım kalmış projeleri bitirdik. Melen Su Parkı bitirdik. En ileri teknolojiyle proje alanını ışıklandırdık. Aynı zamanda Düzcespor’a bir tesis kazandırdık.”
 
Başkan iddialı: ‘Kar yağdı, yolda kaldık” dedirtmeyeceğiz
Düzce Belediyesi’nin sorumluluğundaki her noktaya hizmet götürmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ay, şu ifadeleri kullandı:
 
“Ulaşım konusunda çalışıyoruz. Suyumuzun arttırılmasından musluklara ulaşan kadar her anını takip ediyoruz. Şehrin 1 saat bile susuz kalmaması için çalışıyoruz. Arızaları en hızlı şekilde gidermeye çalışıyoruz. Şehirde yaşam kalitesini arttırmak için vatandaştan gelen her talebi değerlendiriyoruz. Biz aday değiliz yapmayalım demiyoruz. Martın son gününe kadar da çalışacağız. Kara da hazırız. Şantiyede 20’nin üzerinde araçla karla mücadele yürüteceğiz. Kesinlikle karı nasıl temizleyeceğimizi halkımıza göstermek istiyoruz, Yeteri kadar tuzumuz var. “Kar yağdı, yolda kaldık” dedirtmeyeceğiz.
 
“Maaşların yarısının 1 hafta gecikmesinin ses getirmesine üzüldüm”
Geçtiğimiz ay yaşanan maaş krizi hakkında da konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, ‘Belediye iflas etmez!” savunması yaptı.
 
Başkan Ay, “Geldiğimiz günden itibaren maaşları düzenli olarak ödedik. Hemen “belediyenin parası bitti” şeklinde haberler yapıldı. Belediye iflas etmez. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, Düzce Belediyesi de güçlüdür. Sadece nakit problemi oldu. İller Bankası’ndan bir pay var. Tahminimizden biraz fazla bir kesinti gerçekleşti. 1 haftalık gecikme oldu. Geçmişte belediyenin 1-2 ay veremediği zamanlar oldu. Belediyenin 40 milyona yakın alacağı var. Kimsenin suyunu kesmek istemiyoruz. Vatandaşlar, belediyeye borçlarını zamanında ödesin.  Halkımızın da belediyeye karşı ödevlerini yerine getirmesi lazım. Vatandaş borcunu düzenli öderse biz de maaşları düzenli öderiz. Maaşların yarısının 1 hafta gecikmesinin ses getirmesine üzüldüm. Düzce Belediyesi’nin ekonomisi yerindedir. Sorunlar olabilir, normaldir abartmamak lazım.” dedi.
 
Özlü ve vekiller destek sağladı mı?
Maaşların eksin kalan kısmının tamamlanmasında AK Parti Düzce Belediye Başkan Aday ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü ile vekillerin etkisinin olup olmadığı şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Biz kalan maaşları belediyenin kasasından ödedik. Tabii ki bakanımız ve vekillerle bu konuyu görüştük. Bana ‘Başkan maaşlar ödenmemiş” diye sorduklarında durumu izah ettim. Bunun üzerine gerekli girişimlerde bulundular. Sonuçta belediyenin gelirleri vardı. Toparladık, ödedik. Belediyeye borcu olan kişilerin üzerine eğildik ve sonuçta hızlı bir şekilde toparladı. Tabii ki onların da katkıları olmuştur.”
 
“O işleri yapmasaydık kasada para olurdu”
3 ay daha görevinin başında olduğunu hatırlatarak, “Hiç durmadan çalışacağız. Göreve gelecek arkadaşa iyi bir belediye teslim etmek istiyoruz.” diyen Ay, devamında şunları kaydetti:

“Belediyelerin İller Bankası’na borcu var. Bu yüzden herkes şunu soruyor “Ne kadar borcunuz var?” Sanayi çarşısında o işleri yapmasaydık yani yolunu asfaltlamasaydık, kasada para olurdu. Yazın daha çok çalışıyoruz. Yol, kanalizasyon yapımı maliyetli işler. Bizim şuanda kredimiz var. Teminat mektubu karşılığı kredi kullanabiliyoruz. Belediyenin İller Bankası nezdinde kredisi önemli ve belediyenin bu kredisi var.”
 
Başkan belediyenin borcunu açıkladı
Düzce Belediyesi’nin devlete ve piyasaya olan toplam borcunu yaklaşık 400 milyon TLolarak açıklayan Başkan Ay, “400 milyon TL’nin altında bir borcu var ancak ödeyemeyeceğimiz borç değil.” diye konuştu.
 
“İstersek tekrar kapatırız”
Bir süre önce tekrar ulaşıma açılan İstanbul Caddesi ile ilgili ise şunları söyledi:

“Çevre yolları açarak trafiği rahatlatmak istiyoruz. İstanbul Caddesi kapalı iken ulaşımda sıkıntılar yaşanıyordu. Özellikle Kalıcı Konutlar Bölgesi’nden yaşlı ve emekli vatandaşlar “Araçlarımızı uzağa bırakıyoruz, uzun yol yürüyoruz.” dediler, caddeyi açtık. İstersek tekrar kapatırız.”
 
Tramvay Garı acilin önüne taşınacak
Tramvay Garı’nı Askerlik Şubesi’nin önünden alarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acili önüne taşıyacaklarını yineleyen Başkan Dursun Ay, şu ifadeleri kullandı:

“Tramvay hattını uzatacağız. Tramvay garı, acil taksinin orada olacak. Yani vatandaşlar belediyenin önünden tramvaya bindiklerinde hastaneye kadar gelmiş olacak. İşlevlik kazanmış olacak.”

Söz konusu çalışmanın kendi döneminde sonraya bırakılmasının daha doğru olacağını aktadan Başkan Ay, yaz aylarına işaret etti.
 
EDS ne zaman devreye girecek?

Söz akıbeti merak konusu olan ve Düzce’nin bir çok yerinde konuşlandırılan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) geldiğinde ise şöyle konuştu:

“EDS faaliyete geçecek ancak bakım-onarım devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında, 1-2 ay deneme ile geçecek. Tam devreye gireceği zaman bildirimleri yapacağız. İlanla vatandaşı haberdar edeceğiz. Vatandaşa tuzak kurulmayacak. Televizyon ve gazetelere ilanlar vererek duyuracağız. EDS, güvenlik için ceza kesmek için değil.”
 
Otopark ve Cedidiye Meydan projelerinde son durum
Anıtpark Meydanı’na yapılması planlanan yeraltı otoparkı için proje çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Ay, burada yap-işlet-devret modelinin uygulanacağını bildirdi.  Cedidiye Meydan Projesi’nde ise şikayet yüzünden bir bekleme yaşandığına işaret eden Başkan Ay, “Oradaki bazı esnaf bizi CİMER’e şikayet etmiş, “Belediye para istiyor” diye. Böyle bir şey yok. Oralara çeki-düzen vermek istiyoruz. Güzel bir meydan olmasını istiyoruz. O yüzden ya yapılması ya da yıkılması lazım.” dedi.
 
“Belediyenin yaptığı yasal anlaşmaların dışına çıkarsa gerekli müdahaleleri yaparız”
Mahkeme kararı ile işletmeciliği tekrar mevcut müstecire geçen İnönü Parkı’ndaki uygulamalar hatırlatıldığında ise Ay, “Biz belediye olarak şehrin içerisindeki parklarda ciddi çalışmalar yaptık. Parklar halkın kullanımı içindir. İnönü Parkı’nda biliyorsunuz mahkemelik bir durum vardı. Biz göreve geldiğimizde yeni ihale yapılmıştı ve ihale rakamları astronomikti. Biz de rakamlardan ziyade mahkeme süreci nedeniyle ihaleyi durdurduk. Eğer o dönem İnönü Parkı’nın işletmeciliğini kazanan firmaya verseydik, mevcut müstecir mahkemeyi kazandığında sıkıntılı bir süreç olacaktı. Belediyenin yaptığı yasal anlaşmaların dışına çıkarsa gerekli müdahaleleri yaparız. Mahkeme kararından dolayı uymak zorundayız.” diye konuştu.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ