Yakını olan bir iş insanına “Ticari Alan Rantı” sağlamakla adı gündeme gelen AK Partili Meclis Üyesi Ergin Çelikağ, yol kamulaştırmasında ayrıcalık tanınan Muzaffer Komit ve tüm bunların nasıl belediye meclisinden geçtiğini sorgulayan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın yorumları Düzce kamuoyunda büyük yankı bulmuştu.

“Yakınıdır, akrabasıdır bunlarla ilgili benim bir bilgim yok”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, konu ile ilgili ilk açıklamayı Öncü Haber mikrofonuna yaptı. Belediye meclisine gelen imar konularının partinin tüzüğü gereği AK Parti Meclis Grubu’nda görüşülmediğini ifade eden Keskin, “Biliyorsunuz AK Parti grubunu oluşturan belediye meclisinde 19 meclis üyesi var. Bu imar konuları bizim AK Parti grubunda görüşülmez ve karara bağlanmaz. İmar konuları gündeme geldiği zaman, bizim AK Parti grubunda görüşülmeden meclise sevk edilir. Bunun sizin anlattığınız gibi olduğunu ben bilmiyorum. Yani, yakınıdır, akrabasıdır bunlarla ilgili benim bir bilgim yok. Serkan Yılmaz’ın görevden alınması da sonuçta belediyenin bir bürokratıdır. Eğer bir değişiklik ihtiyacı varsa da başkan değiştirir. Sonuçta belediye başkanının da görevi, belediyeyi düzgün idare etmek ve belediyedeki bütün unsurları, topyekûn bu milletin hizmetkârı olmak. Belediyemizden de millete hizmet için düzgün iş yapmasını bekleriz. Bununla ilgili bir aksaklık gözüküyorsa, herkesi değiştire bilir. Burada bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Sonuçta biz belediyemizden düzgün iş yapmasını bekleriz, vatandaşlarımızın beklediği gibi.” diye konuştu.

“İmar konuları ile ilgili bizim bir tasarrufumuz, bir görüşümüz olamaz”

‘İmarda adam kayırma’ iddiası ile ilgili ‘Böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum.’ ifadesini kullanan Keskin, şu açıklamalarda bulundu:

“Diğer taraftan da imar konuları ile ilgili bizim bir tasarrufumuz, bir görüşümüz olamaz. Bu zaten bizim tüzüğümüzde de var. Diğer taraftan da bu algı konusu ile ilgili ben o dedikoduları da bilmiyorum, akrabası mıdır, arkadaşı mıdır? Böyle bir şey olacağını da tahmin etmiyorum. Sonuçta belediye meclisi ve komisyonları çalışıyor. Sadece AK Partili değil, tüm partilerin belediye meclis üyeleri, Düzce için çalışıyor; ben bunun altını çizmek istiyorum. Hepsi bizim için değerli arkadaşlardır, sonuçta doğruyu bulmak için orada tartışırlar. Bazı yerlerde oy birliği ile oy kullanırlar, bazı yerlerde bir çekinceleri varsa karşı oy kullanırlar ve demokrasi bu şekilde işletilir. Ben bütün belediye meclis üyelerinin Düzce için hayırlı işler yaptıklarını, Düzce için çalıştıklarını biliyorum.”