Her salı akşamı Öncü TV ekranlarında izleyicisi ile buluşan ‘Seçim Gündemi’ programına bu hafta Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay konuk oldu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu programda Başkan Ay, 31 Mart’a kadar görevini layıkıyla yapacağının altını çizdi.

“Aday gösterilmedik, çalışmayacağız mantığı kitabımızda yok”

Aday gösterilmediği için partisine kırgın olup olmadığı sorusuna Başkan Ay, “Biz duygusal hareket edemeyiz.” dedi. Başkan Ay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz Düzce sevdalısı olarak hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. “Aday gösterilmedik, çalışmayacağız” mantığı kitabımızda yok. Cumhurbaşkanımız bizi görevlendirdiği gün hangi heyecanla devam ediyorsak aynı heyecanla devam ederiz. Cumhurbaşkanımızın takdirleri neyse bizim başımızın üzerindedir. O ne dediyse ona göre hareket ederiz.”

“Müdürleri toplayıp uyardım: Rehavete kapılmayın!”

Aday belirleme sürecinde aday gösterilmeye de aday gösterilmemeye de hazırlıklı olduğunu vurgulayan Başkan Dursun Ay, şu ifadelere yer verdi:
“Aday gösterilmediğimizde kesinlikle yapacağımız işlerden geri durmayacağımıza kendimizi alıştırmıştık. Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü aday gösterildiğinde hemen belediyemizin müdürlerini, başkan yardımcılarını topladım çünkü rehavete kapılmamamız gerekiyor. Müdürlerime özellikle belirttim; Son güne kadar işimize aynı tempoda, aynı hızda hiç aksatmadan devam edeceğiz.” Sonuçta bunlar belediyemizin işleri, bunlar bizim işlerimiz değil.”



“Koltuk meraklısı değiliz”

“Biz koltuk meraklısı değiliz.” diyen Ay, “Almış olduğumuz eğitim, almış olduğumuz ahlak bunu gerektiriyor. Devletimize bir saat nöbet tutan asker nasıl kutsalsa bizim de az bir süre değil 1 buçuk yıl görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Önümüzde 2 ay var, 2 ay çok uzun bir süre. Çalışacağız ve bir fazla çivi çakma peşindeyiz.” dedi.

“Bakanımızın aday gösterilmesi beni mutlu etti”

Konuşmasının devamında AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü’ye övgüler yağdıran Ay, şunları kaydetti:
“Bakanımızın adının açıklanmasına sevindik, başka birisi aday olsaydı üzülebilirdik. Ama bakanımızın açıklanmasından ben de mutlu oldum. Kendisinin devlet deneyimi var, bürokrasi geçmişi var. Devlette işlerin nasıl yapıldığını biliyor ve kendisi aynı zamanda kurumsal bir kişidir. Kesinlikle kimsenin işiyle, gücüyle uğraşmaz. İşini düzgün yapar. Sayın bakanımızla ben 1 yıldan uzun bir süredir çalışıyorum. Tamamen işi kuralına göre yapmaya çalışır. O yüzden ben şahsen onun aday gösterilmesine çok memnun oldum.”



“Hepsinde bakanımızın imzası var”

Başkan Ay, şöyle devam etti:

“Bakan olduğunda sadece Düzce’nin bakanı olmuyorsun Türkiye’nin bakanı oluyorsun. Bütün illere hizmet ediyorsun. Tüm illerde OSB var. OSB çalışmalarını bizzat takip edilmesi tamamen bizim bakanlığımızın elinden geçiyor. Akçakoca’daki 5. sanayi bölgesinin kente kazandırılmasını sağlamıştır. Ayrıca sadece Türkiye değil dünya genelinde kutuplara, Türkiye’den bilim adamları göndermiş. Orada bilim adamları inceleme yapmaktadırlar. Orada çok büyük doğalgaz rezervlerinin olduğu söyleniyor.  Küçümsememek lazım. Belediye başkanlığı olarak valilik olarak Ankara’da aylık toplantılar yaptık. Bazı konuları aşamayıp bakanlığa not ettirip bakanı arayarak çok hızlı bir şekilde yürüdüğünü gördük. Düzce’mizde de otogar olsun, kültür merkezi olsun, hastane olsun, otoyol bağlantısı olsun, Akçakoca’daki siyasal bilim fakültesi olsun bunun gibi bakanımızın imzası vardır. İşleri daha hızlı hareket ettirmek için belediye başkanı olarak bakanımıza söylediğimizde bir telefonla anında bakanla görüşüp işleri hızlı şekilde yürümektedir. İller bankasında bir işimiz oldu orada bakanımız arattırdık anında çözüldü. Özellik Düzce’de heyetler halinde insanlar geliyor bakanımıza geliyor şu sorunumuz var, heyetler halinde gelip sorunlarını çözmüştür.”

“Tuvaletleri ücretsiz yaptık”

Düzce’ye hizmet ederken vatandaşın mutluluğuna ve yaşam kalitesini artmaya odaklandıklarını vurgulayan Ay, “Özellikle biliyorsunuz tuvaletleri ücretsiz yaptık. Asar Deresi’nin kenarında bir yeraltı tuvaleti var. Ben gelir gelmez arkadaşlarım beni oraya getirdi. “ihale etmemiz lazım.” dediler,  Ben de bakıp inceledim “Neden ihaleye çıkalım, vatandaştan neden para alalım?” diye düşündüm ve bundan sonra da camilerle görüştük. Valilikle toplantı yaptık. Beraber karar aldık. Şehirde tuvaletlerden ücret alınmamasına karar verdik ve halkımızın yararına sunduk.” şeklinde konuştu.

“Suyu pahalı vermiyoruz”

Düzce Belediyesi’nin çevre illerle kıyaslandığında suyu pahalı vermediğini savunan Başkan Ay, sözlerine şöyle devam etti:

“Elimde kayıtlar var. 1 ton su, Bolu’da 3 lira 60 kuruş, Bartın’da 2 lira 61 kuruş, Karabük’te 2 lira 59 kuruş, Kütahya’da 3 lira 80 kuruş bizde ise Düzce 2 lira 25 kuruş. Bunların içerisinde en düşük biziz. Bize en yakın Ereğli var o da 2 lira 30 kuruş. Dolayısıyla suyu biz pahalı vermiyoruz. Ama bu suyun faturasının içerisinde temiz su, arıtma ve katı atık bedeli de var. Biz vatandaşa 3 fatura göndermiyoruz. Tek fatura içerisinde, tüm illerde böyle yani katı atık bedeli, arıtma bedeli ve temiz su bedeli şeklinde geliyor faturalar. Temiz su için Beyköy’de arıtma tesisinde ciddi masraflar ödüyoruz. Kullandığımız suyu yine arıtmak için Melen’e vermeden önce yine arıtıyoruz. Melen’e öyle veriyoruz. Bunların belirli bir maliyeti var.”

Adaylara tavsiyeler

Son olarak 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi vatandaşlara ‘İyi düşünüp karar verin’ çağrısı yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, belediye başkan adaylarına ise şu tavsiyelerde bulundu: “Düzce’de geçmişte çok sayıda belediye başkanı gelmiş ve çalışmalar yapmıştır. Hep bir çivi çakmıştır. Bunun üzerine çalışıp bir çivi çakıp yoğunlaşsalar iyi olur diye düşünüyorum.”

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ