Düzce'de önümüzdeki dönemde bir bayan belediye başkanı seçilmesinin oldukça zor olduğu dile getirilirken, meclisteki partilerden bayan adaylara ilişkin çalışma yapanlar var.

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Teşkilatlarında bayan adaylar beklentileri bulunduğu kaydedilirken, bu adayların erkek rakiplerine baskın çıkarak aday olmasının güç olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Bilindiği gibi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, bayan belediye başkanlarının sayısının artmasını her platformda savunuyor. Ancak Yakış, seçim sürecinde tarafsız olması nedeniyle bayan adaylar öneremiyor. Şu ana kadar Ak Parti'de herhangi bir bayan adayın ismi gündeme gelmiş değil.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bir bayan aday göstermesi gündemde.. Ancak CHP çevrelerinde düşünülen bayan adayın kimliğine ilişkin herhangi bir bilgi sızmazken, bayan adayın nereye aday adayı olabileceği konusunda da bilgi verilmiyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nde adayların arasında bayan bulunmadığı öğrenilirken, ilerleyen zaman içerisinde adayların ortaya çıkmasının beklenebileceği dile getiriliyor.

Geçtiğimiz genel seçimlerde nispeten daha az oy alan ve meclis dışında kalan partilerde bayanlar belediye başkanlığına adaylıklarını koysa bile, erkek başkan adayları karşısında bayan adayların şansının az olacağı ifade ediliyor.