AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetimi topluca istifa etti. Dün gerçekleştirilen partisinin aday tanıtım toplantısına katılmayan Özkan'ın uzun süredir Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ile arasında soğuk rüzgarlar estiği biliniyordu. Bugün ilçe binasında kameraların karşısına geçen Özkan ve yönetimi parti içi yaşanan sıkıntılar ve seslerinin Ankara'ya duyurulmadığı gerekçesi ile görevlerini bırakma kararı aldıklarını kamuoyuna duyurdu.

"17 yıl hiçbir menfaat gözetmeden görev yaptım"
Özkan düzenlediği basın toplantısında 17 yıldır hiçbir menfaat gözetmeden görev yaptığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Partimizin kurulduğu 2002 yılında, kurucu ilçe yönetim kurulu üyesi olarak başladığım bu dava yolculuğunda bugün ilçe başkanı olarak, partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında 17 yıldır hiçbir menfaat gözetmeden görev yapmaktan her zaman gurur ve onur duydum. 2014 yerel seçimlerinde, belediye başkanı ve altı belediye meclis üyesi, iki il genel meclis üyesi ile beraber yalnızca 480 oy farkla seçimleri kazandık."

Sözlerine mevcut Belediye Başkanı Erol Bayraktar ile ilgili yaşanan sıkıntılara getiren Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"2015 yılında ilçe teşkilatımız, mevcut belediye başkanımız yüzünden kira ve diğer borçları sebebi ile yaklaşık 1 sene kapısına kilit vurulmuş bir halde idi. 2016 nisan ayında genel merkeze çağırılarak görev şahsıma tevdi edildi. Yere düşen partimin bayrağını burada gördüğünüz dava arkadaşlarım ile birlikte kaldırdık. Tekrar mahalle, köy, sandık başkanları ve bina kat sorumluları, müşahitler ve üye güncellemelerini yaparak göreve başladık."


31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için Kaynaşlı'da 8'i belediye başkanlığı 11'i il genel meclis üyeliği olmak üzere toplam 19 aday adayı başvurusu yapıldığını belirten Özkan, sözlerine şu şekilde sürdürdü:

"Belediye meclis üyeliğine hiç kimse başvurmamıştır. Nedeni ise şuanda belediye meclis üyelerinin bir çoğu istifa etmiş ve hepsi usulsüz harcamalardan dolayı mahkemelik olmalarıdır. Mevcut haricindeki diğer aday adaylarımızın biri ile yola devam ederiz ümidiyle bekledik, kayıp olan Kaynaşlı'mızın zamanını telafi ederiz dedik ancak gelinen ve görünen o ki teşkilatımın hiçbir görüşü dikkate alınmamıştır ve mevcut ile devam etme kararı alınmıştır."

"İçim kan ağlayarak dava arkadaşlarım ile beraber görevimden feragat ediyorum"
Özkan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Tüm bu anlattığım ve anlatamadığım sebepler sonucunda, çalışma azmimiz, şevkimiz, heyecanımız bilerek kırıldığı ve 25 bin vatandaşımızın yaşadığı ilçemizin kişisel hırslara kurban edildiğini düşünerek, Sayın Cumhurbaşkanımın her ne olursa olsun arkasında olacağımı bilmenizi isteyerek, gurur ve şevkle yürüttüğüm ilçe başkanlığım görevimden, üzülerek ve hatta mübalağa olmaz ise içim kan ağlayarak dava arkadaşlarım ile beraber feragat ediyorum. Kaynaşlı ve tüm ülke kamuoyuna saygıyla arz ederim Rabbimden 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerinin tüm İslam coğrafyasına, ülkemize Düzce'mize ve özellikle sevdamız Kaynaşlı'mıza hayırlar getirmesini temenni ederim."

"Kendi yönetimini kurar diye önünü açıyoruz"
Mevcut Belediye Başkanı Erol Bayraktar'ın tekrar aday gösterilmesi nedeniyle görevini bırakma kararı alan İlçe Başkanı Saim Özkan, Basın toplantısının sonunda ise şöyle konuştu:

"Belki mevcut belediye başkanımız kendisine seçimleri kazanabilecek arkadaşlarla yönetimi kurar diye önünü açıyoruz. Hepimize, Kaynaşlı’mıza hayırlı olsun. Herkesten Allah razı olsun. Hakkımız varsa Kaynaşlı’ya sizlere helal olsun. Sizden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum."

Muhalifti muhalefette yerini aldı
Öte yandan özellikle son 6 ayda Erol Bayraktar'ın karşısına aday bulmak için çırpınan Özkan, eski İl Başkanı Hikmet Keskin'e günlük Bayraktar şikayetlerine rağmen netice alamayınca muhalefet partilerinden bile destek alarak Belediye Başkanı Erol Bayraktar'ı kamuoyu nezdinde küçük düşürme stratejisine yenik düştü.

Haber: S.ÜNSAL

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ