Yıllardır Düzce gündemini meşgul eden Devlet Hastanesi inşaatı, geçtiğimiz günlerde valiliğe yürümek istemiş ancak polisler tarafından engellenmişti. İşçilerin maaşlarını almadıklarından dolayı başlatmış oldukları bu yürüyüşten AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan yeni haberdar olduklarını dile getirdi. Arslan tekrar aynı gecikmelerin yaşanmaması için bayramdan sonra bu konuyla ilgileneceklerini dile getirdi.

 

BAYRAMDAN SONRA BU KONUYLA İLGİLENECEĞİZ

 

Arslan, “Bizi 3 yıldır meşgul eden ve huzursuz eden konu aslında bu. İlk müteahhidin iş hakkı feshedildi. Tekrar ihale oldu ikinci müteahhit aldı. İkinci müteahhide de bu olayları sizin kanalınız aracılığıyla yeni haberdar olduk. Bundan da üzüntü duyduk. Ama bayram dolayısıyla bir muhatap bulamadık. Bayramdan sonra bu konuyla ilgileneceğiz. İşçilerin paralarının verilmemesi noktasında bize gelen bir bilgi yok. Bayramdan sonraki ilk işlerimizden bir tanesi de bu. Çok uzun süre bizi yoran bir iş bu, tekrar aynı şeyleri yaşamamak içinde elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

 

O YOLUN BİLİNCİNDEYİZ

 

Otoban Bağlantı yolunun Düzce merkezden verilmesini doğru bulmadığını belirten ve bu konuda hiçbir çalışma yapmayacağını söyleyen Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın aksine Arslan, bağlantı yolunun gerekli olduğunu vurguladı. İl başkanı olduğu dönemden beri bağlantı yolu için çalıştığını dile getiren Arslan, ihalelerin iptal edilmesini şansızlık olarak nitelendirerek 2014 yılı başında otoban bağlantı yolu mevzusuna bir açıklık kazandırılacağının altını çizdi.
Arslan, “Otoban bağlantısı olması gereken bir iştir. İki tane organize sanayimiz var lazım olan bir iştir. Otoban yapılırken Düzce çıkışlarının olduğu tarihte organize sanayiler orda yoktu. Yapım aşamasında da değildi. O dönemdeki siyasiler ve Karayolları uygun gördükleri Kaynaşlı ve Gölyaka sapağı olarak belirlemişler. Buralardan çıkış vermişler. Şimdi Düzce gelişmekte tabi Organize Sanayilerde artık belirli bir yere kadar geldi. Buralara bir Otoban bağlantısı çıkışının olması gerekiyor. Bağlantı yolları özelleştirme kapsamında olan bir yatırım ancak yapılan ihaleler birkaç kez yapılıp iptal edildi. İhale iptali söz konusu olduğu için şu an Otoban bağlantısı yapımıyla ilgili bir gelişme yok. Ancak tekrar ihaleye özelleştirme kapsamında mı yoksa Devlet tarafından mı yapılacağı yılbaşından sonra belli olacak. Dedi.


ORGANİZEYE GİREN ARAÇ SAYISI YETERLİ DEĞİL

 

Arslan, Organize Sanayiye giren araçların azlığından dolayı buraya verilecek olan otoban çıkışına Karayollarının sıcak bakmadığını dile getirdi.
Arslan, “Organize Sanayinde şöyle bir problemimiz var. Giren çıkan araç sayısı, rantabl gözükmüyor. Bu yüzden Karayollarında bu bağlantı yoluna çok sıcak bakmıyor. Ancak il Başkanlığı yaptığım dönemden beri bu bağlantı yolu için çalışıyorum. Her geçen gün büyüyen Düzce için bu yol gerekli. 2014 başı gibi bu bağlantı yolu mevzusu belli olur diye düşünüyorum. Belediyemizin burada Otogar projesi var, bu projeye de gerekli bir yol olacak. Bunun bilincindeyiz ve takibindeyiz.” Dedi. 



Haber: G. KARDUZ