Sorunlarıyla ön plana çıkan Düzce'de Düzce Belediyesi'nin de sıkıntıları bulunuyor. Seçimlerle Düzce Belediye Başkanı olan İsmail Bayram'ı da Düzce Belediyesi'nin borç yükü başta olmak üzere bir çok sorun bekliyor.

Düzce'nin yeni Belediye Başkanı İsmail Bayram, 94 milyon TL borçla yönetimini devraldığı Düzce Belediyesi'nin borçlarını nasıl ödeyeceğini şimdiden düşünmeye başladı.

Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan Düzce Belediyesi'nin yeni Başkanı İsmail Bayram, belediyeyi borç yükünden kurtarmak için kaynak arayışlarına başladı. 94 milyon TL'ye ulaşan borcun nasıl ödeneceği noktasında çıkmaza giren yeni yönetim neler yapılması gerektiğini de mercek altına aldı. Geçtiğimiz cuma günü görevi Eski Başkan Mehmet Keleş'ten devralan İsmail Bayram, önceki dönemden kalan borçları ödeme yolları aramaya başlarken yüklü borcun araştırılması için müfettiş talep edileceği duyumları alındı. Düzce Belediyesi'nin içinde bulunduğu borcun 94 milyon TL'ye nasıl ulaştığı konusunda Keleş döneminde yeterli bilgi verilmemesi kamuoyuna tartışmalara neden olmuş, Keleş, uzun süre suskunluğunu korumuştu.

Düzce Belediyesi'nin tarihindeki en büyük borca ulaşması ve belediye kaynaklarının bu borcu ödemeye yeterli olmaması yeni yönetimi sıkıntıya soktu. Düzce'de yarım kalan yatırımların devam etmesi için paraya ihtiyaç olduğu bilinirken belediyenin borçlarının yüksek olması nedeniyle bu yatırımlar rafa mı kalkacak sorusu da gündeme geldi. Keleş döneminde Avrupa Fonları'ndan yararlanılarak Düzce'de bir çok proje hayata geçirilmişti. Borçlarda hafifleme sağlanabilmesi için İsmail Bayram'ın ne gibi bir çalışma içine gireceği merakla bekleniyor.

Diğer taraftan belediyenin personele düzenli ödeme yapmaması nedeniyle yaşanan sorunlara Bayram'ın nasıl bir çözüm getireceği de netleşmeyi bekliyor. Ayrıca Bayram'ın seçilmeden önce seçmenlere vaat ettiği projeler, borçlar nedeniyle kısa vadede hayata geçecek gibi görünmüyor.