AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, A Haber ekranlarında Türkiye’nin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Erkan Tan ile Sabah Ajansı’ programına konuk olan Çakır, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki kaçak çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu’nun Türkan’ın adamları tarafından darp edilmesi olayını şiddetle lanetlediğini belirtti.

“Haber yapan muhabiri bu hale getiren bir siyasetçiyi düşünmek dahi istemiyorum”

 İHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya geçmiş olsun temennisinde bulunan Çakır, “Ne yazı ki ülkemizde böyle olaylar vuku buluyor. Ben bu olayı şiddetle lanetliyorum. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Ben Mustafa kardeşimize, tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Orada fili bir durum var. Bu fili durumu gözlemleyen, haber yapan haber muhabirini bu hale getiren bir siyasetçiyi düşünmek dahi istemiyorum. Dolayısıyla, bir fili durumu haber yapmak isteyen bir gazeteciyi darp etmeyi sorgulamak lazım! Yapılan iş yasaya uygun değil, ama sen yasama görevi yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partinin de temsilcisisin. Dolayısıyla bunu kabullenmek mümkün değil. Ben bu durumu şiddetle lanetlediğimi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Bazı düzmece kurgularla ülke yönetimine talip olunmaz”

Akşener’in il gezilerinde AK Parti’ye yönelik protesto ve eleştirilerin düzmece bir kurgudan ibaret olduğunu ifade eden Çakır, “Soğan, sarımsak saçmakla, Rize’ye girişte bazı provokasyon vari görüntüler vermekle, bazı düzmece kurgularla ülke yönetimine talip olmak olmuyor. Dolayısıyla bu milletin terazisi öyle bir terazidir ki, koyduğunuz zaman önüne o kadar adaletli tartıyor. Milletin kendisi her zaman en doğru ölçüyü sandıkta yine koyacak inşallah hiç şüphesiz. Bunu sabırla ve metanetle 2023’te göreceğiz. Dolayısıyla Sayın Akşener, bu ülkeyi yönetme iddiasında bulunuyor. Bu tür şeylere tekessür etmek yerine, halkın gerçek gündemi ile ilgilense, partisini oraya odaklasa ve CHP ile HDP işbirliği ile bir ortaklığı olmasa da halka gitse, herhâlde böyle trajikomik manzaralarla bizde karşılaşıyor olmayacağız. Bunların hepsi fiyasko ile sonuçlanıyor, sonucunda gerçek olmadığı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu işlerle bir yere varılmaz, bunlar ucuz polemikler” şeklinde konuştu.  

HABER: Savaş ARI