Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri Avni Akyol Parkı girişinde basın açıklaması için toplandı. Vatan Partisi İl Başkanı Sönmez'in gündeminde ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısı vardı. 

"ABD’nin saldırısına PKK ve IŞİD sevindi"
ABD'nin komşu ülke Suriye'yi füzelerle vurmasına gerekçe olarak kimyasal silah kullanılmasını gösterdiğini belirten Sönmez, şöyle konuştu: "2013 yılında da aynı suçlamaları yapmışlar, Birleşnıiş Milletler heyetinin incelemesi sonucunda bunun muhaliflerin işi olduğu ortaya çıkmıştı. Bugün yine tertip ve provokasyon var. Suriye'ye atılan bombalar ABD, İsrail, PKK ve IŞİD'i sevindirmektedir.

Burada hem Türkiye'ye hem de hükümete tuzak var. Uyarıyoruz, bu tuzağa düşmenin bedeli ağır olur."

"Mehmetçiği ABD'nin emrine mi vereceksiniz?"
15 Temmuz'daki darbe girişiminde ABD'nin de parmağının olduğunu söyleyen Sönmez, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Şimdi yine ABD kendi tertibi olan bu kimyasal silah olayını bahane ederek Suriye'yi vuruyor. Bizim Cumhurbaşkanımız da "Bu yeterli değil, devamını getirin. Biz de hazırız" diyor. Sayın Cumhurbaşkanı neye hazırsınız, ne yapacaksınız? Mehmetçiği ABD'nin emrine mi vereceksiniz? Buna gücünüz yeter mi? Buna kimsenin gücü yetmez. Derhal ABD'nin Türkiye'ye kurduğu bu tuzaktan çıkın. Derhal Suriye, merkezi hükümetiyle masaya oturun. Bölge ülkeleriyle işbirliği yaparak bu büyük şeytanın şerrinden hem ülkemizi, hem bölgeyi koruyabiliriz."

"Türkiye belalara girmesin diye bir kere daha hayır diyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmeye devam eden Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, "Sayın Cumhurbaşkanı "Biz hazırız." diyor. Normal olarak yasa ve anayasada böyle kararlar mecliste konuşulur. Sayın Cumhurbaşkanı şimdiden meclisi yok sayarak konuşuyor. Ülkemizi ABD hesabına savaşa sürecek hamlelerde bulunuyor. Bir de tam yetkili başkan olursa ne olacak? İşte Türkiye böyle hesapsız yere felaket ve belalara girmesin diye başkanlık sistemine bir kere daha hayır diyoruz." dedi.