2008 yılı mahsulünü toplamak için fındık tarlalarına giren ve fındık fiyatının açıklanmasını bekleyen fındık üreticileri, hafta başından itibaren sıkıntılı bir bekleyiş içine girdi. Önce çarşambaya kadar açıklanacağına ilişkin açıklamalar yapılan fındık fiyatı, daha sonra hafta sonuna revize edilince, gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'ye yapacağı ziyarete çevrildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon'da değişik etkinliklerine katılmasına rağmen, bir türlü fındık üreticisinin beklediği açıklamayı yapmadı. Açıklamanın hafta sonuna doğru yapılacağına ilişkin beklentiler nedeniyle iki gün daha üreticinin gözü açıklamanın yapması beklenen makamlara çevrildi. Açıklamayı Başbakan, Tarım Bakanı veya Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü'nün yapabileceği dile getiriliyor.

Açıklamanın neden bu kadar geç kaldığını sorduğumuz Ak parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, fiyatın açıklanmamasının tüm milletvekillerini olduğu gibi kendisinin de zor durumda kalmasına neden olduğunu ifade etti. Üreticilerin sıkıntılarını gereken makamlara ilettiklerini söyleyen Kaşıkoğlu, fiyatın bu günlerde açıklanmaması durumunda sıkıntılar yaşanacağını dile getirdi.

Kaşıkoğlu, ürünün toplandığını, çuvallara doldurulduğunu, hatta fındık işçilerinin memleketlerine geri dönmeye başladığını, ilk olarak en dar durumda kalan üreticilerin fındığını satmaya başladığını söyledi. Açıklamanın gecikmesi durumunda bu dar gelirli kesimin fındığını satmak zorunda kalarak büyük zarara uğrayacağını başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olmak üzere Tarım Bakanı ve TMO gibi makamlara bildirdiklerini söyleyen Kaşıkoğlu, hafta sonuna kadar açıklama yapılacağını umduğunu ifade etti.