2004-2009 yılları arasında Düzce Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Keleş, bir dönemlik aranın ardından bugün düzenlenecek devir teslim töreni ile görevi geri alacak. Seçim çalışmaları boyunca kendince eksik olarak gördüğü hizmetleri projelere döken ve çözümü için seçmenden yetki isteyen Keleş’in 5 yıl içerisinde gerçekleştirmeyi vaad ettiği önemli projeleri var...

 

Öncelikle İsmail Bayram döneminde başlayan projeler Keleş’i bekleyenler arasında… Geçtiğimiz aylarda Yığıca Hecinler mevkiinde temeli atılan Katı Atık Depolama Tesisi, yıllardır yapımı beklenen terminal inşaatı ve kısa süre önce İsmail Bayram tarafından projesi onaylatılan otoban bağlantı yolu projesi Keleş dönemine kalanlardan…

Sadece projeyi bitirmek kaldı

 

Düzce'nin en acil sorunlarından olan katı atık konusunda kendi döneminde de önemli girişimlerde bulunan ancak belirlenen yerlerle ilgili açılan davalar sonucu projeyi hayata geçiremeyen Keleş'e şimdi sadece projenin kısa sürede tamamlanması kaldı. Yeri ve projesi tamam olmasına karşın hala temel atılmayan tesis için çalışmaların ne şekilde ilerleyeceğini zaman gösterecek. Özellikle Düzce ve ilçelerini vahşi depolamadan kurtaracak olması nedeniyle projenin engele takılmaması önem taşıyor.

 

 

Terminal de ağır aksak...

 

Köy garajı havasındaki mevcut terminalde yıllardır yeterli hizmetin verilemediği ortadayken Düzceli'nin yıllardır kavuşmayı beklediği bir diğer proje olan terminal de ağır aksak ilerliyor. Azmimilli Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde temeli atılan terminal binası için çalışmaların hızlı ilerlemesi noktasında Keleş'in projeyi yakından takip etmesi bekleniyor.

 

TEM girişi ödeneği bekliyor

 

Türkiye'de il merkezinden TEM girişi olmayan tek il konumunda olan Düzce'de daha önce özelleştirme iptali gerekçesiyle uzayan süreçte artık sadece ödeneğin sağlanması kaldı. Eski Başkan İsmail Bayram'ın görev süresinin son günlerinde yaptığı girişimlerle karayollarına projesi onaylatılan otoban girişi için şimdi Keleş'in Düzce Milletvekillerini de devreye sokarak hızla çalışmalara başlaması bekleniyor.

 

Seçim çalışmaları boyunca şaşalı bir proje tanıtım programı düzenleyen ve gittiği her mahallede slayt eşliğinde halka projelerini anlatan Keleş’in vaatlerden bazıları ise şöyle:

 

 

Hızlı ve kolay ulaşım

 

Düzce’nin ciddi sorunlarından biri olan ulaşımla ilgili olarak her platformda daha hızlı ve kolay hale getireceğini söyleyen Keleş, Kalıcı Konutlar başta olmak üzere gerek raylı sistemler, gerekse metrobüslerle Düzce'yi “ulaşılabilir bir kent”e dönüştürmeyi hedeflediğini belirtmişti... Bu kapsamda Hızlı ve Kolay Ulaşım Projesi ile, Düzce Belediyesi bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi kuracağını söyleyen Keleş, merkezle birlikte, Düzce - Konuralp - Düzce Üniversitesi ve Kalıcı Konutlar ile Düzce arasında, Metrobüs hatları kurularak, hem ucuz hem de hızlı ulaşım sağlanacağını söyledi.

 

 

Küçük Melen Suyu ve Asar Suyu Projesi

 

Keleş, tüm belediye başkanlarının üzerinde projeler geliştirdiği Asar Deresi için ise Kentsel Dönüşüm Projesine uygun olarak yapılacağını vaat etti. Keleş, Suyun debisi içine koyulacak sistemle yükselteceğini, dere içinde kanolarla gezinti sağlanabileceğini belirtti. Keleş’in en iddialı projesi olarak öne çıkan Küçük Melen Suyu Projesi kapsamında ise Düzce'nin Kuzey Batısından geçen Hasanlar Barajı’na kaynaklık eden Küçük Melen suyunun Yeni Sanayi, Sebze Hali ve Muhacir Taşköprü güzergahının bulunduğu alanı kapsayacak bir biçimde Melen suyunun çevresine yürüyüş parkurları, spor alanları ve kafeler gibi çok sayıda sosyal alanlar yapmayı planladığını ifade etmişti.

 

Konuralp ve Tarih Koridoru Projesi

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yerel seçimler öncesinde Danıştay'ın aldığı kararla mahalle yapılan Konuralp için de özel projeler hazırladı. Konuralp’in AK Parti’ye bakış açıklarının değişeceğini savunan Keleş, Konuralp'e özel turistlik yerleri ön plana çıkaracak ve Konuralp Gazi'yi anma günleri gibi sosyal etkinlikler düzenleyeceğini vaat etmişti.

 

Kentsel Dönüşüm Projesi

 

Keleş, Düzce Eski Sanayi Çarşısı'ndan, Çay Mahallesi boyunca uzanacak olan "Kentsel Dönüşüm" Projesi ile Düzce yeni yüzüne kavuşacağını dile getirmişti. Camikebir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanını daha önceki açıklamalarında yeşil alan yapmak istediğini söyleyen Keleş’in burada nasıl bir yol izleyeceği de zaman gösterecek.

 

Marka Şehir Projesi

 

Kalıcı Konutlar ve Düzce arasında yapılacak olan proje kapsamında, Kültür ve Sanat Merkezi, Kapalı, Bay ve Bayanların Kullanabilecekleri Yüzme Havuzları, Oyun ve spor alanları, Kafeteryalar gibi sosyal alanlar ve 15 bin kapasiteli stadyum yapılması planlanıyor. Her mahalleye kültür evleri ve kapalı Pazaryeri projesi de Keleş’in vaatleri arasında…

Haber; S.KAŞKIR