Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla Düzce’nin gündemini belirleyen, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının son bölümünde, MHP’den ihraç edilmesinin ardından İYİ Parti’ye katılan Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlar, masaya yatırıldı. Programa konuk olan MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Çağlar’a sert sözlerle yüklendi.

MHP’den İl Genel Meclisi Üyesi seçilen, partisinden ihraç edilmesinin ardından ise İYİ Parti’ye geçen Çağlar’ı İl Genel Meclisi Üyeliği’nden istifaya davet eden Caboğlu, Çağlar’a “Bizden giden bizden değildir” sözleriyle yüklendi.

“Biz Çağlar’ı zorla İGM Üyesi yapmadık”

Çağlar’ın MHP 1. Sıra Gümüşova İl Genel Meclisi Üyesi yapılmasındaki süreci değerlendiren Caboğlu, “Şimdi Gümüşova İl Genel Meclisi ile ilgili alakalı durumda şöyle bir şey ifade etmek isterim; gerçekten Gümüşova’da 31 Marttaki seçim döneminde aday tespiti konusunda, biz bir temayül yoklaması uygulamıştık. Bu yoklamada biz birinci temel, teşkilatı yani Gümüşova ilçe teşkilatını temel almıştık. İkincisi de, oradaki muhtarlar ve kanaat önderleri. Şimdi burada yapmış olduğumuz çalışmada Murat Çağlar ismi ön plana çıkmamıştı. Ama bunun öncesinde Belediye başkan adayımızı Muharrem tozan olarak açıklamıştık. Bir gün hiç unutmuyorum, Gümüşova teşkilatı çok acil bir şekilde bir sıkıntı var diyerek beni çağırmıştı. Biz de kalktık gittik. Teşkilatta Murat Çağlar orada kendine bir taraftar toplamış. Biz İl Başkanı olarak oraya gelmişiz. Bakın orada benim üzerimde bir vebal var, ama benim kadar Murat Çağlar’da da bir vebal var. Biz Murat Çağlar’ı yaka paça tutup zorla aday yapmadık. Bizim aday ol diye, davet getirdiğimiz bir aday da değil. Sadece Gümüşova Belediyesi seçimlerinde, Muharrem Tozan’ın hassasiyetlerini gidermek açısından Murat Çağlar’ın, orada 1. Sıra aday olma gayreti ile heyecanlı bir ortam yaratılmış. Tabii ben İl Yönetim Kurulundan arkadaşlar ile birlikte gittik, aday tespit noktasında, Yunus Şeker adında bir kardeşimiz vardı, o ön plana çıkıyordu. Yani Yunus Şeker oradaki teşkilatın kuruluşunda, biliyorsunuz Gümüşova teşkilatı İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında komple istifa etti. Bizim Birol Başkan vardı, şimdi İYİ Parti’de. Böyle olunca Gümüşova’ da bir yönetim boşluğu oluştu. O boşluğu doldurmak adına ciddi emeği olan bir arkadaşımız Yunus Şeker. Ben orada toplantı da Yunus Şeker’i adaylıktan çekiyorum dedim. Sade ve sadece, Murat Çağlar ile Muharrem Tozan’ın oradaki seçim dengelerini zafiyete uğratmamak için. Murat Çağlar’ı 1. Sıradan aday gösterdim. Sonuç itibari ile Gümüşova Belediyesi ile beraber, orada bir tane İl Genel meclis üyesi vermiştik” diye konuştu.

“MHP İl Genel Meclis Üyesi iken İYİ Parti ile görüşüyordu, bu yüzden ihraç ettik”

Çağlar’ın MHP Meclis Üyesiyken İYİ Parti ile görüşme yaptığını ifade eden Caboğlu, “ Şimdi istifa edip gitmesi ile alakalı durumda; Yunus Özay Er İYİ Parti il başkanı. Dolayısı ile Gümüşova’da ki İYİ Parti ilçe teşkilatları ile Murat Çağlar’ın görüştüğü bilgisi bize çok sık bir şekilde geliyordu. En az bir hafta, on gün öncesinden çalkalanıyordu. Ben şimdi bizim diğer İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlar ile de zaman zaman istişare ediyordum; Murat Çağlar, Gümüşova İl Genel Meclisi üyesi olarak, MHP de eğer kendisinin benimseyemediği, yanlış bulduğu bir şey var ise, kendisine yakışan ne olur du? Gelirsin İl Başkanına; ‘Sayın başkan! Böyle böyle durumlar var ise, ben bu şekli ile bu teşkilatta çalışmak istemiyorum’ şeklinde bana gelmiş olsaydı bu konu, varsa bile böyle bir hassasiyet, ben bunu gidermeye çalışırdım. Ama hiç bir şey yokken siz MHP İl Genel Meclis Üyesi olacaksınız, İYİ Parti Teşkilatları ile kur yapacaksınız, görüşeceksiniz.  Bu olay bize intikal ettiği an itibari ile İl Genel Meclisi toplantısında bütün meclis üyelerini tek tek aradım ve bütün görevlerinden uzaklaştırılması ile ilgili talimatı verdim.  Bizim parti ile ilgili bütün çalışmalardan uzaklaştırıldık. Sonra bir açıklama yapmış ‘benim çok sevdiğim teşkilat’ bilmem ne falan. Peki! Çok sevilen bir teşkilattan İYİ Parti’ye gidilmez! Ben buradan söylemek isterim; Murat Çağlar İl Genel meclis Üyeliğinden istifa etsin, haram lokma yemesin! O kadar söylüyorum. Çünkü ben az önce detaylarına çok girmedim, Gümüşova İl Genel Meclisi üyeliğine MHP’den aday olmuşsun, İl Genel Meclis Üyesi Olmuşsun, sonrasında İYİ Parti’ye geçiyorsun. Biz Murat Çağlar Beyi Gümüşova’nın köylerine gönderemiyorduk, İYİ Parti’ye geçti, Düzce’nin bütün köylerinde geziyor bu arkadaş. Bizden giden bizden değildir! Bizden gittikten sonra da nereye gittiğinin bir kıymeti yoktur. Şimdi kendisi mutlaka kendince söz hakkı istiyor olabilir, ama ben şunu söylüyorum; ben Gümüşova’yı gerçekten çok önemsedim. Gümüşova sevdiğim ilçelerden biridir. Belediye Başkanlığı konusunda aşamadığımız hususlar var. Başaramadığımız hususlar var. Az önce Cumhur İttifakı ile ilgili detaya inmeden bazı sorunlardan bahsettim. İşin en başında, Gümüşova Belediyesini siz AK Parti’den almışsınız. Nasıl Akçakoca’da sıkıntılar yaşanıyorsa, orada da yaşıyorsunuz. Gerek o dönem ki Vali Beyin üzerinden, gerek İşte mobing uygulanıyor şekli ile. Ben bunların hepsi ile mücadele verdim. Ben orada bir kaymakam vardı, kaymakam konusunu en az 10 defa Genel merkeze taşıdım. O dönem Vali Bey ile ilgili. Yani ne varsa” diye konuştu.

“Biz iktidar ortağı falan değiliz”

Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın Gümüşova OSB Mütevelli Heyetinde yer almaması ve üzerinde uygulanan mobingi defalarca Ankara’ya taşıdığını kaydeden Caboğlu, “Bugün, bizim Genel Başkan Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman’a, yerel yönetimlerden sorumlu Sadır Durmaz Bey’e, teşkilatlardan sorumlu Edip Semih Yalçın Bey’e genel başkan yardımcılarımız bunlar. Defalarca bu konuyu yukarıya taşıdım. En son; bir dur, bize biraz zaman tanı fırsat ver şekli ile fırça yediğim de oldu. Ama burada devam eden bir Cumhur İttifakı da var. Emin olun bütün detayı ile Genel merkeze ben bu konuyu aktardım. Üstesinden gelemedim. Şimdi vatandaş bizi iktidar görüyor ya, bu da onlara bir cevap olsun. Biz iktidar ortağı falan değiliz” ifadelerini kullandı.