Düzce merkeze bağlı Musababa Köyünün Düzce Belediyesi mücavir alan sınırlarına alınması talebi, 10 Kasım’da yapılan Düzce Belediyesi Meclisi’nde AK Parti ve MHP oyları ile ret edilmişti. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün daha önceki dönemlerde köylülere mücavir alan sözü verdiğini ifade eden CHP İl Başkanı Semih Cemşit, buna rağmen AK Parti Meclis Üyeleri’nin bu talebe ret verdiğini savundu.

Doğanlı ve Muncurlu’nun bazı bölümleri ile Musababa Köylülerinin Düzce Belediyesi mücavir alan içine girmek istediğini söyleyen Cemşit, “Geçtiğimiz yıl Muncurlu ve Doğanlı’nın mücavir alana girmeyen bölümleri için, belediyenin hizmet götürebilmesi amacıyla, meclise yollanan imar değişikliği reddedilmişti. 10 Kasım’da yapılan meclis toplantısında bu iki köy örnek gösterilerek Musababa köyünün de teklifi reddedildi. Sayın Özlü bizzat gidip bu köylere söz vermiş olmasına rağmen, mecliste AK Parti oyları ile ret çıkıyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Düzce ziyareti sırasında; ‘’4646sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat gereğince oluşturulan "dağıtım bölgesi" kavramı herhangi bir şehrin belediye ve mücavir alan sınırları olarak ele alınmakta, resmi statüsü köy olan bölgeler ise ancak bağlı bulundukları ilce veya belde belediyesi kapsamında dağıtım faaliyetine konu olabilmektedir. Bu kapsamda, talebe konu köylere doğal gaz hizmeti ulaştırılabilmesi için öncelikle bu köylerin ilgili belediyenin belediye ve mücavir alan sınırlarına dâhil edilerek imarlı hale getirilmesi ve daha sonrasında ise dağıtım şirketinin lisans bölgesinin bu doğrultuda tadil edilmesi gerekmektedir’’ şeklinde konuşmuştu. Vatandaşlarımıza hizmet götürmek yerine herkes topu başkasına atıyor. Peki, Muncurlu, Doğanlı ve Musababa’da yaşayan vatandaşlarımızın isteği ne idi? Vatandaşlarımız yaşadıkları köyün mücavir alana girmeyen kısmına doğalgaz istiyorlar ve belediye bu hizmeti götürmeye razı değil. Peki neden? Nedeni çok basit. Belediye sükse yapacak projelere odaklanırken, vatandaşına hizmet götürmeyi görmezden geliyor” diye konuştu.

“Vatandaşlarımız daha çok beklerler”

Açıklamasında Düzce’de kış aylarında yoğun bir şekilde baş gösteren hava kirliliğine de değinen Cemşit, “Yıllardır Düzce’nin yaşadığı hava kirliliği ile alakalı sorunları dile getiriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da meclis kürsüsünden bu konuyu dile getirdi. Devlet tarafından Düzce, hava kirliliği konusunda özel bir statüye girmesi ve Düzce’ye bu konuda bütçe ayrılması gerekiyor.  Evlerde yakılan kömür hava kirliliğin nedenlerinden biri. Düzce Belediyesi sözüm ona çözüm önerileri sıralarken, iş icraat yapmaya gelince sessiz kalıyor. Gelin kardeşim Muncurlu, Doğanlı ve Musababa’nın mücavir alana girmeyen kısmına doğalgaz getirin. Konu buraya gelince belediye topu EPDK’na atıyor. Neymiş efendim Enerji Piyasaları Kurumu’nun mevzuatının değişmesi gerekiyormuş. Hatta mevzuata bir kelimenin eklenmesi gerekiyormuş. Belediye sizde, hükümet sizde, devlet sizde, EDPK sizde. Vatandaşı oyalamayı bırakın, hizmet götürün. Gel gelelim işin aslına. Çift maaş alan bürokratlar, halkın vergilerine çöken 5’li çeteler, bu ülkene cirit attığı sürece, evinde doğalgaz ile ısınmayı bekleyen vatandaşlarımız üzülerek söylüyorum; bu gidişle daha çok beklerler” açıklamalarında bulundu.