AK Parti belediyeciliği denince Türkiye’de akla gelen isimlerin başında olan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Öncü TV mikrofonuna özel olarak görüşlerini ifade etti. 21 yıl boyunca belediye başkanı olarak görev yaptıktan sonra AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek amacıyla görevinden istifa eden Özhaseki, tecrübelerinden yola çıkarak belediyeciliği özetledi. “Belediyecilik denilince geçmişte akla hep alt yapı geliyordu. ‘Alt yapı işleriyle uğraşıp su, kanalizasyon ve asfalt işleriyle meşgul olması gerekiyor’ şeklinde algılanmıştı. Bir müddet sonra sosyal belediyecilik öne çıkmış, durumu olmayanlara yardım etmek olarak görülmüştü. Günümüzde belediye başkanlarından beklenen ise şehir liderliğidir. Şehir lideri olunca ne olacak? Hava atmak için mi şehir lideri olacak? Kesinlikle öyle değil. Orada insanların her türlü ihtiyaçları için üzerine vazife olarak gelsin ya da gelmesin, kanun o yetkiyi versin ya da vermesin, her şeyiyle üstlenecek bir azimle ortaya çıkması gerekir. Tüm bunların yanında o şehri ileri götürecek projelere imza atması önemlidir. Batılı bilim insanları bir şehrin geleceğinin o şehrin yerel yöneticileriyle doğru orantılıdır. Bir şehirde Vali, Belediye Başkanı, Ticaret Odası, Esnaf Odaları Başkanlarını da kastederek söylüyorum. Bu unsurlar şehrin ileri gelen yöneticileridir. Bu unsurlar kendi içerisinde uyumluysalar, ileriye doğru büyük projeler yapıp sonrada risk alıp omuzluyorlarsa o şehir büyür ve gelişir. Tam aksine birbirlerine yemeye başlamışlarsa, hasetlikler fesatlıklar başlamışsa, ayakaltına karpuz kabuğu konuyorsa, o şehirde işler iyiye gitmez.”

“Belediye başkanlarının görevinin yarısı hizmet, diğer yarısı da vatandaşın gönlünü hoş etmektir”

Özhaseki belediye başkanlarının başarı formülünü şöyle ifade etti: “Belediye başkanlarının görevinin yarısının hizmet, diğer yarısının da vatandaşın gönlünü etmektir. Vatandaşın gönlünü hoş edemezseniz sizin yaptığınız hizmetin hiç anlamı yok. Birde tam tersini düşünelim. Durmadan halka şirinlik yapıyorsunuz ama hiç hizmet etmiyorsunuz. Her iki durumu dengede tutarak sürekliliği sağlayan başarılıdır. “

“Her ilin milletvekili kaç kişidir, isimleri nedir? Bilmem ama Düzce’nin milletvekillerini biliyorum”

Özhaseki, Ankara’nın Düzce’ye bakışı hakkındaki düşüncelerini ifade etti. “Düzce çok genç bir ilimizdir. Avantajları olan bir ilimizdir. Dezavantajlarını geride bırakmış, hızla büyüyen bir ilimiz olarak görünüyor. 3 milletvekilimiz Düzce’yi iyi temsil ediyor. 3’ü de Düzce’nin meselesi olduğu zaman hep bir arada oluyorlar. Her ilin milletvekili kaç kişidir, isimleri nedir? Ben bilmiyorum ama Düzce’nin milletvekillerini biliyorum. Bu durum bir ili için müthiş bir avantajdır. Düzce’nin bir işi için aynı yere beraber gidip işi çözmek için gayret etmek kolay değildir. Başka ilin milletvekilleri birbirleriyle konuşmuyorlar, küs olduklarını duyuyoruz."

Haber:Y.SEVER