Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gündemi meşgul eden festival kararının gerekçelerini dün akşam Öncü Ana Haber’de telefon bağlantısı ile anlattı. Yemenici, festillerin sadece konserlerden ibaret olmadığını ifade etti şunları söyledi:


“Festivalden kastınız konserse bayram konserleri olacak. Festival bir tek konser demek değil. 3 günlük festivali ramazan ayına yayacağız.”


“Sokağa para atmayacağız.” Diyen Cüneyt Yemenici, gelen soru üzerine Akçakoca Belediyesi’nin mali durumunu da açıkladı. Bir önceki Belediye başkanı Fikret Albayrak’ın belediyenin borç durumu ile ilgili özellikle AK Parti Kanadından yoğun eleştiri alıyordu. Yemenici, borçtan yakınmadıklarının altını çizerken, rakamsal olarak belediyenin borç durumunu verdi


HER GÜN BİR ALACAKLI GELİYOR!

 

Yemenici, “ Biz bugüne kadar borçtan yakınmayacağız diyoruz. Yakınmayacağız da! Şuanda 41 trilyon borcumuz var. 3 buçuk trilyonun biraz üzerinde de piyasa borcumuz var. Her gün bir alacaklı geliyor. 2 yıldır insanların paraları ödenmemiş. Bizde bunların hepsinin ödeneceğini, 30 Martın üzerine kalın bir çizgi çekin dedik. Orayı kötüleme anlamında söylemiyoruz. Borçlarını belli bir plan dahilinde ödeyeceğiz. Bir önceki ak parti belediyesi gibi güvenilir bir belediye olacağız. Bu dönem öyle olmayacak ve peşin çalışacağız.” dedi.


Yemenici, AK Parti Belediyeciliği döneminde turizm gerileyeceği endişelerine de cevap verdi.


Yemenici, “AK parti gelince Akçakoca da turizm ne noktaya gelir gibi endişeleri olan vardır. Bunların laftan ibaret olduğunu da göstereceğiz. Daha 15 gün oldu. Elimizde sihirli değnek yok. Ankara’da görüşmelerimiz oldu. Bunlar zamanla yapılacak. Vadettiklerimizi hayata geçireceğiz. Turizm noktasında da bölgesinde en güçlü turizm yeri olacak.”dedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır