CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan düzenlediği basın toplantısında, dün açıklamalarda bulunarak “Belgeleri olanlar belgelerini göstersin. Yanlış yapan kardeşim olsa affetmem. Olayın üstüne itina ile giderim. “ diyen Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan'a cevap verdi.

CHP'nin bugüne kadar yaptığı belgeli açıklamalarını Ak Parti'nin kabul etmediğini belirten Zekeriya Tozan, “Bugüne kadar yaptığımız belgeli açıklamalar ile ilgili Ak Parti'den herhangi bir cevap görmedik. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri ile gerçekleşen olaylarda, Zait Akman ve Mehmet Gürhan'larla Parti'nin ileri gelenleriyle ilişkinin ortaya çıktığı ortamda Ak Parti'nin belgeye karşı yaklaşımını biz biliyoruz. Fevai Arslan bu söylemlerle gündemi meşgul etmesin. Biz elimizdeki yolsuzluk belgelerini günü geldiği zaman, uygun zamanda ve uygun zeminde ortaya çıkarır, gerekli hukuki mücadeleyi nasıl başlatacağımıza biz karar veririz” ifadelerine yer verdi.

Tozan'dan Kaşıkoğlu'na da sert tepki

Ak Parti'nin Cumayeri İlçe Kongresinde, fındık konusunda kendilerinin hatalı olduklarını kabul eden Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu''nun açıklamalarına da değinen Tozan. “Milletvekili Kaşıkoğlu'nun hatasını kabul eden bir Milletvekili portresi çizdiğini gördük. Ben Metin Kaşıkoğlu'nun bu açıklamasını son derece garip buldum. Burada sorgulanması gereken, Ak Parti Hükumeti 6 – 7 ay önce fındık hasadında Ak Parti'ye yakın tüccarların Avrupa'yla 4 YTL'den alivre satış anlaşması yapmış mıdır, yapmamış mıdır? Sırf bu tüccarların cebine para doldurmak için, 4 YTL'nin altında fındık fiyatı açıklamış mıdır, açıklamamış mıdır? Bunları sorgulamak lazım. Yani fındık üreticisinin emeği Ak Partili tüccarlara peşkeş çekilmiş midir, çekilmemiş midir? Ben bunların sorgulanmasını istiyorum. Bu anlamda Milletvekilimiz hangi tepkiyi göstermiştir.? Kredi ve destekleme konusunda Ak Parti Milletvekilleri ne yapmışlardır?” sorularıyla tepkisini dile getirdi.