Bostanlık İlkokulu’nda ihale ile yapılan kazan değişim işinin şartnamede belirtilen maddelere uygun yapılmadığı gündeme taşındı.

İYİ Partili Düzce Belediye Meclis Üyesi Erkan Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce merkeze bağlı Bostanlık Köyü’ndeki öğrencilerin eğitim gördüğü Bostanlık İlkokulu’nun kazan değişim işinin ihale şartnamesine uygun olarak yapılmadığını öne sürdü. İhaleye ilişkin belgelerin örneğini de basına servis eden Dinçer, şartnamede otomatik kazan takılacağının açıkça ifade edilmesine karşılık neden manuel kazan takıldığını sorguladı.

“İLKOKULUN KAZAN VE BACASI İHALE ŞARTNAMESİNE UYGUN YAPILMADI”

Yine şartnamede yazıldığı halde kazana ait bacanın değiştirilmediğini belirten Dinçer, şunları kaydetti: “Önemli toplu yaşam alanlarından olan okullar da bu konuda dikkat çeken unsurlardan biridir. Düzce’de eğitim veren Bostanlık İlkokulu’nu ele aldığımızda, ilkokulun kazan ve bacasının ihale şartnamesine uygun olarak yapılmadığı görülüyor. Bu noktada yetkilileri ihale şartnamesini incelemeye, iş bitimi ve şartname arasındaki uyumsuzluk ile alakalı adım atmaya davet ediyoruz. Hava kirliliği bazlı çalışmalarımız paralelinde endüstriyel ve toplu yaşam alanlarının deşarj üniteleri ve bacaları ile alakalı inceleme ve çalışmalarımızın süreceğini de kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.”  

HAVA KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Dinçer ayrıca bu sistemin Düzce’nin zaten kirli olan havasını daha da kirlettiğine işaret ederek, “Kentin en önemli sorunlarından birisi olan hava kirliliğinin sebeplerinden birisi de gerek sanayi ve gerekse de toplu yaşam alanlarının ısınma ve üretim deşarj üniteleri olan bacalarının sağlıklı olup olmadığıdır.” ifadesini kullandı.

Öte yandan İYİ Partili Erkan Dinçer’in söz konusu iddialarına ilişkin şimdi yetkili makamlardan açıklama bekleniyor.