Öncü TV ekranlarında her Cuma akşamı yayınlanan ‘Kitabın Ortasından’ programının bu haftaki konuğu CHP ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’tü. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu programda merak edilenlere yanıt veren Küçük, “Bizim derdimiz Düzce, particilik değil. Yakamda parti rozeti yok. Bir dahakine de Düzcespor rozeti ile geleceğim. Bunun iznini il başkanlarımdan aldım” dedi.

“Ömer Küçük Düzce’nin ta kendisi”
Siyasi hayatına Anavatan Partisi’nde başladığını, orada ilçe başkanlığı yaptığını söyleyen Küçük,  “Ticaret Borsasında başkanlık, Düzce Belediye Meclisi’nde üyelik, Düzce’yi Güzelleştirme Derneği yönetiminde görev derken ben hep aktif olarak zaten sosyal siyasi hayatın içindeydim. Ömer Küçük kimdir derseniz, Ömer Küçük sokaktaki vatandaş kimse odur. Düzce’nin içinden biridir. Ömer Küçük Düzce’nin ta kendisidir” dedi.

Dünden bugüne farklı siyasi partilerden aday ve aday adaylığı olması hakkında da açıklama yapan Küçük, Anavatan Partisi’nin içinde 4 eğilim olduğunu, sağcı, solcu, dinci ayırımı olmadığını ve önceliğinin siyaset değil Düzce olduğunu ifade etti.

“Kazanmak için yola çıktım”
İdealinin hep belediye başkanlığı olduğunu vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:

“Düzce olması gereken yerde değil. Benim derdim benim birlikte hizmet ürettiğim siyasi partilerin içinde siyaset hiç konuşulmadı ki. Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı masada 7-8 defa oturduk hatta evinde ağırlandık. O dönem oradan aday adayı oldum. Bu belediye başkanlığı içindi. Nasip olmadı. Mehmet kardeşim oldu. Biz MHP’ye gittiğimizde dedik ki rozetimiz olmasın ama Düzce’miz olsun. Ama önceliğimiz Düzce ve Düzce’nin yaşayanı olsun dedik. Teklif geldiğinde düşündüm taşındım. Kazanmak için yola çıktım.”

Son ana kadar MHP’den bazı aday adaylarına verdiği sözden ötürü açıklama yapmadığını ve adaylığını koymadığını dile getiren Küçük, “Onlardan biri aday çıksaydı ben çekilecektim” dedi.

“Kızgınlığım ya da kırgınlığım yok”
Üzerlerinde çok emeği olduğunu belirten Küçük şunları söyledi:

“Bizim kardeşlerimiz siyasetin içindekiler. Tabi ki meydan sizin dedim ama ne oldu da aday olduk. Son güne kadar bekledim. Son 3 aydır hem CHP’den hem de İYİ Partiden aday olmam için baskı vardı. Hepsi için de canımı veririm. Onlar benim için küçüklerim. Her şeyi de söyleyebilirler. Kızgınlığım ya da kırgınlığım yok. Son gün aradım ve vakit kalmadığını söyledim. Ondan sonra adaylığımı açıkladım.”

“Akçakoca’yı sanayi şehrine çevirmek isteyen zihniyete kim dur diyecek”
“Neden AK Parti’de siyaset yapmıyorsunuz? Niçin eski Bakan Faruk Özlü ile beraber değilsiniz?” sorularına yanıt veren Küçük, şöyle konuştu:

“Gördük ki Düzce’nin seçtiği Belediye Başkanı Mehmet Keleş 5 yılı tamamlayamadı. Benim seçtiğimi neden görevden aldınız? Seçilenin 5 yıl kalacağı garantisi var mı yok? Herkes mutsuz. İktidardan bekleneni alamadık. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Ankara biz 30 milyon nüfusun ortasında biz neden bu hayata mecbur bırakıldık ki? Düne kadar ben de AK Partiliydim. Ben de oy verdim ama süresini doldurdu diye düşünüyorum. Ankara baskısı ile heyecan yerini ‘ben’e bırakıyor. Akçakoca’yı sanayi şehrine çevirmek isteyen zihniyete kim dur diyecek herkes kabuğuna çekilirse? Bir 15 yıl daha kaybedemeyiz. Marka şehir olmalıyız. 15 yılda yapılamadıysa biz de karşılarına çıkma hakkına sahibiz diye düşünüyorum.”

“Olacaksa beni Düzceli bir yere getirsin”
AK Parti’de hizmet verebilmenin alt yapısının kalmadığını, tarzına uygun olmadığını belirten Küçük, “Artık AK Parti’de biz yok ben var. AK Parti’de siyaseti düşünmedim, düşünmüyorum. AK Parti’ye kazandırmak isteseydim. Listeye beni yazın derdim. Sayın bakanım da beni sever bunu biliyorum. Sayın il başkanı nerede? Niçin istifa etti ya da ettirdiler? Ben üzülüyorum. Niye? Beş seneliğine seçilmedi mi? Niçin gitmek zorunda kaldı? Benim için aksinin garantisi olabilir mi? Sayın Kaşıkoğlu sizin programınızda ‘Belediyecilikte iyi değiliz’ dedi. Ben zor zamanda zor anlarda ortaya çıkıyor zor yerden aday oluyorum. Neden? Olacaksa beni Düzceli bir yere getirsin” dedi.  

“Şimdi emeği verime çevirme zamanı”
Sadullah Ünsal’ın “Bu seçim jübileniz olacak mı?” sorusu üstüne Küçük şu yanıtı verdi:

“Bende bitmeyen bir enerji ve Düzce sevdası var. Ben kimsenin önüne set olmadım ki. Oradan MHP’den aday olsam belki hepsi çekileceklerdi. Milletvekili Ümit Yılmaz ile gurur duyuyorum. Benim de onlarda emeğim var onların da bende. Benimle gurur duymalarını isterim. Bir bütün olarak tüm siyasi partiler hepimizin birbiri üstünde emeği var. Şimdi emeği verime çevirme zamanı.”

Düzce’den hiçbir zaman kopmadığını ticaret yaptığı için dışarıda olduğunu ama ona rağmen hafta 1-2 gününü mutlaka Düzce’de geçirdiğini söyleyen Küçük, Düzce sevdasının uzak kalmakla bitemeyeceğini ve başka bir sevda olduğunu dile getirdi.

“Düzce’den hiçbir zaman kopmadım”
“Düzce sevgisi Düzce’yi terk etmekle bitmez” diyen Küçük, “Şu an birçok Düzceli bizleri izliyor neden? Çünkü Düzce sevgisi yüzeysel değildir. Düzce’den hiçbir zaman kopmadım. 56 mahalleden bir haber olurdum kopsaydım ve bu göreve talip olarak vatandaşımın karşısına çıkamazdım” ifadesinde bulundu.

2018 genel seçim sonuçlarını değerlendirirken siyasetin rakamlarla sonuçlandığını ama ona göre şekillenmediğini belirten Küçük, “Siyasette matematik olmaz. O zaman kimse adaylığını koymasın. AK Parti alsın seçimi gitsin” dedi.

“Düzce hala, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yasaklanmış borulardan su içiyor”
Aradaki oy farkını güvenilirlik, iş bitiricilik, dürüstlük ile kapatacaklarını vurgulayan Küçük şunları kaydetti:

“14 km çevre yolumuz yapıldı, bütünsel yapısı için 300 trilyon para harcandı. Biz kalan 11 km’yi de tamamlasak da Olimpiyat ve Çoban Kavşağındaki o trafik yoğunluğunu yaşamasak olmaz mı? Çoban Kavşağının ihale edildiğinden haberiniz var mı? Geçen yıl yılbaşında ihale edildi ne oldu neden siyasilerimiz takip etmiyor? Olimpiyat Kavşağının ihalesi yapıldı nerede? Akçakoca’da sık sık ölümlü kazalar oluyor. Bizim insanımızın değeri yok mu?  Nerede bu yollar niçin kimse bilmiyor? Neden? Söylemezler ki o zaman vatandaş ister bekler. Kimsenin haberi yok. Bizim daha içme suyumuz yok ya bu suyu insanımızın içebilmesi lazım. Düzce hala asbest borularda su içiyor. Oysa Dünya Sağlık Örgütü tarafından yasaklanmış borular bunlar. Biz bu borulardan su içiyoruz. Otoban bağlantısı yaptınız da Gölyaka’yı niçin kapadınız? Hiç mi bilene sormadınız? Sizin trafik komisyonunuz yok mu? Sanki tüm siyasiler bizim insanımıza olumsuzluklar yaşatmak için el birliği yapmış. Biz artık Düzce’nin adını ulusal basında iyi haberlerle duymak istiyoruz.”

Küçük başkan olursa ne değişecek?
Başkan olması durumunda ilk icraatının gelir getirici projeleri hayata geçirmek olacağına dikkat çeken Küçük, “Biz vatandaşın cebindeki 1 lirayı nasıl alırız diye düşünmeyeceğiz. Cebindekini nasıl 2’ye katlarız diye düşüneceğiz. Belediyenin bünyesinde 2 şirket var. 10 trilyon para verdik asfalt şantiyesi yaptık. Bazalt taşından asfalt yapıyoruz. Peki nerede kullanılır biliyor musunuz bu asfalt? Otoyollarda son kat olarak incecik atılır. Bizimkiler ne yapıyor? 10-20 cm asfalt yapıp maliyeti 2’ye katlıyorlar. Sonra da kazıyorlar. Bunu bilenle paylaşmadıktan sonra ne kıymeti var? 150 ton kapasitesi var bu şantiyenin. Döktüğünüz yerde alt yapı yok üstelik maliyeti 2 kat. Akıl alacak iş mi?” dedi.

Düzce’nin ne sanayi şehri ne de üniversite şehri olamadığını söyleyen Küçük, belediyenin mevcut borç yükü ile ilgili olarak da, “Borç çok ama Düzce Belediyesi’nin gücü de çok” dedi.

“Düzce olarak bölgemizde ses getirmek istiyoruz”
“Artık Düzce bir şey olsun istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Küçük şöyle konuştu:

“Akçakoca’ya bilmem kaç kişilik fabrika, yapmayın yazık etmeyin ya! Yılın 12 ayı İstanbul’u Ankara’yı oraya indirmenin gayretine girin. Biz de kar yok mu? Kar görmeye gidiyorlar Ankara’dan. Biz bunları Düzce ekonomisine sokmalıyız. Düzce olarak bölgemizde ses getirmek istiyoruz. Hareketin olduğu yerde bereket olur. Din iman dediler parayı ön plana çektiler. Bütün insanımız yesin. Güzellikleri de paylaşalım ama hep onlar sefa sürecek biz acı çekeceğiz öyle mi?”

“Düzce Belediyesi güçlü olmasa 54 milyon faiz ödemiş, nasıl öderdi?”
Düzce Belediyesi olarak okul aile birliklerine destek verilmesi gerektiğini, taşımalı eğitime destek olunabileceğini dile getiren Küçük, “Bizim belediyemiz hep üst sınırlardan ödeme alıyor. Ama fuzuli harcama o kadar çok ki 1000-1500 kişilik istihdam yaratmamız lazım. Engel nedir?  Çok mu büyük yatırım? Hayır. Neden organizedeki fabrikaların artıklarından bir şey üretmeyelim? Araştırırsanız bulursunuz. Gayret, millet lehine ise sonuç alırsınız. İstense sadece belediye asfalt şantiyesinden 8 milyon tasarruf sağlanır. Düzce Belediyesi güçlü olmasa 54 milyon faiz ödemiş. Nasıl ödeyebilirdi?” şeklinde konuştu.

“Bu seçimi başkan değil meclis listeleri kazanacak”
Başkan olması halinde oluşacak meclisin kriterleri hakkında da soruları yanıtlayan Küçük, tam bir Türkiye mozaiğini belediye meclisinde oluşturmak istediklerini söyledi. Parti ayrımcılığı yapmadan sevdası Düzce olan herkesi meclis çatısı altında birleştireceklerini ifade eden Küçük, “İnsanlarımız mutsuz. Dün gece bu mesaj atıldı bana. Saat 02.00’de geldi. AK Partiden bir grup bunu yazan. Onlar da kırgınlar. ‘Yıl 2000, asgari ücret karşılığı 26 gram altın, 2019 yılına geldiğimizde ise asgari ücret 2.020 lira 9 gram altın karşılığı. İyi uykular Türkiye’ yazmışlar altına da. Bizim insanımız da artık uyanacaktır ve kendine gelecektir. Çatısı altında görev yaptığımız partilerin desteğiyle siyaset üstü oluşumla meclis oluşturacağız. İyi bir meclis oluşturan seçimi alır mı? Katılıyorum. Bu seçimi başkan değil meclis listeleri kazanacak. Meclis üyelerinin çok önemli olduğu bir dönem. O yüzden herkesin taşın altına elini koyması lazım” şeklinde konuştu.

“Personel sıkıntısı yok Düzce Belediyesi’nin”
Konuralp’in tarihi bir değer olduğunu ve görsel anlamda Mehmet Keleş zamanında önemli bir çalışma yapıldığını dile getiren Küçük, “Güzel yapılanın arkasındayız. İnkar etmeyiz. Ama tabi ki eksiklikler var” dedi.

Kalıcı Konutlara yönelik projelerini de anlatan ve her bölgeye her daim çay içilebilecek, her daim bakımlı ve temiz parklar yapacaklarını söyleyen Küçük, şunları kaydetti:

“Adının da artık değişmesi taraftarıyım. Oranın artık depremi hatırlatan bu isimden kurtulması gerektiğine inanıyorum. Park çok ama bakım yok. İtfaiyemiz yok. Zabıta anlamında esnafı denetleyecek bir alt yapı yok. Kalıcı Konutlarda belediye tüm birimleriyle temsil edilecek ve yerinde hizmet verilecek. 24 saat parklar çay içilebilir durumda bakımlı ve temiz olacak. Her bölge ve yeşil alan için söylüyorum. 800’ün üzerinde sözleşmeli personel var. 200’ün üstünde de beyaz yakalı çalışan var. Personel sıkıntısı yok Düzce Belediyesi’nin.”

Küçük, Düzce’nin en önemli sorunlarından birinin de hava kirliliği olduğunu dile getirdi. Valiliğin yardım adı altında kalorisi düşük kömür dağıttığını söyleyen Küçük, ulaşım konusunda belediye otobüslerinin yetersiz kaldığını ifade etti.

“Biz bitiren değil yapan taraf olacağız”
İnsanların otobüse mecbur bırakıldığını vurgulayan Küçük şunları söyledi:

“İnsanları rahat bırakın. İsteyen istediğine binsin. 5 km yola 30 lira para veriyorsunuz. Belediyenin toplu taşımasına mahkum olunmaması lazım. Raylı sistem dedik yıllardır. Cesaret işiydi. Evet yaptılar ama bizimki farklıydı. Bugün Konuralp’e çıkarıp, kalıcı konutlara uğratıp merkeze getirmeliydi. Niçin Düzce cıvıl cıvıl değil. Siz her tarafı bitirdiniz. Biz bitiren değil yapan taraf olacağız.”

“Düzceli hala Mehmet Keleş’i seviyor”
Bakanlığı döneminde Faruk Özlü’nün Düzce’ye katkıları olduğunu bildiğini söyleyen Küçük, eleştirilerini ise şu sözlerle dile getirdi:

“Olimpiyat kavşağı ihalesini sonlandırmasını isterdim. Akçakoca’yı sanayileştiren bir zihniyette olmamasın isterdim. Sayın bakanım görev de yapmayabilir. Alırlar. Almadılar mı Mehmet kardeşimizi. Bakın anketlerde Mehmet Keleş 1 numara. Demek ki Düzceli hala Mehmet Keleş’i seviyor. İnkar mı edeyim şimdi. Ben de arkasından gelmişim. O görev inşallah bana da nasip olur da ben 1.sıra olurum. Benim görevim sayın bakanımı seçime motive etmek. Hep gurur duyacağız. Bizim bakanımızdı. Ama isterdim ki bakanımız Sinbo’yu Düzce’den kaçırmasın. Bilecik’te yer aldılar oraya yatırım yapacaklar. O günün Bilecik Valisi bu başarısından dolayı Kocaeli Belediye Başkanı oldu. 2 bin kişiye istihdam sağlanacaktı. Büyük bir yatırımdı. Bilecik’in mutluluğunu gördük. İnşallah bize nasip olur böyle bir yatırım. 300 tane esnafa yan sanayide iş verecek bir fabrikayı kim kaçırmak ister?”

“Hiçbir projede para önceliği yok”
İktidar partisi belediye başkanı olmamanın hizmet noktasında sıkıntı demek olmadığını vurgulayan Küçük, örnekler de verdi. Isparta Belediyesi’nin 5 kuruş borcu olmayan ender belediyelerden olduğuna ve muhalif bir belediye olduğuna dikkat çeken Küçük, “Maaşlar 3 bin lira. Bundan aşağı maaş alan yok. Belediyenin bir görevi de en az bir yıllık bebek bezini, mamasını almak bana göre. Asgari ücretle geçinen bir aileyi düşünün. Fatura mı ödesin, ki su biz de pahalı. Artacak olanla ne yapacak. Belediye bunu diyebilmeli. Anneler çalışıyorlar tekstilde vesaire. Mahallelerde kreş var mı? Ağa Mahallesi’ndeki insan bizim insanımız değil mi? Bizim dinimizde insan ayırımı var mı? Herkes bizim kardeşimiz ve evladımız. Hiçbir projede para önceliği yok. Bizim sivil toplumla örgütleşip, fikir alışverişi yapma sorumluluğumuz var” dedi.

“Düzceli gençlerin geleceği için bana oy vermeleri lazım”
“Düzceli niçin size oy vermeli?” sorusuna ise Küçük,şöyle cevap verdi:

“Düzceli Düzce’yi sevdiği için, yönetiminde kendini görmek için oy vermeli. Ben Düzce’nin kendisiyim. Düzceli kendi çocuğunun geleceğine oy verecek. Siyasi partiler araçtır. Biz de kendilerinin bize verdiği yetkiye dayanarak şartımızı ileri sürdük. Kabul ettiler. Meselemiz hizmettir. Düzceli gençlerin geleceği için bana oy vermeleri lazım. En zor iş de oy istemek biliyor musunuz?”

“Ben başkan olursam büyük ihtimalle otobüsle gider gelirim”
Kendisinin halktan biri olduğunu ve başkan olması halinde Kalıcı Konutlarda oturmaya devam edeceğini hatta ulaşım için otobüsleri kullanabileceğini söyleyen Küçük, “Makam arabası herhalde biz il dışı seyahatlerde kullanırız. İyisini alanlara da lafım yok. Ben başkan olursam büyük ihtimalle otobüsle gider gelirim. İyisine de bindik. Her şeyin tadını aldık. Fedakarlığa hazırız” dedi.

Düzceli’nin zaten kendisini koruyacağını dolayısıyla korumalarla gezmeye ihtiyacı olmayacağını ifade eden Küçük, her 10-15 günde bir mahalle bazında ziyaretleri olacağını ve eksiklikleri bizzat orada yaşayanlardan dinleyeceklerini belirtti.

“Sorunları aşmak için bütün gücümüzü kullanacağız”
Düzcespor’un hak ettiği yerde olmadığını ve bundan duyduğu üzüntüyü paylaşan Küçük, “Düzcespor’da as başkanlık yaptım. Rahmetli Çobanoğlu döneminde. Düzceli genç bir kardeşimiz Polatlı’da öyle oyuncular yetiştirmiş ki. Bizim değerlerimiz Düzce’de kalmıyor ki. Bu belediyenin asli görevidir. Öne çıkan bu sorunları aşmak için bütün gücümüzü kullanacağız. Hiçbir Düzcespor taraftarı bundan endişe duymasın” diye konuştu.

Kültür Merkezinin AK Parti hizmet binası durumuna geldiğini belirten Küçük, sanata ve sanatçıya bakışıyla ilgili izleyici sorusu üzerine, “Düzceli’nin sanata ve o morale ihtiyacı var. Bize katkı sağlayacak projelerle gelen herkese destek veririz’ dedi.

“İnşallah nasip olsun nezih bir alan yaratacağız orada”
“Niyet gerek, arzu gerek. Bunlar da bizde var” diyerek konuşmasına devam eden Küçük, Devlet Su İşleri ile bütünleşerek Asar’a yeni bir görünüm kazandırabileceklerini belirtti ve şöyle devam etti:

“Devlet Su İşleri ile bütünleşerek Asar Suyunu inanılamayacak bir hale getireceğiz. Masmavi ve su sporlarının yapılabileceği bir hale getirebiliriz. İnşallah nasip olsun nezih bir alan yaratacağız orada. Bakın bunların parayla pulla alakası yok. Belediyenin personeli zaten hizmetini layıkıyla yerine getirecek ortamı bulursa zaten bize o parayı kazandıracak. Belediyenin arkasından geçen Karaca Suyumuz var. Oranın rekreasyon alanı olması gerekiyordu. Asar bir çöp alanı olmamalı. Bugünler geçecek. Ben buna yürekten inanıyorum. Bunları yapacak güç Düzce’de var. Düzceli’de var. Düzce’yi eskisi gibi ‘Yeşil Düzce’ olarak anılacak hale getirmek için projelerimiz hazır. Bir dahaki programda hepsini detaylandırırız.”

Yeni yılda başarılı bir Düzce görmek istediklerini belirten Küçük, yeni yılın da tüm insanlara mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Haber: S.AYAN
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ