Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla, Cuma akşamlarının vazgeçilmez programı olan, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından Programı, birbirinden farklı konu ve konuklarıyla ilgi ile takip edilmeye devam ediyor.

Kitabın Ortasından programının geçen haftaki konuğu AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır olmuştu. Çakır programın “Nasıl İzah Edersiniz?” bölümünde Sadullah Ünsal’ın sorduğu siyasetten, bürokrasiye ve iş dünyasına kadar bir çok isim hakkında yorum yaptı. En çarpıcı yorumu, AK Parti ve MHP’den ihraç edilen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin için yaptı.

 Çakır, Kitabın Ortasından programının “Nasıl İzah Edersiniz” bölümünde, Ünsal’ın sorduğu isimleri şu şekilde değerlendirdi:

“Çok keyifli günler geçirdik”

Zülkif Dağlı: Zülkif Dağlı ile biz çok keyifli günler geçirdik. Kendisi ile Samsun’da da görüştük. Buradan Milli Eğitim Müdürümüzü de aldı gitti. Biz Zülkif Valimizle keyifli çalıştık. İyi bir valiydi. Sonuçta devletin valisi. Ben hem Ticaret Odası Başkanlığımda, hem de Milletvekilliğimde keyifli bir dönem geçirdik.

“Düzce’ye uyumlu bir bürokrat”

Cevdet Atay: Cevdet Atay, bizim önceden de tanıdığımız bir bürokrattı. Çok kuvvetli referanslarla benim bilgim oldu Cevdet Atay Vali’den. Cevdet Atay Vali’nin hem geldiği yer itibari ile hem de kendi kişiliği, fıtratı itibari ile Düzce’ye gerçekten uyumlu. Bir hakikaten aynı değerleri paylaştığımıza da yürekten inanıyorum.

“Gönül adamı”

Hüdaver Gösterişli: Hüdaver Gösterişli gerçekten bir abidir, gönül dostudur.

“Ülkesini seven bir kardeşimiz”

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı: Benim çok eski bir arkadaşım, işini yapar, sever ve gerçekten ülkesini seven bir kardeşimizdir.

“Düzce’de sağlığın patronu o”

Yasin Yılmaz: Ben kendisine, nasılsın, iyi misin demeden evvel, milletin sağlığını soruyorum, ondan sonra kendi sağlığını soruyorum. Dolayısıyla çalışan bir arkadaşımız. Biz de kendisini destekliyoruz. Koronadan falan başı çok belada. Tabii Düzce’nin sağlığını taşımak, hele ki korona döneminde taşımak çok kolay bir iş değil. Biz de kendisine her türlü desteği veriyoruz. Çünkü Düzce’de sağlığın patronu o.

“Çok beğendiğim bir arkadaşım”

Bayram Ali Kubilay: Kendisi medya patronluğuna da soyundu. O bakımdan, ben girişimci olarak da, renkli kişiliği olarak da beğendiğim bir arkadaşım. İşinde başarılı, o bakımdan toplumun çeşitli kesimlerinde de hep var.

“Mehmet Hayri Şen’i bize Bakanımız Süleyman Soylu önerdi”

Mehmet Hayri Şen: İl Başkanı Mustafa Keskin le beraber, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya dedik ki; ‘Bize öyle bir İl Genel Sekreteri ver ki, sen arkasında dur.’ Şimdi bizim öyle dememiz, bizim öyle bir işimize geliyor ki, Sayın Bakanımız bize bir adam gönderecek ve bu kişinin arkasında durabilecek. Biz topu attık Süleyman Soylu’ya. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’da bize özellikle Hayri Şen’i önerdi. Bu nedenle ufku fevkalade geniş bir arkadaşımız ve işini çok seviyor. Bu bizim için çok önemli. Dolayısıyla biz Hayri Şen’i aldık. Dolayısıyla Hayri Şen, çalışıyor, birlikte çalışıyoruz ve işini yapıyor. Benim kulağıma gelen Hayri Şen ile ilgili bugüne kadar olumsuz bir şey olmadı. Hayri Şen’den memnunuz, Hayri Şen ile devam ediyoruz.

“Bizim gözümüz, kulağımız”

İl Genel Meclis Üyesi Şaban Arslan: Şaban, tecrübeli bir İl Genel Meclis Üyesi. Eskiden muhtarlık da yapmış. Köyleri ve bölgeyi çok iyi bilen bir arkadaşımız. Bir de bizim gözümüz kulağımız. Her mesele ile alakalı bizi bilgilendiriyor. Kendisinden edindiğimiz bilgilerle de köylerimize, ilçemize oralara yardımcı oluyoruz. En önemlisi de coğrafyayı ve kişileri biliyor olması. Bunu bildiği için, biz çok sağlıklı bir iletişim kuruyoruz kendisi ile.

“Fevkalade faydalı bir Belediye Başkanı”

Yakup Demircan: Yakup Başkanımız gerçekten çok çalışıyor. Ankara’dan geriye geldiği yok. Gölyaka için gerçekten ben fevkalade faydalı bir Belediye Başkanı olarak görüyorum.

“Ankara’dan fazla talebi olan birisi değil”

İş Kur İl Müdürü Ferhat Acar: İş Kur kısmı ile bizim pek işimiz olmuyor, ama Ferhat Acar ile görüşüyoruz. Yani biz kendisi ile halde hatırda görüşüyoruz. Pek Ankara’dan fazla talebi olan bir arkadaş değil. Biz ondan talep ediyoruz İş nerede var, ne kadar işsiz var, iş istiyorlar o nedenle kendisini biz arıyoruz.

“Yığılcalılar’a karşı benim ayrı bir sevgim var”

Rasim Çam: Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam’ı ben seviyorum. Yığılcalılar’a karşı benim ayrı bir sevgim var. Yığılca’nın bize gösterdiği sevgi, samimiyet çok hoşuma gidiyor. Rasim Çam bir de çok ortalama bir başkan. O yüzden ben Yığılca Belediye Başkanını da ayrıca seviyorum. Yığılca yolu benim başımın belasıdır. 2004’te Yerel Seçimleri çalışmaları kapsamında ben kendi otobüsümü Yığılca meydanına çektim ve o yol meselesi benim ağzımdan çıktı o zaman. O günden beri o yolla ilgili ben savaş veren birisiyim. Düzce – Yığılca yolunun finansal maliyeti çok yüksek. Buna rağmen biz o yolu ele aldık, kademe kademe yapıyoruz. Vatandaşların bu konu ile ilgili şikayetleri çok doğru. Ama onda benim Fahri Çakır olarak payım var.

“Muhsin Yavuz neredeyse Çilimli’yi aştı”

Muhsin Yavuz: Muhsin Yavuz, neredeyse Çilimli’yi aştı. Muhsin Yavuz, deneyimli bir Belediye Başkanı oldu. Fevkalade de sevilen bir başkan, biz de kendisini çok seviyoruz. Benden küçüktür, ama birlikte siyaset sahnelerinden geçtik. İnşallah siyasette, gelecekte de kalacak bir kardeşimiz olur.

“Kendisi beni arayınca çok mutlu oluyorum”

Fevai Arslan: Çok severim Fevai’yi. Kendisi beni arayınca çok mutlu olurum.

“Hem başımın ağrısı, hem de gözbebeğim”

Birol Şahin: Birol Şahin tabiri caiz ise, benim gözbebeğim. Hem başımın ağrısı, hem de gözbebeğim. Birol Şahin kurucu ilçe başkanımdı benim. O günden bugüne, Birol Şahin ile ilgili kısımda aynı mesafeyi koruyan tek siyasetçi benim. Birol Şahin’in AK Parti’den ihraç edilmesini istemeyen adamamım ben. Birol Şahin siyasetin amelesidir. Ama kendi doğruları vardır. Evinin ekmek parasını, siyasette harcayan bir kardeşimiz. Biz Çin’deki komünist partiyi saymazsak dünyanın en büyük sivil toplum örgütüyüz biz. 12 buçuk milyon üyemiz var bizim. Bunların için de her kes olabilir. Dolayısıyla ben bunu kendi genel merkezime dinletemedim. Çıktı geldi MHP’ye, MHP’den neden ihraç edildiğini tartışmaya gerek yok. Ama kimin ne kadar doğru söylediğini her kes biliyor. Bütün işleri ile ilgili her zaman kapımız açıktır kendisine.

“Beraber yol yürüdük”

Ömer Faruk Türkseven: Ömer Faruk Türkseven, benim eski meslektaşım, arkadaşım, kader ortağım. Düzce’de parayı, uçanı, kaçanı rahatça tartışabildiğim, ailecek görüştüğümüz bir kardeşimiz. Benden küçüktür, ama aynı şekilde beraberce yol yürüdük.

HABER: Savaş ARI