Düzce’den sorumlu CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Düzce CHP İl Teşkilatının bayramlaşmasının ardından tarafımıza verdiği özel röportajda partisinin desteklediği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıttı. Özcan, İhsanoğlu ile Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın arasındaki farklardan, Erdoğan’a seçim yarışında yardım için başlatılan kampanyaya kadar değerlendirmelerde bulundu. 


Düzce’den sorumlu vekil olan Özcan, İhsanoğlu’nun bu seçim yarışında yalnız gözükmesi hususunda gelen eleştirilere yanıt verdi. Özcan, İhsanoğlu’nun yalnız gözükmesinin sebebini onun bir parti adayı olmadığı için seçim çalışmaları sırasında parti bayrakları açılmamasına bağladı.


Özcan, “ Ekmel Bey aslında yalnız kalmıyor, bu yanlış bir değerlendirme bana göre. Çünkü gittiği şehirlerde hem CHP hem MHP il başkanları ve diğer destek veren partilerin o ilde kurulu teşkilatları varsa eğer o il başkanları, hem CHP’ye Hem MHP’ye mensup eski milletvekilleri tarafından karşılanıyor. Bütün gün o çalışmalara bizim milletvekillerimiz ve MHP’nin milletvekilleri ve il başkanları da iştirak ediyorlar. O sebeple yalnız kaldığı iddiası çok doğru değil ama bunun böyle düşünülmesinin sebebi ise Ekmeleddin Bey diğer iki adaydan farklı, diğer iki aday parti adayı ve hala genel başkanlar ancak Ekmel Bey kendisine destek veren 9 siyasi partinin üyesi veya mensubu değil. Hiçbir partinin tek başına adayı değil. O sebeple biz seçim çalışmalarına parti bayraklarımızla Ekmeleddin Bey’e destek vermeye mümkün olduğu kadar gitmiyoruz, parti adayı vurgusu olmasın diye. Tabi Ekmel Bey’in çevresinde de parti bayrakları olmayınca böyle bir algı oluşuyor” ifadelerini kullandı.



Özcan, sonrasında iki Cumhurbaşkanı adayı arasındaki farklara değindi ve bu farkların saymakla bitmeyeceğini ifade etti. Özcan iki adayın arasındaki farkları sıralarken bir hayli keskin ifadeler kullandı.

Özcan, “ Ekmeleddin Bey muhafazakar bir insan ama yobaz değil, Tayyip Bey muhafazakar değil ama yobaz, Ekemleddin Bey demokrat bir insan, Tayyip Bey diktatör eğilimleri olan bir insan. Aslında benzerlikleri yok. Ekmeleddin Bey’in konuşma tarzı, üslubu, uzlaşı kültürüne sahip oluşu. Bunların hiçbiri Tayyip Bey’de yok. Yani siyah ile beyaz gibi iki farklı nokta. Biri tarafsız Cumhurbaşkanı olacağım diyor, diğeri ben taraflı Cumhurbaşkanı olacağım diyor. Biri ben anayasal sistemi koruyacağım ve herkese eşit davranacağım diyor diğeri her şey benim istediğim gibi olacak diyor. Birisi kendini kral gibi görüyor diğeri ise halkın temsilcisi” şeklinde konuştu.



Özcan son olarak Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak isteyenler için telefonlara gönderilen mesajın kendisine de geldiğini söyledi ve kendisinin de bu yardım kampanyasına 1 liralık destek vereceğini söyledi.


Özcan, “ Allah gözünü doyursun diyorum. Tayyip Bey biz muhalefet milletvekillerine bile kampanyama yardım edin diye mesaj atıyor. Zaten devletin bütün imkanlarını kullanıyorsun, hükümetin başındasın. Ben de bu mesaj bana gelince şöyle bir karar aldım. Tayyip Bey’in kampanyasına 1 lira bağışta bulunacağım. Sebebi ise Tayip Bey’in kampanyasına alın teriyle kazanılmış bir helal para karıştırmak için. Perşembe veya Cuma günü bu bir lirayı bağışlayacağım ve dekontu da basın ile paylaşacağım” dedi.

Haber;E.Tınaz