Bir süre önce, üyesi bulunduğu denetim komisyonu raporunu kamuoyu ile paylaşan İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Kefeli’ye, yaptığı yazılı basın açıklaması ile cevap veren Düzce Belediye Meclis Üyesi ve Düzce Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Hasan Günden, “Bu tamamen siyasi bir şovdur. Erdoğan Kefeli’nin siyasi ahlaktan uzak iddiaları ve açıklamaları; yalan - yanlış, saptırıcı ifadeler içermektedir” demişti.

Kefeli’den cevap gecikmedi…

Günden’in bu açıklamalarına vakit kaybetmeden cevap veren Kefeli, Günden’in kendisinin yaptığı açıklamalara kamuoyunu yanıltmak için üstü kapalı cevap verdiğini öne sürdü. Kendisinin açıkladığı denetim raporunda bazı hususlara Günden’in itiraz edemediğini savunan Kefeli,   “Denetim Komisyonu üyesi olarak Düzce Belediyesinin 2021 yılına ait komisyon raporunda katılmadığım hususları gerekçeleri ile birlikte komisyon ve belediye meclis başkanlığına sunup, meclis toplantısında da okuyarak meclisin ve kamuoyunun bilgisine sundum.  Meclis toplantısında söyleyecek sözü olmayan Düzce Belediye Başkan yardımcısı Ve Ak parti Düzce Belediyesi Grup Başkan Vekili Sayın Hasan Günden, Düzce basına yaptığı açıklamada, benim yalan, yanlış, saptırıcı ifadeler kullandığımı, siyasi ahlaktan uzak olduğumu söylemiş. Sayın Hasan Günden, benim rapor üzerinde söylediğim konularda itirazınız vardı ise bunu mecliste ifade edip cevabını alacaktınız” dedi.

“Sahi siz neye itiraz ediyorsunuz?”

“Yaptığınız açıklamayı tekrar okuyun, benim tüm söylediklerimi aslında teyit ettiğinizi göreceksiniz” diyen Kefeli açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Kira tahsilatının %11.01 olduğunu ben değil, Belediyenin bütçe gelir kesin hesap cetveli söylüyor.  Sorun esnafın veremediği üç kuruş kira değil, bizim hiçbir açıklamamızda da bu yok zaten. Önemli olan Belediye tarafından kirası ödenen ve Belediye şirketlerine devredilen Samandere şelalesi tabiat anıtı, Aydınpınar şelaleleri tabiat parkı, Düzce kasrı sosyal tesisleri, Erguvan sosyal tesislerinin kiralarını soruyoruz. Asfalt plenti Beltaş’a aitmiş istediğini yaparmış. Biz asfalt plenti tesisinin yerini Beltaş’a kiraya vermeyip sattık da kimsenin haberi mi yok.  Biz diyoruz ki Akıllı scooterlar ve mobil büfelerle ilgili 2021 yılında hiçbir ödeme yapılmamış, sizde alınmıştır diyemiyorsunuz. Yasal işlem başlattık diyorsunuz. Ne zaman başlattınız. Hangi yasal işlemleri yaptınız. Biz komisyonda bu konuda bir yasal işlem başlatıldığını da görmedik.  Belediye’ye ait Melen Su Park içinde bulunan Düğün Salonu ve stantlar ile Millet Bahçesindeki kıraathane ve büfelerin elektrik sayaçlarının belediyeye ait olmasına da itiraz edemiyor sadece tahakkuk edilen sarfiyatın talep edildiğini söylüyorsunuz.  Logo tasarım ve tanıtım işi fiyat araştırmasına teklif veren iki firmanın da aynı kişiye ait olduğuna da itiraz edemiyorsunuz. Aynı kişinin iki firması teklif veriyor biri logo tasarımını, biri tanıtım işini alıyor. Tanıtım işini alan firması promosyon ürünlerini vermesi gerekirken, diğer firma sevk irsaliyesi ile teslim ediyor. Bunlara da itiraz edilemiyor. Sahi siz neye itiraz ediyorsunuz?”

“TV Programında tartışalım… Var mısın?”

Son olarak denetim komisyonu raporu ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak için Günden’i bir TV kanalında tartışmaya davet eden Kefeli, “Sayın Hasan Günden buyurun bu konuları ve komisyon raporunda ki diğer konuları kamuoyu önünde bir TV programında birlikte tartışalım. Var mısınız?” açıklamalarında bulundu.