'SEÇİM ÖMER KÜÇÜK VARSA HEYECANLI'

Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında adaylığını resmen ilan ederek, 'Ben olmadığımda seçim atmosferi bile yaşanmıyor. Heyecan olmuyor.' dedi.

CHP ve İYİ Parti'nin il ve ilçe teşkilat başkanlarıyla beraber bir restarontta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında kameraların karşısına geçen Küçük, neden aday olduğunu ve Düzce için hedeflerini anlattı.

ISRARLARA DAYANAMADIM, ADAYIM”

Yıllardır siyasetin içinde olması sebebiyle kendisini yıpranmış bir isim olarak gördüğünü ancak gerek CHP ve İYİ Parti gerekse ilimizin sevilip sayılan büyüklerinden gelen ısrarlar neticesinde Düzce için bir kez daha adaylık kararı aldığını söyleyen Küçük, 'Benim olmadığım seçimde yarış atmosferi bile doğmuyor. Particilik yapmak için değil Düzceliler için, Düzce'yi hak ettiği yerlere getirmek için göreve talibim' dedi.

Bir Düzceli olarak Düzce'yi siyaset üstü tuttuğuna ve bu manada parti teşkilarları açısından zor bir isim olduğuna dikkat çeken Küçük, 'Teşkilatlardaki arkadaşlar beni biliyorlar. Ben partiler üstü siyasetten yanayım. Tek amacım daha yaşanabilir Bir Düzce.' şeklinde konuştu.

'İŞÇİ ÇIKARMAK GİBİ BİR PLANIMIZ YOK'

'Düzce'nin bir 5 yıl daha kaybememesi gerekir. 15 yıl uzun zaman. Bu saatte Düzce Belediyesi'nin çoktan kendisine ait gelir getirici, istihdam yaratan şirketleri olmalıydı. Bir ambalaj tesisi ve soğuk hava deposu olmalıydı mesela. Düzce Belediyesi bugün istihdam üreten bir yer olabilirdi' diyen Küçük, belediyenin yaşadığı borç yükü ve başkanlığı durumunda yürütülecek strateji hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan olması durumunda işçi çıkartmak gibi bir yol izlemeyeceğinin altını çizen Küçük, 'Meselemiz mevcut personelin potansiyelinden en üst seviyede yararlanmak için neler yapabilirz? olur. Elbette bizimle çalışmak istemeyenler olursa kimseye de zorla çalış demeyiz' dedi.

TEK KRİTER: DÜZCE SEVDASI

Kendi belediye meclislerinde her partiden ve her siyasi görüşten insanlar olacağını buradaki tek kriterlerinin Düzce sevdası olacağını ifade eden Küçük, gerek telefon gerekse ziyaretlerle kendisine aday olması yönünde çok ciddi bir baskı olduğunu ve bunların neticesinde karar alıp Afyon'dan kalkıp geldiğini belirtti.

'25 KURUŞ DAHİ BORCU OLMAYAN MUHALİF BELEDİYELER VAR!'

Düzce'nin sanayide, tarımda, sporda ve turizmde geri kaldığını, esnafın, çitçinin, sanayicinin zorda olduğunu söyleyen Küçük, hayata geçirmek istedikleri birçok proje olduğunu, yıllar önce Düzce kabağını üreticiden alıp ambalajlayarak büyük bir market zincirine verdiklerini ancak devamının gelemediğini ifade etti.

Düzce Belediyesi'ne ait bir ambalaj tesisi, bir soğuk hava deposu kurmanın mümkün olduğunu dile getiren Küçük, Düzce Belediyesi'nin gelir giderleriyle ilgili olarak ellerinde raporlar olduğunu ve söz konusu projelerle borçsuz bir belediyenin hayal olmadığını ifae etti. 'Ülkemizde 25 kuruş dahi borcu olmayan belediyeler var. Ancak bakarsanız bunların muhalif belediyeler olduklarını görürsünüz. Yani 'Belediyemiz muhalif olmasın, destek alamaz' anlayışı yanlıştır.' diyerek sözlerine devam eden Küçük, Safranbolu örneğini vererek Düzce'nin jeopolitik konumuna vurgu yaptı.

'BEN HEP KOLAY ULAŞILIR BİRİYİM.BAŞKANLIĞIMDA DA BU BÖYLE OLACAK'

Doğru projelerle Düzce'nin kalkınması noktasında bir sorun yaşamayacağını, başkanlığı döneminde ulaşılabilir bir başkan olacağını ifade eden Küçük, 'Bana ulaşmak kolay. Bir 'Alo' deyin yeter. Başkan olduğumda da kapım herkese açık olacak ve dolup dolup taşacak.' şeklinde konuştu.

Düzce'de kaynak bakımından sıkıntı olmadığına ancak yanlış kullanıldığına dikkat çeken Küçük, 'Biz hala Akçakoca'da sanayi tesisi kurmaya uğraşıyorsak boşa kürek çekeriz, tabii olmaz.' şeklinde konuştu.

'SÖZ VERDİĞİM DOĞRUDUR, ONLARDAN BİRİ ADAY OLSAYDI KARŞISINA ÇIKMAYACAKTIM'

MHP aday adaylarından bazılarına aday olmaları durumunda karşılarına çıkmayacağını, yarışa katılmayarak önlerini açacağını söylediğini belirten Küçük, 'Bu nedenle son ana kadar adayların açıklanmasını bekledim. Söz verdiğim bu insanlarda emeğim çoktur. Onlardan biri aday gösterilmiş olsaydı ben aday olmayacaktım.' dedi.

Kendisine verdikleri destek için CHP ve İYİ Parti il başkanları ile teşkilatlarına teşekkürlerini ileten Küçük, basın mensuplarına da gösterdikleri yoğun katılım için teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı. Toplantı sonunda basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ