CHP Düzce Gençlik Kolları’nın  19 Mayıs nedeniyle  düzenlediği “Gençlik ve Siyaset” konulu bir panele katılmak için Düzce’ye gelen Parti Meclisi Üyesi ve Eski İstanbul Milletvekili  Berhan Şimşek, Hükümete sert eleştirilerde bulundu. Şimşek, Düzce gündeminin bazı konularında da değerlendirmeler yaptı.

 

Kurultayın ardından başta Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere tüm parti meclisi üyelerinin illere ve teşkilatlara yönelik ziyaretlerde bulunduğunu belirten Şimşek, bir süredir Türkiye’nin değişik bölgelerini gezdiğini ve gördüklerinin ülkede tarımın bitme noktasına geldiğini gösterdiğini ifade etti.

 

Fındık rekoltesinin 800 bin ton beklenmesi nedeniyle fındık fiyatlarının 2-2,5 YTL civarında seyretmesinin beklendiğini söyleyen Şimşek, Kaynaşlı’nın TMO tarafından üretim alanı dışında bırakılmaya çalıştığını iddia etti. Fındığa en benzer ürün olan bademin Amerika’da yetiştirildiğini ve sürekli olarak üretim artışının teşvik edildiğini ifade eden Şimşek, tarım politikalarında planlamadan kaynaklanan sorunlar olduğunu dile getirdi.

 

Ekonomiyi ABD, AB ve İMF gibi dış güçlerin kontrol ettiğini kaydeden Şimşek, hükümetin politikalarının ülkeyi açık cezaevine dönüştürdüğünü iddia ederken, kredi borçlusu olan 400 Bin kişinin hapis tehdidi altında olduğunu söyledi.

 

Düzce’nin 5084 sayılı yasa kapsamında en çok yatırım alan il olmasına rağmen, işsizliğin ve yoksulluğun hala yaygın olduğunu ifade ederek, Ak Parti’nin vatandaşı daha önce 2 kilo pirince verdiği oyu 250 gram pirince verecek hale getirdiğini iddia etti.

 

Konuralp’in Düzce’ye bağlanması meselesini de değerlendiren Şimşek, merkez ve konuralp arasında melen çayı olduğunu, altyapı bütünlüğünün bu iki yerleşim arasında düşünülemeyeceğini, bu konunun arkasında Hasanlar Barajı’nın özelleştirilmesi gibi bir amacın olabileceğini söyledi.

 

Milletin Ak Parti’nin gerçek yüzünü gördüğünü ifade eden Şimşek,  seçimlerin erkene alınması halinde partisinin tüm kadroları ile hazır olduğunu dile getirdi.