Beyköy'de ödenmeyen su faturaları tartışma konusu oldu. Her ay evine ya da işyerine gelen su borcunu düzenli olarak ödeyenler, aylardır hatta yıllardır fatura ödemeyenlere göz yuman Beyköy Belediyesi'ni eleştirdi.
 
"Haksızlığa 'dur' demesi gereken Beyköy Belediyesi 'göz yummayı' tercih ediyor"

Beldedeki çok sayıda hane ve ticarethanenin biriken borcuna karşılık neden suyunun kesilmediğini sorgulayan tepki vatandaşlar, "Biz her ay gelen su faturasını hem borcumuza sadık olduğumuz hem de suyumuz kesilir korkusu ile öderken, çevremizde aylardır fatura ödemeyenler var. Bu haksızlığa 'dur' demesi gereken Beyköy Belediyesi ise 'göz yummayı' tercih ediyor. Binlerce liralık borç ödenmeyerek katlanmaya devam ederken, akıllara seçimlerden sonra da ne olacak?' sorusunu geliyor." diyerek eleştiri oklarını Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'a çevirdi.
 
"10 yıldır kimsenin suyunu kesmedim"

Partisi tarafından tekrar aday gösterilmeyi bekleyen AK Partili Osman Kılıç ise söz konusu iddialara ilişkin haber merkezimize şu bilgilendirmeyi yaptı: "Ben yaklaşık 10 yıldır Beyköy'de belediye başkanlığı yapıyorum. Kimsenin suyunu kesmedim. Bugün kesmedin, 31 Mart'ta seçilirsem yine kesmem!"
 
Uzel arazisine 18. madde uygulaması

Diğer taraftan Beyköy sınırları içerisinde bulunan ve 18 yıldır atıl vaziyette duran Uzel Holding'e ait bin 32 dönümlük araziye belediye tarafından 18. madde uygulaması yapıldığı konusunun hatırlatılması üzerine ise Kılıç, "Orası zaten 18 uygulaması kapsamındaydı. Bizim o araziyi farklı bir şekilde değerlendirme gibi amacımız olamaz. Arazi hala Uzel ailesine aittir. İcra ile ilgili sıkıntıların sona erdiğini ve ailenin burada dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan traktör fabrikasını yapacağının bilgisini aldık." dedi.
 
18. madde uygulaması nedir?

18. madde uygulaması ile imar sınırları içerisinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsa / araziler sahiplerinin rızası sorulmaksızın bir uygulamaya dahil ediliyor. Bu uygulamada bulunan ada ve parseller tekrar düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılıyor ya da birleştiriliyor. Bu uygulama yapılırken arsa / arazi sahiplerinin taşınmazlarına ‘düzenleme ortaklık payı' adı verilen işlem yapılarak, arsanın en fazla yüzde 40'a kadar olan bölümü bedelsiz olarak devlete veriliyor. Ayrıca 18 uygulamasının yapılacağı yerlerin imar planı olmadığı ya da uygulama yüzünden imar planları askıda olduğu için yer sahipleri yerlerinden istedikleri gibi faydalanamayabiliyor. 

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ